Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κάποτε στη Δύση» στην...Ακαδημία Πλάτωνος

«Κάποτε στη Δύση» στην…Ακαδημία Πλάτωνος

Τελευταία αυγουστιάτικη προβολή για το 6th Athens Open Air Film Festival/6o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, με την εμβληματική ταινία του Σέρτζιο Λεόνε και την υπέροχη μουσική από τον Ενιο Μορικόνε. Το «Κάποτε στη Δύση» (Once Upon a Time in the West, 1968) προβάλλεται την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο, στην Ακαδημία […]

Τελευταία αυγουστιάτικη προβολή για το 6th Athens Open Air Film Festival/6o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, με την εμβληματική ταινία του Σέρτζιο Λεόνε και την υπέροχη μουσική από τον Ενιο Μορικόνε.

Το «Κάποτε στη Δύση» (Once Upon a Time in the West, 1968) προβάλλεται την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Το κοφτερό σαν μαχαίρι βλέμμα του Χένρι Φόντα και η ομορφιά της Κλαούντια Καρντινάλε πλημμυρίζουν τη μεγάλη οθόνη, βάζοντάς μας σε έναν σκληρό κόσμο αντρών και χαρίζοντας στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα μία από τις πιο χαρακτηριστικές του ταινίες – γουέστερν.

Με πρόφαση την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής σε μια φανταστική πόλη της Αμερικής, ο Σέρτζιο Λεόνε γκρεμίζει τον μύθο της Γης της Επαγγελίας και επαναφέρει στο επίκεντρο τους φονιάδες, τους ληστές, τους τοκογλύφους και κάθε είδους τυχοδιώκτη που λυμαίνεται την Δύση. Έχοντας επιστρατεύσει τους Μπερνάντο Μπερτολούτσι και Ντάριο Αρτζέντο για το γράψιμο της ιστορίας και χρησιμοποιώντας την μουσική ιδιοφυΐα του Ένιο Μορικόνε και των λάιτμοτίφ του ως βασικό αφηγηματικό μέσο, ο θρυλικός Ιταλός σκηνοθέτης ολοκληρώνει με ζηλευτή βιρτουοζιτέ την επιτομή των σπαγγέτι γουέστερν.

Σε αυτή, ο Χένρι Φόντα σπάει τα ταμπού και για πρώτη φορά στην καριέρα του συστήνεται στο κοινό ως αυθεντικός αντιήρωας, ο Τσαρλς Μπρόνσον είναι ο αλάνθαστος εκτελεστής με την φυσαρμόνικα και η Κλαούντια Καρντινάλε, σε μια σιβυλλική εμφάνιση, ενσαρκώνει μια πρώην πόρνη που, μετά τον θάνατο της οικογένειάς της, προσπαθεί να επιβιώσει στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Λεόνε
Πρωταγωνιστούν: Χένρι Φόντα, Κλαούντια Καρντινάλε, Τσαρλς Μπρόνσον, Τζέισον Ρόμπαρντς
Διάρκεια: 175’

Οι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και χορηγό την μπύρα Fischer.

entertainment.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024