Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μυστική Γραφή» με τους Ρούνεϊ Μάρα, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Έρικ Μπάνα

«Μυστική Γραφή» με τους Ρούνεϊ Μάρα, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Έρικ Μπάνα

Ο έξι φορές υποψήφιος για Όσκαρ, διάσημος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζιμ Σέρινταν, γνωστός κυρίως για «Το Αριστερό μου Πόδι» και «Εις το Όνομα του Πατρός», επιστρέφει με ακόμα μία ιρλανδική ταινία, τη «Μυστική Γραφή», με πρωταγωνιστές τους Ρούνεϊ Μάρα, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Έρικ Μπάνα, Τζακ Ρέινορ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βραβευμένο με Booker μυθιστόρημα […]

Ο έξι φορές υποψήφιος για Όσκαρ, διάσημος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζιμ Σέρινταν, γνωστός κυρίως για «Το Αριστερό μου Πόδι» και «Εις το Όνομα του Πατρός», επιστρέφει με ακόμα μία ιρλανδική ταινία, τη «Μυστική Γραφή», με πρωταγωνιστές τους Ρούνεϊ Μάρα, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Έρικ Μπάνα, Τζακ Ρέινορ.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βραβευμένο με Booker μυθιστόρημα του Σεμπάστιαν Μπάρυ, The Secret Scripture (στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη). Πρόκειται για μία συγκινητική ιστορία αγάπης και εξιλέωσης, με φόντο την ίδρυση του ιρλανδικού κράτους, στο οποίο η γυναικεία σεξουαλικότητα και ανεξαρτησία έρχονται αντιμέτωπα τόσο με την Εκκλησία, όσο και την εθνική πολιτική της εποχής.

Η Λαίδη Ρόουζ (Βανέσα Ρεντγκρέιβ) είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει σε ψυχιατρική κλινική για πάνω από 50 χρόνια. Ωστόσο, στο βάθος των ματιών της υπάρχει ένα φως, που δε λέει να σβήσει. Η περίπτωσή της τραβά το ενδιαφέρον του Δρ. Στέφεν Γκριν (Έρικ Μπάνα), που τη βοηθά να ξαναθυμηθεί το παρελθόν της και να κερδίσει την ελευθερία της. Μέσα από τη μυστική γραφή της Ρόουζ αναδύεται μία συγκλονιστική ζωή γεμάτη έρωτα και αδικία, ενώ αποκαλύπτεται η προσωπικότητα μίας αξιόλογης και θαρραλέας νέας γυναίκας, της οποίας το μόνο έγκλημα ήταν ότι άφησε τον έρωτα να κυριαρχήσει στη ζωή της.

Το in.gr και η Tanweer σας δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν την ταινία.
Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε προσκλήσεις για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Η Μυστική Γραφή», τη Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, στις 20:30, στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ CINEMAX CYTA.

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν με email.

Οι κεντρικοί χαρακτήρες

  • Η Ρούνεϊ Μάρα παίζει τη νεαρή Ρόουζ, η οποία προκαλεί με την ομορφιά της τους πολιτικά συγκρουόμενους και σεξουαλικά καταπιεσμένους άνδρες στην επαρχία Σλίγκο στα δυτικά της Ιρλανδίας. Η Ρούνεϊ βλέπει την Ρόουζ λιγότερο ως θύμα της θρησκείας και περισσότερο της εποχής της. Θεωρεί ότι για τα δεινά της φταίει περισσότερο η εμφάνισή της, παρά το γεγονός ότι δεν είναι καθολική (ασπάζεται τον προτεσταντισμό). Την ίδια στιγμή ωστόσο, πιστεύει ότι οι άντρες τρέφουν γνήσια συναισθήματα προς εκείνη. Θαυμάζουν το μυαλό και την προσωπικότητά της. Έλκονται από το πνεύμα ελευθερίας που τη διακατέχει.
  • Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ παίζει την ηλικιωμένη Ρόουζ, η οποία μετά την ανακάλυψη της εγκυμοσύνης της και τη «δολοφονία» του μωρού της, έχει φυλακιστεί για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της σε ένα ψυχιατρείο. Η Ρεντγκρέιβ, δια βίου δημόσια υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ήταν αναμενόμενο, συγκινήθηκε από την ιστορία:

«Οι κυβερνήσεις και η Εκκλησία έχουν την κύρια ευθύνη. Αλλά ποιος μίλησε και διαμαρτυρήθηκε κατά των εγκλημάτων αυτών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’30, του ’40 και του ’50; Η αλήθεια πρέπει κάποια στιγμή να λέγεται. Και αυτή η ταινία τολμά να την πει

  • Ο Έρικ Μπάνα παίζει τον Δρ. Γκριν, έναν διακεκριμένο ψυχίατρο που αναλαμβάνει να επανεκτιμήσει την κατάσταση της Ρόουζ. Ο Δρ. Γκριν προσεγγίζει με επαγγελματισμό, αλλά και συμπάθεια την περίπτωση της Ρόουζ και ξεδιπλώνει την ιστορία της, φέρνοντας στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις που τον κάνουν να συγκρουστεί με τον Δρ. Χαρτ (Άντριαν Ντάνμπαρ) που δεν βλέπει στο πρόσωπο της Ρόουζ τίποτα παραπάνω από μια μισότρελη γριά.
  • Η «Μυστική Γραφή» είναι γεμάτη διαδοχικές προσπάθειες να «εξαλειφθεί» ο «ηθικός κίνδυνος» της Ρόουζ από την ιρλανδική κοινωνία του 1940. Αρχικά η κυρία Προύντι την εξορίζει σ’ ένα μικρό αγροτικό εξοχικό σπίτι. Στη συνέχεια ο Πατέρας Γκοντ, τυφλωμένος από τον έρωτά του για εκείνη, εξοργίζεται όταν εκείνη συναντά και ερωτεύεται τον Μάικλ «Μικ» ΜακΝάλτι, αεροπόρο στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία που λες και έπεσε για εκεινη, σαν δώρο από τον ουρανό.
  • Ο Τζακ Ρέινορ ενσαρκώνει τον Μάικλ ΜακΝάλτι, που πριν συναντηθεί με την Ρόουζ δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το αν θα ζήσει ή θα πεθάνει. Όμως η συναναστροφή μαζί της του δίνει θέληση για ζωή. Μια ζωή που προσδοκά να περάσει στο πλάι της.
  • Για τον σκηνοθέτη Τζιμ Σέρινταν ο χαρακτήρας του Πατέρα Γκοντ είναι θεμελιώδης στο σενάριο. Φρόντισε ιδιαίτερα ώστε να μην είναι κλισέ. Αποδυνάμωσε τις σκοτεινές πτυχές του χαρακτήρα του και τον έκανε να φαίνεται περισσότερο συμπαθητικός, όμορφος, αρρενωπός.

Για το soundtrack της ταινίας «Μυστική Γραφή», ο Σέρινταν προσέγγισε τον υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Μπράιαν Μπερν («Albert Nobbs»), ιρλανδό συνθέτη που κατοικεί στο Λος Άντζελες, έχει στο ενεργητικό του πάνω από 15 OST και έχει κερδίσει μεγάλη διεθνή αναγνώριση τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει ο Μπράιαν:

«Ο Τζιμ είχε αρχικά κάποιες ιδέες που επικεντρώνονταν σε παραδοσιακές ιρλανδικές μελωδίες (στις μελωδίες του Moore και ιδιαίτερα στο γνωστο του τραγούδι «The Minstrel boy», που αναφέρεται σε έναν νεαρό άνδρα που έχει πάει στον πόλεμο). Έχω την παραδοσιακή ιρλανδική μουσική στο πετσί μου, οπότε έθεσα ως προσωπικό μου στόχο να μην αναπαράγω τον Moore ή να συνθέσω μία μελωδία που να είναι μία φτηνή απομίμηση της ιρλανδικής μουσικής. Η μουσική του Moore ήταν η βάση, στην οποία προσέθεσα ακουστικό πιάνο για τις σκηνές που εκτυλίσσονται στη δεκαετία του 1940 και στη συνέχεια, κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία για τις πιο εγκεφαλικές σκηνές που αναφέρονται στο παρόν.»

    Πάρτε μια γεύση από την ταινία που προβάλλεται στις αίθουσες από τις 6 Απριλίου, στο τρέιλερ που ακολουθεί.

    Το ομώνυμο βιβλίο «Η Μυστική Γραφή» του Σεμπάστιαν Μπάρυ κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

    entertainment.in.gr

    Sports in

    Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

    Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 25 Απριλίου 2024