Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινγκριντ Μπέργκμαν: αφιέρωμα στη μεγάλη ηθοποιό

Ινγκριντ Μπέργκμαν: αφιέρωμα στη μεγάλη ηθοποιό

Γεννήθηκε και πέθανε στις 29 Αυγούστου και υπήρξε από τις πιο ταλαντούχες και συνάμα ομορφότερες γυναίκες στην ιστορία της Έβδομης Τέχνης. Η σουηδή ηθοποιός Ίνγκριντ Μπέργκμαν τιμάται από την New Star, που παρουσιάζει τέσσερις από τις καλύτερες ταινίες της στον κινηματογράφο Αλκυονίς New Star Art Cinema. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 29/8 Θα προβληθούν με ενιαίο εισιτήριο […]

Γεννήθηκε και πέθανε στις 29 Αυγούστου και υπήρξε από τις πιο ταλαντούχες και συνάμα ομορφότερες γυναίκες στην ιστορία της Έβδομης Τέχνης.

Η σουηδή ηθοποιός Ίνγκριντ Μπέργκμαν τιμάται από την New Star, που παρουσιάζει τέσσερις από τις καλύτερες ταινίες της στον κινηματογράφο Αλκυονίς New Star Art Cinema.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 29/8 Θα προβληθούν με ενιαίο εισιτήριο οι ταινίες:

1) Ταξίδι στην Ιταλία στις 18.00
2) Στρόμπολι,Γη του θεού στις 19.45
3) Ο Φόβος στις 21.00
4) Ευρώπη 51 στις 22.30

Η εξαιρετική καριέρα της Ινγκριντ Μπέργκμαν δεν συμβάδιζε με την προσωπική της ζωή. Έχασε τη μητέρα της σε ηλικία μόλις 3 ετών αλλά έχασε και τον πατέρα της, τον οποίο λάτρευε, στα 13 της. Το όνειρό της να γίνει ηθοποιός γίνεται έκτοτε ο μεγάλος της στόχος.

Σπούδασε στη Βασιλική δραματική Σχολή της Στοκχόλμης και ως φοιτήτρια ακόμη εμφανίσθηκε στο θέατρο κατακτώντας αμέσως τη συμπάθεια του κοινού. Πριν ακόμη αποφοιτήσει, σε ηλικία 21 ετών, είχε γνωρίσει και παντρευτεί τον Πίτερ Λίντστρομ, έναν οδοντίατρο 9 χρόνια μεγαλύτερό της. Η Μπέργκμαν παραδέχτηκε αργότερα σε συνέντευξή της ότι άθελά της έψαχνε ένα πατρικό σύμβολο στον σοβαρό σύζυγό της. Το ζευγάρι είχε ήδη αποκτήσει μία κόρη, την Πία, όταν ένας Αμερικάνος παραγωγός ανακάλυψε το νέο ανερχόμενο αστέρι από τη Σουηδία.

Στην Αμερική συστήθηκε στο κινηματογραφικό κοινό με έναν ρομαντικό ρόλο, στο Ιντερμέτζο, ριμέικ της σουηδικής ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούσε η ίδια. Οι πιο χαρακτηριστικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε είναι: Για ποιον χτυπά η καμπάνα, Εφιάλτης (για το οποίο τιμήθηκε με Όσκαρ), Οι καμπάνες της Αγίας Μαρίας, Ιωάννα της Λωραίνης αλλά και οι ταινίες του Χίτσκοκ Υπόθεση Νοτόριους, Νύχτα Αγωνίας και Στον αστερισμό του Αιγόκερου.

Στη δεκαετία του ’50, έχοντας απολαύσει μία περίοδο εκπληκτικής δραστηριότητας στο Χόλιγουντ, η Μπέργκμαν εκπλήσσει τους πάντες πρωταγωνιστώντας στο ιταλικό δράμα Στρόμπολι του Ρομπέρτο Ροσελίνι, με τον οποίο ξεκίνησε μια θυελλώδη σχέση. Καρπός του έρωτά τους η επίσης ηθοποιός, Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Παρέμεινε στην Ευρώπη και γύρισε μια σειρά ταινιών με τον Ροσελίνι, από τις οποίες ξεχώριζαν το Ταξίδι στην Ιταλία, και Ο φόβος ενώ μετά το χωρισμό τους πρωταγωνίστησε στο αριστούργημα του Ζαν Ρενουάρ, Η Έλενα και οι άντρες της.

Επιστρέφει στο Χόλιγουντ με την ταινία Αναστασία, όπου υποδύεται τη χαμένη κόρη των Ρομανόφ. Ερμηνεία για την οποία τιμήθηκε με το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας της. Τη θυμόμαστε επίσης από την κομψή κομεντί Αδιακρισίες, δίπλα στον Κάρι Γκραντ, τη δεκαετία του ’50, Το Αγκάθι, Αντίο για Πάντα και Η Κίτρινη Ρολς-Ρόις, τη δεκαετία του ’60. Ακολουθούν δύο επίσης σημαντικοί ρόλοι τη δεκαετία του ’70, το Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές, που της χάρισε το τρίτο της Όσκαρ και βέβαια η συγκλονιστική ερμηνεία της στην ταινία του συμπατριώτη της, Ίγκμαρ Μπέργκμαν, Φθινοπωρινή Σονάτα.

entertainment.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024