Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξι ελληνικές ταινίες προβάλλονται στα Αισχύλεια

Εξι ελληνικές ταινίες προβάλλονται στα Αισχύλεια

Αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελευσίνα, αποτελεί και ο Κινηματογράφος. Φέτος τα Αισχύλεια φιλοξενούν έξι ελληνικές δημιουργίες, οι οποίες προβάλλονται από τις 26 Αυγούστου, μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου, στον θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας. Πρόγραμμα προβολών Μετά τον «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη που προβλήθηκε στις 26 Αυγούστου […]

Αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελευσίνα, αποτελεί και ο Κινηματογράφος.

Φέτος τα Αισχύλεια φιλοξενούν έξι ελληνικές δημιουργίες, οι οποίες προβάλλονται από τις 26 Αυγούστου, μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου, στον θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας.

Πρόγραμμα προβολών

Μετά τον «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη που προβλήθηκε στις 26 Αυγούστου και το «Exotica, Erotica, Etc» της Ευαγγελίας Κρανιώτη, στις 27 Αυγούστου ακολουθούν οι εξής προβολές:

«Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου
6 Σεπτεμβρίου 21:00
| Θερινός κινηματογράφος Ελευσίνας | Κόστος: 5€

Μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι – σε διάστημα 45 ημερών- να βρούν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Ενας άντρας, μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο, και απελπισμένος κάποια στιγμή δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών.

«Σύμπτωμα»του Άγγελου Φραντζή
13 Σεπτεμβρίου 21:00 |
Θερινός κινηματογράφος Ελευσίνας | Κόστος: 5€

Ένα χειμώνα σε ένα απομονωμένο νησί κάνει την εμφάνιση του ένα πλάσμα με δερμάτινο μπουφάν και μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι. Όποιος έρχεται σε επαφή μαζί του χάνει τα λογικά του. Οι κάτοικοι ζητούν την βοήθεια μιας παράξενης κοπέλας που μοιάζει να είναι η μόνη που μπορεί να τα βάλει μαζί του. Προκειμένου να δυναμώσει την πίστη της, εκείνη οδηγείται σε πράξεις όλο και πιο ακραίες που μοιάζουν να κρύβουν μια μυστική σχέση μαζί του.
Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μισέλ Βάλεϊ, Ελένη Βεργέτη, Γιάννης Νικολαίδης

«Interruption» του Γιώργου Ζώη
11 Σεπτεμβρίου 21:00 |
Θερινός κινηματογράφος Ελευσίνας | Κόστος: 5€

Οι τελευταίοι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους. Η παράσταση της «Ορέστειας» ξεκινάει. Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών, με όπλα στα χέρια, ανεβαίνουν στη σκηνή. Ζητού6ν συγνώμη για τη διακοπή και προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται κανονικά με μια μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο.

«Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη
19 Σεπτεμβρίου 21:00 |
Θερινός κινηματογράφος Ελευσίνας | Κόστος: 5€

Επιστροφή στην κινηματογραφική οθόνη για τον Μανούσο Μανουσάκη με την πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Ουζερί Τσιτσάνης», που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.
Με επίκεντρο έναν απαγορευμένο έρωτα και φόντο την υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, ο έμπειρος σκηνοθέτης ξετυλίγει μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης με την μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη να υπογραμμίζει την εξέλιξη.
Τον εμβληματικό δημιουργό υποδύεται ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου (Μικρά Αγγλία), ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν ο Χάρης Φραγκούλης (Γιώργος), η Βασιλική Τρουφάκου (Λέλα) και η πρωτοεμφανιζόμενη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη (Εστρέα).
Το εντυπωσιακό μωσαϊκό χαρακτήρων συμπληρώνουν οι Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μαρία Καβουκίδου, Μιχάλης Αεράκης, Ξανθή Γεωργίου, Γιάννης Αϊβάζης, Θοδωρής Αντωνιάδης και ο Λάκης Κομνηνός με τον Αλμπέρτο Εσκενάζη. Με αφετηρία τις δημιουργίες του Βασίλη Τσιτσάνη υπό τα νέα ηχητικά σχήματα του Θέμη Καραμουρατίδη, η ταινία ντύνεται με καινούριες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τραγουδιών, αλλά και πρωτότυπα μουσικά ακούσματα.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024