Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Κωμωδία και νοσταλγία

Οι ταινίες της εβδομάδας: Κωμωδία και νοσταλγία

...

Αγγελική Στελλάκη

Μπόλικη κωμωδία περιλαμβάνει η κινηματογραφική αυτή εβδομάδα. Από την αναβίωση των «Ghostbusters», στις «Μαμάδες με Κακή Διαγωγή» και στο «Η Μάγκι Έχει Σχέδιο», μέχρι το ιταλικό «Πού Πάω Θεέ Μου;» η έμφαση δίνεται στο γέλιο λίγο πριν την εκπνοή του Αυγούστου. Η εβδομάδα περιλαμβάνει, όμως, και ένα ενδιαφέρον ισπανικό αστυνομικό θρίλερ («Ποιος Κλέβει Ποιον;»), καθώς και τις απαραίτητες επανεκδόσεις («Η Αγωνία του Τερματοφύλακα Πριν από το Πέναλτι», «Funny Face» και «Το Δάσος με τις Σημύδες»).

Ghostbusters

(2,5/5)

Ένα reboot (νέο ξεκίνημα) των διάσημων κυνηγών φαντασμάτων επιχειρεί ο σκηνοθέτης Πολ Φάιγκ. Στο Ghostbusters του 2016 οι επιστήμονες Έριν Γκίλμπερτ (Κρίστεν Γουίγκ) και Άμπι Γέιτς (Μελίσα ΜακΚάρθι) μαζί με την μηχανικό πυρηνικής ενέργειας Τζίλιαν Χόλτσμαν (Κέιτ ΜακΚίνον) και την εργαζόμενη στο μετρό Πάτι Τόλαν (Λέσλι Τζόουνς), αλλά και τον -όχι και τόσο έξυπνο- γραμματέα τους Κέβιν (Κρις Χέμσγουερθ) φτιάχνουν μία ομάδα που θα επιχειρήσει να σώσει τη Νέα Υόρκη από την επέλαση υπερφυσικών οντοτήτων. Ο Φάιγκ δίνει έμφαση στην κωμωδία και την περιπέτεια και ενώ στο πρώτο το αποτέλεσμα είναι μάλλον αμήχανο, το δεύτερο είναι αρκετά εντυπωσιακό και κουβαλά μπόλικες δόσεις νοσταλγίας που θα φέρουν στο νου τις κλασικές ταινίες της δεκαετίας του 1980 -αν και δεν διαθέτουν την ίδια μαγεία.

Σκηνοθεσία: Πολ Φάιγκ
Πρωταγωνιστούν: Κρίστεν Γουίγκ, Μελίσα ΜακΚάρθι, Κέιτ ΜακΚίνον, Λέσλι Τζόουνς, Κρις Χέμσγουερθ




Ποιος Κλέβει Ποιον;

(3/5)

Η ταινία της εβδομάδας είναι η ισπανική αυτή περιπέτεια, ένα καλογυρισμένο και αγωνιώδες heist movie, όπου μία ομάδα ληστών βρίσκεται μπλεγμένη σε μία υπόθεση με μεγαλύτερες προεκτάσεις. Οι ληστές εισβάλουν σε μία τράπεζα καθοδηγούμενοι από έναν άνδρα που ονομάζεται «Ο Ουρουγουανός», έχοντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο και ένα τούνελ να τους περιμένει. Ωστόσο, σύντομα τα πράγματα θα πάνε στραβά. Εκμεταλλευόμενη εξαιρετικά τις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες, η ταινία του Ντανιέλ Καλπαρόζο είναι ενδιαφέρουσα, διαθέτει πολύ καλές ερμηνείες και κρατά τον θεατή σε αγωνία.

Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Καλπαρόζο
Πρωταγωνιστούν: Λουίς Τοσάρ, Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, Ραούλ Αρεβάλο, Χοσέ Κορονάδο




Μαμάδες με Κακή Διαγωγή

(1/5)

Η Μίλα Κούνις ερμηνεύει μία μητέρα 30 κάτι που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τους διάφορους ρόλους που έχει αναλάβει. Όταν φτάνει στα όριά της αποφασίζει να κάνει ένα «διάλειμμα» από τον καθωσπρεπισμό και να δείξει ότι μπορεί να είναι «κακή μητέρα». Στο πλευρό της έχει τις δύο νέες φίλες της που ερμηνεύουν η Κρίστεν Μπελ και η Κάθριν Χαν. Αν και ως ιδέα έχει ενδιαφέρον, η ταινία δεν ξεφεύγει από τα όρια της σύγχρονης αμερικάνικης «κωμωδίας»: πάρτι, αλκοόλ, σεξουαλικής φύσεως αστεία σε μια ταινία που δεν τολμά να κάνει την τομή και καταλήγει να υιοθετεί αυτό που υποτίθεται πως στηλιτεύει. Σκηνοθετούν και γράφουν το σενάριο οι σεναριογράφοι του Hangover.

Σκηνοθεσία: Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ
Πρωταγωνιστούν: Μίλα Κούνις, Κάθριν Χαν, Κρίστεν Μπελ, Κριστίνα Απλγκέιτ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ

Η Μάγκι Έχει Σχέδιο

Η Μάγκι είναι μια δραστήρια Νεοϋορκέζα που εργάζεται στο πανεπιστήμιο New School. Όταν αποφασίσει να αποκτήσει παιδί χωρίς σύντροφο, ερωτεύεται για πρώτη φορά στη ζωή της τον Τζον Χάρντινγκ, έναν καθηγητή ανθρωπολογίας που προσπαθεί να κάνει καριέρα συγγραφέα, ο οποίος βιώνει δύσκολο γάμο με την Ζορζέτ, μια Δανή ακαδημαϊκό. Πλαισιωμένη από τους εκκεντρικούς κολλητούς της Τόνι και Φελίσια, η Μάγκι βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα παράξενο ερωτικό τρίγωνο. Η «μούσα» του mumblecore σε μία ταινία γυρισμένη από τη Ρεμπέκα Μίλερ, κόρη του Άρθουρ Μίλερ και σύζυγο του Ντάνιελ Ντέι Λούις.

Σκηνοθεσία: Ρεμπέκα Μίλερ
Πρωταγωνιστούν: Γκέρτα Γκέργουινγκ, Ίθαν Χοκ, Τζούλιαν Μουρ

Πού Πάω Θεέ Μου;


Ο Κέκο είναι ένας προνομιούχος: Γεννηθείς σε μικρή ιταλική πόλη, έχει μία σίγουρη δουλειά ως δημόσιος υπάλληλος. Η νέα κυβέρνηση, όμως, ζητά μεταρρυθμίσεις και ο Kέκο θα πρέπει να μετακινηθεί κάτω από νέο νόμο. Ο ίδιος αρνείται την εθελούσια έξοδο και αναγκάζεται να μετακινηθεί από τον Βόρειο Πόλο μέχρι την Αφρική. Ταινία που έσπασε ταμεία στην γειτονική Ιταλία και αφορά και την Ελλάδα.

Σκηνοθεσία: Τζενάρο Νουντζιάντε
Πρωταγωνιστούν: Kέκο Τσαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι, Σόνια Μπεργκαμάσκο





Η Αγωνία του Τερματοφύλακα Πριν Από το Πέναλτι

Ο τερματοφύλακας Γιόζεφ Μπλοκ δέχεται γκολ, κατά τη διάρκεια ενός εκτός έδρας παιχνιδιού και μετά από καβγά με τον διαιτητή αποβάλλεται. Φεύγοντας από το γήπεδο, ξεκινά μια άσκοπη περιπλάνηση στη ξένη πόλη. Περνάει την ώρα του σε έναν κινηματογράφο και το βράδυ κοιμάται με την ταμία. Σε αποκατεστημένη έκδοση προβάλλεται η δεύτερη ταινία του Βιμ Βέντερς, η οποία το 1972 κατέκτησε το βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Πρωταγωνιστούν: Άρθουρ Μπράους, Κάι Φίσερ


Funny Face

Το υποψήφιο για 4 Όσκαρ διάσημο φιλμ του Στάνλεϊ Ντόνεν με πρωταγωνίστρια την Όντρεϊ Χέμπορν και τον Φρεντ Αστέρ έρχεται και πάλι στις αίθουσες. Η Τζο θεωρεί τον κόσμο της μόδας μια ανοησία, έως ότου την ανακαλύψει ο διάσημος φωτογράφος Ντικ Έιβερι και την πείσει να γίνει μοντέλο. Μαζί, βάζουν σκοπό να μετατρέψουν τον κόσμο αυτό από απλά όμορφο, σε έξυπνο επίσης. Το Παρίσι και η πανέμορφη Όντρεϊ Χέπμπορν με τα διάσημα Givenchy συνολάκια της και τα τραγούδια του Τζορτζ Γκέρσουιν μαγεύουν εδώ και αρκετές δεκαετίες του θεατές.

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Ντόνεν

Πρωταγωνιστούν: Όντρεϊ Χέμπορν, Φρεντ Αστέρ

Το Δάσος Με τις Σημύδες

Ο δασοφύλακας Μπολεσλάβ είναι ένας υγιής, δυνατός άντρας που έχασε τη θέλησή του για ζωή μετά το θάνατο της συζύγου του. Αυτό έχει αντίκτυπο στην κόρη του Όλα. Στο σπίτι του φτάνει ο αδελφός του Στανισλάβ, ο οποίος αποτελεί το αντίθετο του Μπολεσλάβ – ενθουσιώδης και γεμάτος χαρά, θέλει να χαρεί τη ζωή σε όλες της τις διαστάσεις. Η ταινία του Αντρέι Βάιντα που βασίστηκε σε νουβέλα του Γιάροσλαβ Ιβάσκεβιτς και απέσπασε βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας.

Σκηνοθεσία: Αντρέι Βάιντα
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ολμπρίτσκι, Ολγκίερτ Λουκάσεβιτς

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024