Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωγραφική, Κινηματογράφος, Animation, Νέες Τεχνολογίες: μια σχέση ΑΙΝΙΓΜΑτική

Ζωγραφική, Κινηματογράφος, Animation, Νέες Τεχνολογίες: μια σχέση ΑΙΝΙΓΜΑτική

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας ΑΙΝΙΓΜΑ (AENIGMA) που αποτελεί ένα δεκάλεπτο στερεοσκοπικό animation των Αντώνη Ντούσια & Άρη Φατούρου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η παραγωγός Steficon σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Ζωγραφική, Κινηματογράφος, Animation, Νέες Τεχνολογίες: μια σχέση ΑΙΝΙΓΜΑτική» την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στις 17:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Συγκεκριμένα από τις 17:00 […]

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας ΑΙΝΙΓΜΑ (AENIGMA) που αποτελεί ένα δεκάλεπτο στερεοσκοπικό animation των Αντώνη Ντούσια & Άρη Φατούρου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η παραγωγός Steficon σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Ζωγραφική, Κινηματογράφος, Animation, Νέες Τεχνολογίες: μια σχέση ΑΙΝΙΓΜΑτική» την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στις 17:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Συγκεκριμένα από τις 17:00 έως τις 18:00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το δεκάλεπτο «ΑΙΝΙΓΜΑ» σε κυλιόμενες 3D προβολές.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονιστή τον Μάνο Ευστρατιάδη, σκηνοθέτη, πρώην Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ομιλητές τους: Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικό Τέχνης – Μουσειολόγο, Διευθύντρια ΕΜΣΤ, Μάνο Στεφανίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάνθο Σαντοριναίο, Καλλιτέχνη νέων μέσων, Αναπληρωτή Καθηγητή ΑΣΚΤ, Συν – Διευθυντή του Ελληνογαλλικού Μάστερ «Τέχνη και Εικονική Πραγματικότητα », Παναγιώτη Ράππα, Σκηνοθέτη, Animator και Παραγωγό, Ισόβιο Μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου (A.M.P.A.S.) των ΗΠΑ, Παναγιώτη Κυριακουλάκο, Παραγωγό οπτικοακουστικών και διαδραστικών έργων, Λέκτορα στην Πληροφορική Κινηματογραφία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Κώστα Κωνσταντινίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο PostScriptum.

Μετά τη λήξη της συζήτησης θα ακολουθήσει κοκτέιλ.

Τι είναι όμως το ΑΙΝΙΓΜΑ που κυκλοφορεί σε διανομή Feelgood Entertainment;

Το δεκάλεπτο υπερρεαλιστικό ΑΙΝΙΓΜΑ γεννήθηκε στις κινηματογραφικές εκβολές της ζωγραφικής και αποδεικνύει πως μια ταινία κατ’ εξοχήν εικαστική μπορεί να συγκινεί και να συναρπάζει.

Είναι ένα 3D ρέκβιεμ για τη Μορφή, τη Γυναίκα- Θεά, την αιώνια Εύα, την Τέχνη. Από την εξιδανίκευση και την ιερή λατρεία, στην ηδονή και τη γονιμοποίηση, στη μεταμόρφωση και την αναπαραγωγή, στη φθορά και τη σήψη, στη βεβήλωση και το βανδαλισμό, στην καταδίκη και την υποταγή, στην πτώση στο άχρονο σκοτάδι. Στο όνειρο της αναγέννησης.

Βρισκόμαστε ήδη στην αχαρτογράφητη ήπειρο της εικαστικής δραματουργίας, η εξερεύνηση της οποίας απαιτεί σοβαρό πειραματισμό, έμπνευση και τύχη. Εδώ, ισχύουν οι ποιητικοί κώδικες της ζωγραφικής, η φυγή, η ονειροπόληση, η ενδοσκόπηση, ο ελεύθερος συνειρμός, η ενόραση, η αμφισημία, η διαίσθηση, και υπερισχύει το υπερρεαλιστικό αίτημα για εσωτερική έκφραση, για την απελευθέρωση των ψυχικών δυνάμεων και την πλήρη κατεδάφιση της διαχωριστικής οθόνης ανάμεσα στο συνειδητό και το υποσυνείδητο, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα.

To ΑΙΝΙΓΜΑ προβάλλεται σε 3D στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ 2 από την Πέμπτη 2 Μαρτίου

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντούσιας & Άρης Φατούρος
Μουσική Σύνθεση– Σχεδιασμός Ήχου: Μάριος Αριστόπουλος
Φωνητικά: Άννα Λινάρδου, Τάσος Αποστόλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση- Αnimation- Μοντάζ: Αντώνης Ντούσιας
Βοηθός Αnimator: Νάντια Ζερβάκου
Μιξάξ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Παραγωγή: Μιχάλης Σαραντινός / Steficon
Εκτελεστικός παραγωγός: Μαρία Κοντογιάννη
Δημιουργικός παραγωγός: Άρης Φατούρος
Συμπαραγωγοί: Χρήστος Γαρταγάνης, Πάνος Μπίσδας / Authorwave,
Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης / t-shOrt

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024