Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με το «A War on Earth» συνεχίζονται οι προβολές στο Λόφο των Νυμφών

Με το «A War on Earth» συνεχίζονται οι προβολές στο Λόφο των Νυμφών

...

Mε την ταινία A War on Earth (2015) σε σκηνοθεσίαΑντριάν Βιλάρ Ρόχας συνεχίζονται οι υπαίθριες προβολές του ΝΕΟΝ στο Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών. Η δεύτερη καλοκαιρινή υπαίθρια προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 στο Λόφο των Νυμφών, στην είσοδο της κατάφυτης ζούγκλας που έχει δημιουργήσει φέτος το καλοκαίρι ο Αργεντινός καλλιτέχνης για το The Theater of Disappearance.

Η προβολή γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης The Theater of Disappearance με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται είναι μια τριλογία η οποία επιχειρεί να απεικονίσει μία υπαρκτή κατάσταση λανθάνοντος πολέμου που μοιάζει να πάλλεται κάτω από ολόκληρο το ανθρώπινο τοπίο με τα πολλαπλά περιβάλλοντά του και τις ιδιαίτερες συνθήκες ύπαρξης που εμπερικλείει. Από την Πόλη του Μεξικού στη Βηρυτό, από τη Σαγκάη στην Καμπούλ, από τη Νέα Υόρκη στην Ιερουσαλήμ περνώντας από το Κατάρ, το Παρίσι, την Παλαιστίνη, τον Γιανγκτσέ ή την Αθήνα, ο Villar Rojas προσπαθεί να αντλήσει δείγματα αυτών των απειλητικών οιωνών από τις μικρές δράσεις, τις καθημερινές χειρονομίες και τις σιωπηλές γωνίες ενός πλανήτη που φαίνεται να κινείται – πιο αργά ή πιο γρήγορα, πιο προφανώς ή πιο ανεπαίσθητα, πάντα ανάλογα με το σημείο, τη μέρα, ακόμα και την ώρα που βρισκόμαστε – προς την ουσιαστική του εξαφάνιση, τουλάχιστον με τη μορφή που τον γνωρίζουμε σήμερα.

Το «A War on Earth» προβλήθηκε στο Moderna Museet της Στοκχόλμης (Room 01:18) στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης τουΑντριάν Βιλάρ Ρόχας Fantasma (Ghost), σε επιμέλεια της Lena Essling, Moderna Museet της Στοκχόλμης, Σουηδία (25 Απριλίου – 25 Οκτωβρίου, 2015). Το A War on Earth εμφανίζεται ως μία αμφίσημη πρόθεση, αφενός επιδιώκει να κινηματογραφήσει και αφετέρου να λειτουργήσει ως καταγραφή των πτυχών της καθημερινής εργασίας, σε μορφή ντοκιμαντέρ.

Συντελεστές
Παραγωγή: REI CINE SRL, Benjamín Domenech, Santiago Gallelli, Matías Roveda σε σκηνοθεσία του Adrián Villar Rojas. Με τη συμμετοχή του César Martins. Καλλιτεχνική παραγωγή: Noelia Ferretti, Κινηματογράφηση: Adrián Villar Rojas, Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Lena Esquenazi Μοντάζ: Andrea Kleinman, Πρόσθετο μοντάζ: Iara Viladerbó, Post-production εικόνας και Χρωματισμός: Alejandro Armaleo, Οπτικά εφέ: Daocho – Gabriel Mongardi, Μοντάζ ήχου: Lena Esquenazi, Ηχογράφηση ειδικών εφέ: Tres Sonido, Καλλιτέχνες ειδικών εφέ: José Caldararo και Sebastián Sonzogni, Στούντιο μίξης ήχου: Tres Sonido, Μίξη ήχου: Leandro de Loredo, Σχεδιασμός γραφικών και τίτλων: Vanina Scolavino, Animation: Ivo Aichenbaum. Με την υποστήριξη της Marian Goodman Gallery, και kurimanzutto, Mexico city.

Η ταινία γυρίστηκε το διάστημα 2012- 2015.
Διάρκεια: 40 λεπτά

Η έκθεση «The Theater of disappearance» είναι ανάθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού ΝΕΟΝ.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Λόφος Νυμφών την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

entertainment.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024