Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα «At the End of the Tunnel» και «Sami Blood» τα κορυφαία βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σιατλ

Στα «At the End of the Tunnel» και «Sami Blood» τα κορυφαία βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σιατλ

Οι ταινίες «At the End of the Tunnel» (Στο τέλος της σήραγγας) και «Sami Blood» (Το αίμα των Σάμι) και τα ντοκιμαντέρ «Dolores» και «Becoming Who I Was» απέσπασαν τις κορυφαίες διακρίσεις στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σιάτλ (SIFF), βραβεία που προέρχονται από το κοινό και από την κριτική επιτροπή στις ταινίες που συμμετέχουν […]

Οι ταινίες «At the End of the Tunnel» (Στο τέλος της σήραγγας) και «Sami Blood» (Το αίμα των Σάμι) και τα ντοκιμαντέρ «Dolores» και «Becoming Who I Was» απέσπασαν τις κορυφαίες διακρίσεις στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σιάτλ (SIFF), βραβεία που προέρχονται από το κοινό και από την κριτική επιτροπή στις ταινίες που συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα.

Το δράμα εποχής της Αμάντα Κέρνελ «Sami Blood» (Το αίμα των Σάμι) συμπαραγωγής Σουηδίας, Νορβηγίας και Δανίας, αναδείχθηκε από την κριτική επιτροπή καλύτερη ταινία του μακροβιότερου και μεγαλύτερου σε διάρκεια Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις ΗΠΑ.

Η κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβεύσει την ταινία «για την όμορφη και εξαίρετη απεικόνιση του αγώνα να ανακαλύψεις ποιος είσαι, εξαιτίας ή παρά της προέλευσής σου». Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εξήραν επίσης τη σπάνια παρουσίαση σκανδιναβικών τοπίων σε κινηματογραφικό έργο, σύμφωνα με το Variety.

Ηρωίδα της ταινίας είναι η Έλε Μάργια, ένα 14χρονο κορίτσι στη Σουηδία του 1930, κόρη της κοινότητας των Σάμι, των ιθαγενών της Σκανδιναβίας, οι οποίοι έζησαν νομαδικά κοντά στη φύση, μιλούσαν τη δική τους γλώσσα και είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με τα ζώα και τις φυσικές δυνάμεις.

Το «Becoming Who I Was» των Τσανγκ Γιονγκ Μουν και Τζιν Τζίον από τη Νότια Κορέα, επιλέχθηκε ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ από την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ. Η ταινία απεικονίζει τη ζωή του Angdu, τη μετενσάρκωση ενός Θιβετιανού μοναχού, που έζησε πριν από 1500 χρόνια.

Το φιλμ του Αργεντίνου Ροντρίγκο Γκράντε «At the End of the Tunnel» αναδείχθηκε καλύτερη ταινία από την ψηφοφορία κοινού και κέρδισε επίσης το βραβείο σκηνοθεσίας. Το κοινό επέλεξε καλύτερο ντοκιμαντέρ το «Dolores» του Πέτερ Μπραντ.

  • Καλύτερος ηθοποιός από την ψηφοφορία του κοινού αναδείχθηκε ο Ντέιβιντ Τζονς για τον ρόλο του στην ταινία «I, Daniel Blake» (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Βέλγιο 2016).
  • Καλύτερη ηθοποιός ανέδειξε το κοινό τη Lene Cecilia Sparrok για την ερμηνεία στην ταινία «Sami Blood».
  • Το κοινό ψήφισε καλύτερη ταινία μικρού μήκους το «Defend the Sacred» του Κάιλ Μπελ (ΗΠΑ 2016).
  • Στην Αντζέλικα Χιούστον απονεμήθηκε το Βραβείο Καριέρας στην υποκριτική.

Αναλυτικά τα βραβεία του διαγωνιστικού τμήματος του 43ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σιατλ:

Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: «Sami Blood», σκηνοθεσία Αμάντα Κέρνελ (Σουηδία/Νορβηγία/Δανία 2016)
Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής για Ντοκιμαντέρ: «Becoming Who I Was», σκηνοθεσία Τσανγκ Γιονγ Μουν και Τζιν Τζίον (Νότια Κορέα 2016)
Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στην κατηγορία Ιβηρο-Αμερικανική ταινία, «El Invierno» σε σκηνοθεσία Εμιλιάνο Τόρες (Αργεντινή/Γαλλία 2016)
Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στην κατηγορία Νέοι Σκηνοθέτες, «Boundaries (Pays)», σκηνοθεσία Κλόι Ρόμπισο (Καναδάς 2016)
Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στην κατηγορία Νέος Αμερικανικός Κινηματογράφος «Lane 1974» σκηνοθεσία SJ Chiro, (ΗΠΑ 2017).

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στον πύργο του Σιατλ, Space Needle (Διαστημική Βελόνα). Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σιατλ, στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, σε 25 μέρες (18 Μαϊου-11 Ιουνίου) προβλήθηκαν 400 ταινίες από 80 χώρες και τις παρακολούθησαν 155.000 θεατές.

Το SIFF επισκέφθηκαν περισσότεροι από 350 κινηματογραφιστές, ηθοποιοί και επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

ΑΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024