Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ψυχώ» με υπόκρουση Silent Move στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

«Ψυχώ» με υπόκρουση Silent Move στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Οι Silent Move με τον Χάρη Λαμπράκη, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, όπου παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή πάνω στην ταινία του Alfred Hitchcock Τα πουλιά (1963), επιστρέφουν στις 21 Απριλίου για να αναμετρηθούν ξανά με μία ομιλούσα ταινία του Χίτσκοκ. Πρόκειται για το συγκλονιστικό αριστούργημα Ψυχώ (Psycho 1960). Στην εμφάνισή […]

Οι Silent Move με τον Χάρη Λαμπράκη, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, όπου παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή πάνω στην ταινία του Alfred Hitchcock Τα πουλιά (1963), επιστρέφουν στις 21 Απριλίου για να αναμετρηθούν ξανά με μία ομιλούσα ταινία του Χίτσκοκ. Πρόκειται για το συγκλονιστικό αριστούργημα Ψυχώ (Psycho 1960).

Στην εμφάνισή τους στο ΚΕΤ οι Silent Move με την προσθήκη του Χάρη Λαμπράκη και του Στέφανου Ψαραδάκη θα αφαιρέσουν τον ήχο από την ταινία και θα παρουσιάσουν τη δική τους μουσικο-ηχητική πρόταση.

Με avant-garde, noise, post-rock και ambient στοιχεία οι τέσσερις μουσικοί θα συνομιλήσουν με την ταινία «αυτοσχεδιάζοντας πάνω στον τρόμο».

  • Ψυχώ

To Ψυχώ είναι από τις πιο αναγνωρισμένες και πολυσυζητημένες ταινίες του Χίτσκοκ και για πολλούς ίσως η πιο κλασική ταινία τρόμου. Όλα συμβαίνουν όταν η Marion Crane (Janet Leigh) αφού έχει κλέψει χρήματα από το αφεντικό της φεύγει με το αυτοκίνητό της για να συναντήσει τον εραστή της, Sam Loomis (John Gavin) ο οποίος έχει οικονομικά προβλήματα. Αφού θα οδηγήσει όλη τη νύχτα και για να αποφύγει έναν αστυνομικό που την παρακολουθεί θα καταλήξει σε ένα απομονωμένο μοτέλ, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Norman Bates (Anthony Perkins). Με επίκεντρο το Bates Motel και το μυστηριώδες σπίτι πάνω στο λόφο δίπλα στο μοτέλ, θα πραγματοποιηθούν φόνοι και αγωνιώδεις αναζητήσεις που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη ενός τρομακτικού μυστικού. Όλα αυτά μέσα από τη ματιά του Χίτσκοκ ο οποίος με δεξιοτεχνία μας υποβάλλει στην ανατριχιαστική μαγεία του «Ψυχώ», μέσα από τα συγκλονιστικά ασπρόμαυρα πλάνα του.


  • Silent Move

Οι Silent Move δημιουργήθηκαν το 2009, από τον Γιάννη Παξεβάνη και τον Βασίλη Τζαβάρα ντύνοντας μουσικά το Nosferatu του F.W. Murnau. Στη συνέχεια δούλεψαν πάνω στις ταινίες: Jeanne d’ Arc του Carl Theodor Dreyer, The fall of the house of Usher του Jean Epstein, Battleship Potemkin του Sergei Eisenstein, Un chien Andalou του Luis Bunuel, Emak Bakia του Man Ray, Ghosts before breakfast του H. Richter κ.α. Έχουν εμφανιστεί στα φεστιβάλ: Inmute festival (2013), DeteriorateFestival II (2014), 1st Avant-garde guitar festival (2015), DADA κινηματογράφος και μουσική (Δημήτρια, 2015).
Έχουν συμπράξει επί σκηνής με τους μουσικούς Γιώργο Διαμαντόπουλο, Σπύρο Πολυχρονόπουλο (Spyweirdos), Σπήλιο Καστάνη, Γιώργο Κατσάνο, Ορέστη Ζαφειρόπουλο, Στέφανο Ψαραδάκη, Νίκο Κορδέλη κ.α. Έχουν συνεργαστεί με την φωτογράφο Haruna Kawanishi (χώρος Τέχνης Ανάμεσα) και την video artist Ερατώ Τζαβάρα (Baumstrasse, ΚΕΤ). Επίσης, έχουν συνθέσει τη μουσική για τις παραστάσεις Και τα ψάρια βγήκαν στη στεριά να πολεμήσουν τους ανθρώπους (Θέμελης Γλυνάτσης/ Atonal, Φεστιβάλ Αθηνών 2014) και Βερενίκη (Θέμελης Γλυνάτσης, Φεστιβάλ Αθηνών 2015).

  • Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ✓ Παρασκευή 21 Aπριλίου 2017 | 21:00 | 6€

Xάρης Λαμπράκης
Ο Χάρης Λαμπράκης είναι ένας εξαιρετικός μουσικός, δεξιοτέχνης στο νέυ, με πλούσιες συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων και από το 2006 έχει σχηματίσει το συγκρότημα Χάρης Λαμπράκης Quartet.

Στέφανος Ψαραδάκης
Ο Στέφανος Ψαραδάκης έχει σπουδάσει κλασικά κρουστά και ντραμς, ενώ έχει συμμετοχές σε διάφορα γκρουπ της εγχώριας σκηνής όπως και σε συμφωνικές ορχήστρες. Τα τελευταία χρόνια εξερευνά το ηχητικό πεδίο με τη χρήση συμβατικών οργάνων, καθημερινών αντικειμένων, field recordings και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Γράφει μουσική για ταινίες μικρού μήκους και παραστάσεις ενώ ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε σόλο ή ensemble performances.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη
info@polychorosket.gr
site | facebook | instagram | twitter

Πρόσβαση
Με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

entertainment.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024