Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Cine-club: μηνιαίο ραντεβού με το σινεμά ξανά στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Cine-club: μηνιαίο ραντεβού με το σινεμά ξανά στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής ατζέντας του 2016 το Γαλλικό Ινστιτούτο ανανεώνει το ραντεβού του με το σινεμά.

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής ατζέντας του 2016 το Γαλλικό Ινστιτούτο ανανεώνει το ραντεβού του με το σινεμά. Ο καθιερωμένος πια κύκλος Cine-Club επιστρέφει, με τρεις ταινίες που έχουν σχέση με την πολιτιστική επικαιρότητα του Ινστιτούτου, προβάλλονται μία Τρίτη κάθε μήνα και παρουσιάζονται από μια προσωπικότητα του κινηματογραφικού στερεώματος.

Η εκκίνηση δίδεται με Το μυθιστόρημα Ενός Χαρτοκλέφτη του Sacha Guitry στις 18 Οκτωβρίου, στις 20.00.
Αντλώντας έμπνευση από το «Το Γαλλικό θέατρο à la grecque» που διοργανώνεται από τις 14 έως τις 30 Οκτωβρίου, ο κύκλος Cine-Club δίνει το λόγο στον Λουκά Κατσίκα, Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας και του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ για να προλογίσει την ταινία. Ο δραματουργός Sacha Guitry περνάει πίσω από την κάμερα για να πάει «πέρα από την στιγμή του θεάτρου». Γράφει και σκηνοθετεί τις ταινίες του, παρουσιάζοντας έργα με μια θεατρική ματιά, προσωπικό αφηγηματικό τρόπο και λεπτή αίσθηση του χιούμορ.

Στις 15 Νοεμβρίου στις 20.00, ο Ιωσήφ Πρωϊμάκης, κριτικός κινηματογράφου στο propaganda.gr και παραγωγός στο Best Radio 92.6 παρουσιάζει τον Επιθεωρητή Lavardin του Claude Chabrol.
Τον Νοέμβριο διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ελλάδας. Με ελληνικές μόνο ταινίες από το 1960, τη χρονιά που ξεκίνησε, έως το 1991, γίνεται διεθνές το 1992 και από τότε παρουσιάζει αφιερώματα σε έναν σκηνοθέτη. Ο πρώτος τιμώμενος γάλλος σκηνοθέτης είναι ο Claude Chabrol το 1997. Στις 15 Νοεμβρίου η προβολή της ταινίας Επιθεωρητής Λαβαρντέν (1986) θα είναι αφιερωμένη σ’ αυτόν.

Με τη Φωτογραφία του Νίκου Παπατάκη στις 13 Δεκεμβρίου, στις 20.00 κλείνουν οι προβολές του 2016. Με τη φωτογραφία μιας σταρ, που παρουσιάζει ως αδελφή του, ένας νεαρός, άνεργος άνδρας καταφέρνει να χειραγωγήσει έναν θείο του που μένει στη Γαλλία και να τον κάνει να πιστέψει έναν πιθανό γάμο του στην Ελλάδα.
Σκληρή αντανάκλαση μιας κοινωνίας την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών, Η φωτογραφία παραμένει, 30 χρόνια μετά, μια εξαιρετικά σύγχρονη ταινία. Παρουσιάζει ο Μισέλ Δημόπουλος, κριτικός κινηματογράφου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, οι ταινίες υποτιτλισμένες στα ελληνικά (η προβολή του Δεκεμβρίου και στα γαλλικά) ενώ οι προβολές γίνονται στο Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

entertainment.in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024