Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ντοκιμαντέρ «Αλκυονίδες» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το ντοκιμαντέρ «Αλκυονίδες» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Παρουσία της σκηνοθέτιδας Laure Vermeerschκαι συντελεστών της ταινίας θα προβληθεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων η ταινία – ντοκιμαντέρ της γαλλίδας σκηνοθέτιδας. Η ταινία γυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2015, λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές. Διαδραματίζεται στις γειτονιές της Φυλής όπου οι δομές αλληλεγγύης είχαν ήδη αναλάβει να δράσουν εν μέσω της δραματικής κρίσης στην Ελλάδα. […]

Παρουσία της σκηνοθέτιδας Laure Vermeerschκαι συντελεστών της ταινίας θα προβληθεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων η ταινία – ντοκιμαντέρ της γαλλίδας σκηνοθέτιδας.

Η ταινία γυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2015, λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές. Διαδραματίζεται στις γειτονιές της Φυλής όπου οι δομές αλληλεγγύης είχαν ήδη αναλάβει να δράσουν εν μέσω της δραματικής κρίσης στην Ελλάδα.

Σε αυτήν την περιοχή, που βρίσκεται στα σύνορα της Αττικής, οι άνθρωποι επιμένουν να παλεύουν για τη ζωή, να συνεχίζουν και να ελπίζουν παρ’ όλες τις τρομερές δυσκολίες, τη φτωχοποίηση και την έλλειψη πρόνοιας.

Πρόκειται για την ιστορία ενός αγώνα, που στο ντοκιμαντέρ συμβολικά παρουσιάζεται μέσα από τις ετοιμασίες ενός γάμου, αυτού μεταξύ της Μαριλένας και του Ανδρέα (που γεννήθηκε με το όνομα Τακίρ). Οι μέρες εκείνες ήταν ηλιόλουστες, γεμάτες ελπίδα. Ήταν οι Αλκυονίδες, όπου ο ήλιος ζεσταίνει για λίγο τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Συντελεστές
Laure Vermeersch: σκηνοθεσία
Κατερίνα Αποστολοπούλου: διεύθυνση παραγωγής
Νικόλας Κωνσταντίνου: σχεδιασμός ήχου
Graziella Zanoni : calibrating

Συμμετέχουν: Πατήρ Αλέξανδρος, Θωμάς Μπιζάς, Μαρία Δαχτυλίδη, Μαρία Γεωργίου, Νίκη Γεωργίου, Παναγιώτης Γεωργίου, Χρήστος Γιοβανόπουλος, Γεωργία Γούλα, Ανδρέας Haider, Σταύρος Καλντερεμίδης, Σοφία Μαυρίδη, Κατερίνα Μηλιώγη, Μαργαρίτα Μώρου, Χαρά Πάλα, Βασίλης Στεφανουδάκης, Κατερίνα Τασιοπούλου, Γιάννης Βασιλείου, Μαριλένα Ξανθούλη, Κατερίνα Ξενάκη, Λίτσα Ζάγγα

Η ταινία θα προβληθεί στα ελληνικά, με αγγλικούς υπότιτλους την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 201, στις 21.00 με είσοδο ελεύθερη.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α
Κυψέλη, 213 00 40 496,69 45 34 84 45
info@polychorosket.gr

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια)

entertainment.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024