Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H «Julieta» του Αλμοδόβαρ σηκώνει την αυλαία των Νυχτών Πρεμιέρας

H «Julieta» του Αλμοδόβαρ σηκώνει την αυλαία των Νυχτών Πρεμιέρας

...

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Η «Julieta», η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ θα είναι η ταινία έναρξης των 22ων Νυχτών Πρεμιέρας.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Φεστιβάλ, όπου αναφέρεται ότι η 20ή ταινία του ισπανού σκηνοθέτη είναι αυτή που θα σηκώσει την αυλαία της διοργάνωσης την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η είσοδος θα είναι μόνο με προσκλήσεις.

Η ταινία του Αλμοδόβαρ έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα.

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά – τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Όταν η Άντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει την μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη.

«Γυναίκες-ερωμένες, γυναίκες-σύντροφοι και γυναίκες-μητέρες. Γυναίκες που αγαπούν. Γυναίκες που υπομένουν. Γυναίκες χτυπημένες από τη μοίρα και γυναίκες που δεν το βάζουν κάτω. Γυναίκες στο χείλος του γκρεμού και γυναίκες στο κατώφλι μιας νέας αρχής. Γυναίκες στωικές και γυναίκες εύθραυστες. Όλες αυτές οι διαφορετικές και αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές πάνω στην θηλυκότητα βρίσκουν σύνοψη και εφαρμογή στο πρόσωπο της νέας ηρωίδας του 66χρονου δημιουργού» αναφέρει η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. «Ο Αλμοδόβαρ αφήνει για άλλη μια φορά μια γυναίκα να γίνει ο οδηγός και ο επιβάτης του δικού της αποκαλυπτικού ταξιδιού, όπως και ο νευρώδης ξεναγός σε μια από τις πολλοστές λαβυρινθώδεις αφηγήσεις του σκηνοθέτη» τονίζεται.

Στις ελληνικές αίθουσες η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου από την Odeon.

«Νύχτες Πρεμιέρας» με ελληνικό σινεμά

Παράλληλα, το Φεστιβάλ συνεχίζει τη στήριξή του στο ελληνικό σινεμά. Φέτος πραγματοποιεί ένα πλήρες αφιέρωμα στη φιλμογραφία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, καθώς και μια προβολή έκπληξη σε συνεργασία με τον Νίκο Περάκη και το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Η τελευταία παραλία» των Θάνου Αναστόπουλου και Νταβίντε Ντε Ντέγκαν που προβλήθηκε στις Κάννες αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Θα προβληθούν επίσης, οι ελληνικές ταινίες: «Πέντρο Νούλα» του Καρόλου Ζωναρά, «Ιντερλούδιο: Η πόλη μιας νεκρής γυναίκας» της Άντζελα Ισμαήλος, «Ευτυχία» του Χρήστου Πυθαρά.

Οι πρώτοι τίτλοι

Ολόκληρη η φιλμογραφία της σκηνοθέτιδος Μάρεν Άντε (η ταινία της οποίας Τόνι Έρντμαν υπήρξε η πιο πολυσυζητημένη στις Κάννες) θα προβληθεί στο Φεστιβάλ.

Πρεμιέρα θα κάνει και το «Neon Demon», η νέα ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, καθώς και το «The Handmaiden» του Παρκ Τσαν-γουκ (και οι δύο προβλήθηκαν στις Κάννες).

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024