Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H «Λάμψη» του Κιούμπρικ έρχεται στη Στέγη με 24 επιπλέον λεπτά

H «Λάμψη» του Κιούμπρικ έρχεται στη Στέγη με 24 επιπλέον λεπτά

...

Είκοσι τέσσερα επιπλέον λεπτά «Λάμψης» έρχονται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ -μία από τις πιο τρομακτικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ- προβάλλεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, σε ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια, με 24 λεπτά κομμένων σκηνών. Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Flix it στη Στέγη».

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, αλλά παρά τις θετικές κριτικές που έχει λάβει από την δημιουργία της μέχρι σήμερα -η ταινία έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες μεταφορές βιβλίων στο σινεμά-, ο συγγραφέας την έχει αποκηρύξει.

Αυτό δεν πτόησε ποτέ τους εκατομμύρια φαν της ταινίας σε ολόκληρο τον κόσμο που ακόμα ανατριχιάζουν βλέποντας τον Τζακ Νίκολσον να φωνάζει «Heeeere’s Johnny!»

Εκμηδενίζοντας τη χρονική απόσταση ανάμεσα στο 1980, όταν η ταινία βγήκε στις αίθουσες (στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στις 22 Δεκεμβρίου του 1980), και το 2016, η ταινία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά φέτος στην Αγγλία με τα 24 επιπλέον λεπτά που είχαν προβληθεί προηγουμένως μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αφού οι θεατές παρακολουθήσουν και τα 144 λεπτά της Λάμψης, θα κληθούν να διασχίσουν την υπόγεια διάβαση της Συγγρού για ένα πάρτι –πού αλλού;– σε ξενοδοχείο, και πιο συγκεκριμένα στο Athens Avenue Hotel (Λεωφ. Συγγρού 182).

Εκεί θα προβληθούν πέντε μικρού μήκους ταινίες που γύρισαν, ειδικά για την προβολή-event, πέντε νέοι Έλληνες σκηνοθέτες, εμπνευσμένοι από τη Λάμψη: η Ρηνιώ Δραγασάκη, η Ζακλίν Λέντζου, ο Βασίλης Κεκάτος, ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και ο Γιώργος Φουρτούνης (curator ο Νίκος Πάστρας).

Το πάρτι θα έχει ποτό, dj set από τον Felizol, ακόμα και… Room 237.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024