Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συζητώντας για Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση Βουλγαρίας και Σερβίας

Συζητώντας για Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση Βουλγαρίας και Σερβίας

...

Ημερίδα για τις κινηματογραφικές πρακτικές σε Βουλγαρία και Σερβία διοργανώνει η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), στο πλαίσιο συζητήσεων με εκπροσώπους του σινεμά γειτονικών κρατών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) ξεκίνησε μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων σχετικά με την κινηματογραφική πολιτική που ακολουθείται σε αντίστοιχες με την Ελλάδα ευρωπαϊκές χώρες.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να αντληθούν πληροφορίες, ιδέες και συμπεράσματα, σχετικά με την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών, αλλά και τη σύγχρονη κινηματογραφική παιδεία.

Μετά την πρώην υπουργό Πολιτισμού της Ρουμανίας, η ΕΣΠΕΚ καλεί τον Κάμεν Μπαλκάνσκι, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου της Βουλγαρίας και τον Μπόμπαν Γέτβιτς, διευθυντή του Κέντρου Κινηματογράφου της Σερβίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 12:00 στον κινηματογράφο Άστορ (Σταδίου 28, είσοδος από στοά Κοραή). Στην συζήτηση θα συμμετέχει και η γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Ηλέκτρα Βενάκη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα κύρια σημεία λειτουργίας των τριών Κέντρων Κινηματογράφου (παραγωγή, διανομή, συμπαραγωγές), η συμμετοχή των τριών χωρών σε προγράμματα όπως το See Cinema Network και το Media, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα τους.

Την συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λήδα Γαλανού, ενώ όλες οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά, χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024