Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Πάρτι με λουκάνικα και Τιμ Μπάρτον

Οι ταινίες της εβδομάδας: Πάρτι με λουκάνικα και Τιμ Μπάρτον

...

Αγγελική Στελλάκη

Ένα αθυρόστομο animation και η επιστροφή του Τιμ Μπάρτον σε ένα… παράξενο σύμπαν ξεχωρίζουν την κινηματογραφική αυτή εβδομάδα. Συνολικά, εννέα (!) ταινίες προβάλλονται στις αίθουσες: περιπέτειες, δραματικές ταινίες, animation, θρίλερ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των απαιτήσεων του κοινού.

Πάρτι με… Λουκάνικα

(4/5)

Τα τρόφιμα περιμένουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ να αγοραστούν από τους ανθρώπους, προκειμένου να ζήσουν μια παραδεισένια ζωή. Δεν ξέρουν, όμως, ότι προορίζονται για κατανάλωση. Ένα λουκάνικο μαθαίνει την αλήθεια και μαζί με ένα ψωμάκι, μία αραβική πίτα, ένα εβραϊκό μπέιγκελ και ένα τάκο θα προσπαθήσουν να προειδοποιήσουν τα υπόλοιπα προϊόντα του σούπερ μάρκετ, έχοντας απέναντί τους όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και ένα… κλύσμα. Ισοπεδωτικό χιούμορ από τους Σεθ Ρόγκεν και Έβαν Γκόλντμπεργκ, σε ένα ακατάλληλο δι’ ανηλίκους -αλλά γεμάτο έξυπνο χιούμορ- animation που ασκεί κριτική σε θρησκείες και πολιτικές συγκρούσεις, που έχει «πονηρές» αναφορές (όπως θα περίμενε κανείς από μία ταινία με λουκάνικα). Κάποιους μπορεί να τους προσβάλει, αλλά οι υπόλοιποι θα απολαύσουν το ευφυές χιούμορ και το καλογραμμένο σενάριο.

Σκηνοθεσία: Κόνραντ Βέρνον, Γκρέγκ Τίρναν
Με τις φωνές των: Σεθ Ρόγκεν, Σάλμα Χάγιεκ, Τζόνα Χιλ, Μάικλ Σερά, Έντουαρντ Νόρτον, Κρίστεν Γουίγκ

Μις Πέρεγκριν: Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά

(3/5)

Ο νεαρός Τζέικομπ ζει μια αδιάφορη ζωή μέχρι που ανακαλύπτει τα μυστικά που κρύβει το παρελθόν του παππού του. Θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι και θα μπει σε έναν μαγικό κόσμο όπου ζει μια ομάδα ασυνήθιστων παιδιών και η διευθύντρια της οικίας τους, Μις Πέρεγκριν. Με έντονα στοιχεία Χάρι Πότερ, το «Μις Πέρεγκριν» βασίζεται και αυτό σε δημοφιλές βιβλίο. Ο Τιμ Μπάρτον κάνει αυτό που ξέρει καλά -και το ξέρει καλύτερα από όλους: φτιάχνει ένα θέαμα γεμάτο παραξενιές, δίνοντας καρδιά σε «διαφορετικούς» ήρωες. Το πρώτο μέρος της ταινίας εισάγει τον θεατή στον μαγικό κόσμο, με αρκετές τιμ-μπαρτονικές αναφορές (όπως ο χαρακτήρας που δίνει ζωή σε άψυχα αντικείμενα). Το δεύτερο μέρος μπορεί να ακολουθεί πιο αναμενόμενους δημιουργικούς δρόμους -το μεγάλο φινάλε θυμίζει περισσότερο μάχη υπερηρώων-, όμως είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο Μπάρτον μπορεί ακόμα να κάνει μία ψυχαγωγική ταινία για όλη την οικογένεια.

Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Πρωταγωνιστούν: Άζα Μπάτερφιλντ, Έβα Γκριν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζούντι Ντεντς

Deepwater Horizon

(2,5/5)

Λίγα μόλις χρόνια μετά την τραγωδία στην πλατφόρμα πετρελαίου Deepwater Horizon, ο σκηνοθέτης Πήτερ Μπεργκ (Lone Survivor) μεταφέρει την ιστορία στο σινεμά, φτιάχνοντας μία περιπέτεια με έντονα στοιχεία ταινίας καταστροφής. Κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας ο Μάικ Γουίλιαμς, ένας υπεύθυνος μηχανικός στην πλατφόρμα πετρελαίου που έρχεται αντιμέτωπος με τα στελέχη της BP και θα κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τους εργαζόμενους στην πλατφόρμα, όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Εντυπωσιακό -γεμάτο φλόγες και εκρήξεις- το περιπετειώδες κομμάτι της ταινίας. Αν και η ταινία του Μπεργκ επικεντρώνεται στο ανθρώπινο δράμα, υπάρχουν στιγμές που δεν καταφέρνει να το αποδώσει, ενώ καμία αναφορά δεν γίνεται στην τεράστια οικολογική καταστροφή που ακολούθησε την έκρηξη της πλατφόρμας.

Σκηνοθεσία: Πήτερ Μπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κερτ Ράσελ, Τζίνα Ροντρίγκες, Τζον Μάλκοβιτς, Κέιτ Χάντσον

Μη Σβήσεις το Φως

(1,5/5)

Ένα μυστικό από το παρελθόν έρχεται να ταράξει μία οικογένεια. Όταν ο μικρός Μάρτιν αρχίζει να αντιμετωπίζει τα φαινόμενα που αντιμετώπισε η αδελφή του Ρεμπέκα όταν ήταν μικρή, η Ρεμπέκα θα προσπαθήσει να μάθει την αλήθεια και να βρει τη σχέση των παράξενων περιστατικών με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπη και της μητέρας της, Σόφι. Ταινία που βασίζεται κυρίως στον εύκολο τρόμο, στον οποίο προσπαθεί να δώσει και έναν «αέρα» συμβολισμού (στο σημείο της συναισθηματικής κατάστασης της μητέρας). Δεν καταφέρνει, πάντως, να ξεχωρίζει από την πλειοψηφία των ταινιών τρόμου.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σάντμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Τερέζα Πάλμερ, Μαρία Μπέλο, Γκάμπριελ Μπέιτμαν

Ηρωικοί Πιονέροι

(2/5)

Το σοβιετικό παρελθόν και το «μουδιασμένο» παρόν είναι τα ζητήματα που αφορούν την Νατάλια Κουντριάσοβα στην ταινία της «Ηρωικοί Πιονέροι». Το 1987 η Όλγκα, η Κάτια και ο Αντρέι περιμένουν να ενταχθούν στους Νεαρούς Πιονέρους. Ο Αντρέι θέλει να ανακαλύψει ένα φάρμακο, η Όλγκα «βλέπει» παντού πράκτορες, ενώ η Κάτια θέλει να είναι ηρωίδα, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει με τον παππού της που είναι λαθρέμπορος. Σε αντίθεση με το γεμάτο αθωότητα παρελθόν, η πραγματικότητα στη σύγχρονη Ρωσία μοιάζει ψυχρή και οι τρεις νέοι αισθάνονται ότι ο ηρωισμός λείπει από τη ζωή τους. Η ταινία της Κουντριάσοβα είναι γεμάτη συμβολισμούς, αλλά επιλέγει να διαχειριστεί το ενδιαφέρον θέμα της με τρόπο διδακτικό.

Σκηνοθεσία: Ναταλία Κουντριάσοβα
Πρωταγωνιστούν: Νατάλια Κουντριάσοβα, Ντάρια Μόροζ, Αλεξέι Μίτιν

Σονάτα σε Κλειστό Δωμάτιο

Κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού δείπνου με τα τέσσερα, ενήλικα πλέον, παιδιά του και τους συντρόφους τους, ο Βίκτορ απολαμβάνει τον ρόλο του ως αρχηγός της οικογένειας. Η συζήτηση κυλάει ομαλά μέχρι την στιγμή που ο γιός του, ο Κόσμα, αναφέρει ότι το όνομά του εμφανίστηκε σε ιστορικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι κατέδιδε γυναίκες που ήθελαν να κάνουν έκτρωση, παρά την απαγόρευση που ίσχυε μέχρι το 1989. Η ατμόσφαιρα απότομα αλλάζει. Ο Βίκτορ προσπαθεί να υπερασπιστεί την θέση του υποστηρίζοντας πως και τα δίδυμα παιδιά του, η Σάσα και ο Ρόμι, χρωστούν τη ζωή τους στις πεποιθήσεις του. Λίγο καιρό αργότερα η Σάσα ανακοινώνει πως είναι έγκυος, και τα πιστεύω του Βίκτορ θα δοκιμαστούν.

Σκηνοθεσία: Άντριαν Σιτάρου
Πρωταγωνιστούν: Αντριάν Σιταρού, Αλίνα Γκριγκόρι



Η Barbie στην περιπέτεια του διαστήματος

H Μπάρμπι sci-fi! Σε έναν μακρινό γαλαξία, τα αστέρια αρχίζουν να χάνουν τον ρυθμό τους. Η πριγκίπισσα Μπάρμπι μοιάζει να είναι η μόνη που μπορεί να τους ξαναδώσει ζωή. Η Barbie ταξιδεύει σε έναν όμορφο, νέο πλανήτη για να συνεργαστεί με μια ειδική ομάδα διάσωσης προκειμένου να σώσουν τα αστέρια.

Σκηνοθεσία: Άντριου Ταν, Μάικλ Γκόγκουεν


Ma Ma

Με την καρδιά της ήδη πληγωμένη από την απόφαση του συζύγου της να την αφήσει, η Μάγδα ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο του μαστού. Ο γιατρός της τρέφει ελπίδες, αλλά θα πρέπει να υποστεί επίπονες θεραπείες. Την ίδια ημέρα της διάγνωσης, η Μάγδα γνωρίζει τον Αρτούρο, που δείχνει να περνάει το προσωπικό του δράμα. Δύο τραγικά συμβάντα γεννούν έναν ιδιαίτερο δεσμό ανάμεσα στους δυο τους, ένα δεσμό που θα αντέξει στο χρόνο και τις ανατροπές στις ζωές τους.

Σκηνοθεσία: Χούλιο Μέντεμ
Πρωταγωνιστούν: Πενέλοπε Κρουζ, Λούις Τοσάρ, Άλεξ Μπρέντεμυλ



Αναμνήσεις

Μια ταινία για την τρυφερή σχέση ενός εγγονού και της γιαγιάς του, που εξαφανίζεται λίγες μέρες μετά την εγκατάσταση της από τους αγαπημένους της γιούς ​σε οίκο ευγηρίας. Ο εγγονός, αναζητώντας την, θα την εντοπίσει εκεί που την έφεραν οι γλυκές της αναμνήσεις και η επιθυμιά της να συνεχίσει να ζεί ελεύθερα.
Σκηνοθεσία: Ζαν Πολ Ρουβέ
Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Μπλανκ, Άνι Κόρντι, Ματιέ Σπινόζι


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024