Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πέντρο Νούλα» η καινούργια ταινία του Κάρολου Ζωναρά

«Πέντρο Νούλα» η καινούργια ταινία του Κάρολου Ζωναρά

«Πέντρο Νούλα». Όχι τυχαίο όνομα, καθώς στα λατινικά, nulla, σημαίνει «τίποτα». Στην ταινία δε, ο πρωταγωνιστής, έχασε αλλά προσπαθεί να βρει την πραγματική του ταυτότητα μετά από ένα τρακάρισμα. Μοναδικό στοιχείο να κρατηθεί, μια επιταγή στην τσάντα του. Και άλλο…τίποτα! Ο «Πέντρο Νούλα», μια ταινία θρίλερ με τρομακτική ατμόσφαιρα, σκοτεινή κάποιες φορές και άλλοτε οικεία, […]

«Πέντρο Νούλα». Όχι τυχαίο όνομα, καθώς στα λατινικά, nulla, σημαίνει «τίποτα». Στην ταινία δε, ο πρωταγωνιστής, έχασε αλλά προσπαθεί να βρει την πραγματική του ταυτότητα μετά από ένα τρακάρισμα. Μοναδικό στοιχείο να κρατηθεί, μια επιταγή στην τσάντα του. Και άλλο…τίποτα!

Ο «Πέντρο Νούλα», μια ταινία θρίλερ με τρομακτική ατμόσφαιρα, σκοτεινή κάποιες φορές και άλλοτε οικεία, ακολουθεί την αναζήτηση της αλήθειας μέσα από εικόνες του κέντρου της Αθήνας, όπου ο πρωταγωνιστής περιπλανιέται. Η καινούρια ταινία του Κάρολου Ζωναρά είναι στην ουσία ένα ελληνικό φιλμ noir, επενδεδυμένο με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη.

Ένας νεαρός άνδρας σώζεται ως εκ θαύματος μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό. Όταν όμως συνέρχεται δεν ξέρει πλέον ποιος είναι. Ένα ιταλικό διαβατήριο που δηλώνει το υποτιθέμενο όνομά του, Πέντρο Νούλα, ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή και η φωτογραφία μιας γυναίκας, είναι τα μοναδικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Με βάση αυτά θα επιχειρήσει την αναζήτηση της ταυτότητάς του, για να βρεθεί μπλεγμένος σε μια εφιαλτική περιπέτεια.

Δύσκολα δεχόμαστε τα ελαττώματά μας, ενώ εύκολα ξεχνάμε ό,τι δεν μας αρέσει. Μια εξαιρετικά σημαντική ερώτηση θέτει ο σκηνοθέτης: πόσα θέλουμε να θυμόμαστε από αυτό που πραγματικά είμαστε και πόσο εύκολα απεμπολούμε την πραγματικότητα που δεν θέλουμε, που όμως μας επιβάλλει η ζωή ακόμη και με τυχαία γεγονότα, πολλές φορές βίαια και διαπεραστικά.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, πρωταγωνιστής στο ρόλο του «χαμένου», μια γυναίκα στο ρόλο femme fatale, ένα μυστήριο που αιωρείται ανάμεσα στους ρόλους και το έντονο σασπένς. Η ταινία γίνεται ανατρεπτική ανάμεσα σε εικόνες αποκάλυψης από το κέντρο της Αθήνας ως την παραλιακή βραδινή ζωή. Στην ταινία παίζουν επίσης οι Katia Leclerc O’Wallis, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Χρήστος Σαπουντζής, Αθηνά Παππά, Μελέτης Γεωργιάδης.

Και δυο λόγια για τον σκηνοθέτη. Ο Κάρολος Ζωναράς γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και εν συνεχεία στο Centro Sperimentale, στη Ρώμη, όπου έζησε για 13 συνεχόμενα χρόνια. Έκανε αρκετές μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες που συμμετείχαν σε διάφορα φεστιβάλ. Από 1999 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά σποτ. Η πρώτη του ταινία, «Ο Γιος του Τσάρλυ», κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2009 και η δεύτερη ταινία του, «Μπιγκ Χιτ», το 2013.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
1981 «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ» (Μικρού μήκους) 1983 «JESSICA MORGAN» (Μικρού μήκους)
1984 «THE TRAGEDY OF HIPPOLYTUS» («Η τραγωδία του Ιππόλυτου») 1990 «CIO’ CHE LUCCICA E’ ORO» («Ό,τι γυαλίζει είναι χρυσός»)
1993 «ORESTE A TOR BELLA MONACA» («Ο Ορέστης στην Tor Bella Monaca») (Μικρού Μήκους)
1994 «ADE E CORE» («Άδης και Κόρη») (Μικρού Μήκους)
1995 «IL DIARIO DI CHARLIE» («Το ημερολόγιο του Τσάρλυ») (Μικρού Μήκους)
1997 «PIETTA’ PERFETTA» («Τέλειον Έλεος») (Μικρού Μήκους)
1997 «CITTA’ IDEALE» («Ιδανική πόλη) (Μικρού Μήκους)
2002 «SAVOIR VIVRE» (Μικρού Μήκους)
2008 «ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΥ»
2012 «ΜΠΙΓΚ ΧΙΤ»

Η ταινία «Πέντρο Νούλα» προβάλλεται από τις 20 Απριλίου στους κινηματογράφους σε διανομή NEW STAR.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024