Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριάντα τρεις ταινίες από εννέα χώρες στις «Χρυσές Νύχτες»

Τριάντα τρεις ταινίες από εννέα χώρες στις «Χρυσές Νύχτες»

...

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, το Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες», που θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28, Στοά Κοραή), στις 6 και 7 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Πανόραμα, είναι μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας César και φιλοξενείται από εννέα Ακαδημίες Κινηματογράφου, σε διάφορες πρωτεύουσες: Αθήνα, Βρυξέλλες, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Ρώμη, Στοκχόλμη, Βιέννη και Παρίσι.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προβολών, που περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, οι οποίες βραβεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε, από τις Εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσης τους (Oscar, César, Goya, BAFTA, Ίρις, κλπ).

Οι προβολές αποτελούν ευκαιρία για το κοινό, να παρακολουθήσει συγκεντρωμένη, μια υπέροχη ποικιλία τρόπων κινηματογραφικής αφήγησης και να ανακαλύψει εικόνες από όλο τον κόσμο. Είναι επίσης, μια μοναδική περίσταση για τις Εθνικές Ακαδημίες, να συμμετέχουν η κάθε μία με τον τρόπο της, σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο και να έρθουν σε επαφή μέσα από αυτή τη συνεργασία, προωθώντας την κινηματογραφική ιδιαιτερότητα της κάθε χώρας.

Η Αθήνα, η Ρώμη και το Παρίσι, αποτελούν και φέτος τους προορισμούς των βραβευμένων σκηνοθετών, οι οποίοι συνοδεύουν τις ταινίες τους και έρχονται σε επαφή με το κοινό και την κινηματογραφική κοινότητα της κάθε χώρας. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, στην Αθήνα, θα επισκεφθούν μουσεία, εκθέσεις και άλλους χώρους πολιτισμού.

Οι ώρες προβολών είναι 17:30 – 00:00.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024