Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζέσι Άιζενμπεργκ στον ρόλο του θρυλικού μίμου Μαρσέλ Μαρσό

Ο Τζέσι Άιζενμπεργκ στον ρόλο του θρυλικού μίμου Μαρσέλ Μαρσό

...

Δεν θα είναι μία κλασική βιογραφική ταινία, αλλά κεντρικό της θέμα θα είναι η συμμετοχή του Μαρσέλ Μαρσό στη γαλλική αντίσταση, όταν η χώρα του καταλήφθηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για την ταινία «Resistance» με πρωταγωνιστή τον Τζέσι Άιζενμπεργκ, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Η εταιρεία παραγωγής συγκρίνει την ταινία με το βραβευμένο με Όσκαρ του 1999 «Life Is Beautiful», την ιστορία ενός ανθρώπου που χρησιμοποιεί την κωμωδία για να βοηθήσει τον γιο του να αντιμετωπίσει το Ολοκαύτωμα.

Με παρόμοιο τρόπο, ο Μαρσό έμαθε να μιμείται για να επιβιώσει και να σώζει τις ζωές των εβραίων ορφανών, των οποίων οι γονείς είχαν σκοτωθεί από τους Ναζί.

Προτού ανεβεί στη σκηνή ως Bip the Clown, γεννήθηκε ως Μαρσέλ Μανζέλ στο Στρασβούργο. Ο πατέρας του ήταν χασάπης κοσέρ από το Στρασβούργο και έχασε τη ζωή του στο Άουσβιτς.

Ο Μαρσό έδωσε την πρώτη του μεγάλη παράσταση σε 3.000 Αμερικανούς στρατιώτες της στρατιάς του στρατηγού Πάτον μετά την απελευθέρωση του Παρισιού τον Αύγουστο του 1944.

Ήταν ο καλλιτέχνης που αναβίωσε την τέχνη του μιμικού θεάτρου μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και με το ταλέντο και την αμεσότητα της έκφρασής του, την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο. Συνέχισε τις παραστάσεις για έξι δεκαετίες, κερδίζοντας ένα Emmy και πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις.

Ερμήνευε τον Μπιπ, ένα αδύνατο πλάσμα με πεταχτά μαλλιά και λευκό πρόσωπο που έγινε σήμα κατατεθέν της μιμικής τέχνης.

Τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και του απονεμήθηκε το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού τάγματος της Αξίας για τη δράση του στην αντίσταση.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Τζόναθαν Γιακούμποβιτς.

Ο Άιζενμπεργκ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την ταινία «The Social Network» στην οποία υποδύθηκε τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook.

Για τον Άιζενμπεργκ το να ερμηνεύσει τον Μαρσέλ Μαρσό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η μητέρα του εργαζόταν σαν επαγγελματίας κλόουν.

Παραγωγοί της ταινίας «Resistance» είναι οι Κλοντίν Γιακούμποβιτς και Κάρλος Γκαρσία ντε Παρέδες. Το φιλμ θα είναι αμερικανο-ευρωπαϊκή συμπαραγωγή, καθώς ο γιος του Μαρσέλ Μαρσό, Μπαπτίστ Μαρσό έχει κάνει την έρευνα και θα είναι παραγωγός της ταινίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024