Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ταξιδεύοντας με τον Μίκη»: Ανέκδοτα «δορυφορικά κλιπ» από το φιλμικό τρίπτυχο

«Ταξιδεύοντας με τον Μίκη»: Ανέκδοτα «δορυφορικά κλιπ» από το φιλμικό τρίπτυχο

...

MAYDAY MIKIS και ASTERIS είναι τα δύο νέα ανέκδοτα satellite clips που εντάσσονται στο φιλμικό τρίπτυχο του Αστέρη Κούτουλα, με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον Μίκη». Τα «δορυφορικά κλιπ» περιφέρονται γύρω στην κεντρική ταινία DANCE FIGHT LOVE DIE σαν να είναι ο πλανήτης τους.

Όλα τα satellite clips απαρτίζονται εν μέρει από το αρχειακό υλικό των 600 ωρών με τον Μίκη (1987-2017) και εν μέρει από το fiction και backstage υλικό των γυρισμάτων που έγιναν με τους τραγουδιστές, μουσικούς και τους ηθοποιούς της ταινίας DANCE FIGHT LOVE DIE (Ταξιδεύοντας με τον Μίκη) από το 2014 μέχρι το 2017. Φέρουν ως τίτλους τα ονόματα στενών συνεργατών που εργάστηκαν για αυτά, των φίλων και συνοδοιπόρων του δημιουργού στο μακρύ ταξίδι του με τον Μίκη, και είναι αφιερωμένα σε αυτούς.

Το MAYDAY MIKIS (Dimitris) είναι σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αργυρίου και είναι γυρισμένο κατά τη διάρκεια δύο ημερών Πρωτομαγιάς στο Βερολίνο. Το τραγούδι είναι του Rainer Kirchman σε ποίηση του Μίκη από τον κύκλο «Ήλιος και Χρόνος». Τα αρχειακά πλάνα είναι από την συναυλία του Rainer Kirchman και της Μαρίας Φαραντούρη το 1998 σε εκκλησία της γερμανικής πρωτεύουσας.

Το ASTERIS έχει μουσική Francesco Diaz από την Βαρκελώνη -ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της electro house μουσικής στον κόσμο- την οποία έχει εμπνευστεί από τραγούδια του Μίκη με τα φωνητικά του Έλληνα συνθέτη και πενιές του Λάκη Καρνέζη.

Tα Super 8 πλάνα είναι από το 1977 και την παρέα του Kούτουλα από το λύκειο Kreuzschule στην Δρέσδη της τότε Ανατολικής Γερμανίας, όπου έπαιζε μπάσο στο συγρότημα «Ξαστεριά» ερμηνεύοντας τραγούδια Θεοδωράκη. Πρόκειται για μια μελαγχολική ανάμνηση των χρόνων της αθωότητας.

Tα Satellite Clips
MAYDAY MIKIS (Dimitris)

ΑSTERIS

entertainment.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024