Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντένζελ Ουάσινγκτον και Βαϊόλα Ντέιβις στην κούρσα των Όσκαρ;

Ντένζελ Ουάσινγκτον και Βαϊόλα Ντέιβις στην κούρσα των Όσκαρ;

...

Αγγελική Στελλάκη

Με τις τελευταίες δύο οσκαρικές χρονιές να χαρακτηρίζονται από την απουσία αφροαμερικανών υποψηφίων από τις κατηγορίες των ερμηνειών, μία ταινία με τους Ντένζελ Ουάσινγκτον και Βαϊόλα Ντέιβις έρχεται να… θέσει από νωρίς υποψηφιότητα για χρυσό αγαλματάκι.

Ο λόγος για το «Fences», το σενάριο του οποίου βασίζεται στο θεατρικό του Όγκουστ Γουίλσον (βραβευμένο με Πούλιτζερ και Τόνι).

Η Paramount έχει ανακοινώσει ότι η ταινία θα βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα, εν μέσω της οσκαρικής περιόδου, γεγονός που δείχνει ότι το στούντιο έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες στους δύο πρωταγωνιστές.

Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και αφηγείται την ιστορία ενός πολλά υποσχόμενου παίκτη του μπέιζμπολ, ο οποίος μεγαλώνοντας αναγκάζεται να οδηγήσει φορτηγάκι για να ζήσει την οικογένειά του.

Η ταινία εκτυλίσσεται στη διάρκεια της φυλετικά φορτισμένης δεκαετίας του 1950 και αναμένεται να αναφερθεί σε φυλετικά ζητήματα, τα οποία μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Το «Fences» αποτελεί την τρίτη ταινία σε σκηνοθεσία Ουάσινγκτον (η πρώτη ήταν το Antwone Fisher και η δεύτερη το The Great Debaters).

Το τρέιλερ μάς προετοιμάζει για δύο πολύ «δυνατές» ερμηνείες από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές.

Ντένζελ Ουάσινγκτον και Βαϊόλα Ντέιβις είχαν πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Fences». Μάλιστα, και οι δύο είχαν κερδίσει βραβείο Tony για τις ερμηνείες τους.

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον αποτελεί αγαπημένος της Ακαδημίας με δύο Όσκαρ (συνολικά έχει προταθεί έξι φορές), ενώ η Βαϊόλα Ντέιβις έχει προταθεί δύο φορές για Όσκαρ (μία για Β’ Ρόλου για το Doubt και άλλη μία για Α’ Ρόλου για το The Help).


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024