Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Trekkies, κανίβαλοι και καρχαρίες

Οι ταινίες της εβδομάδας: Trekkies, κανίβαλοι και καρχαρίες

...

Αγγελική Στελλάκη

Υπάρχουν πολλών ειδών κινηματογραφικές περιπέτειες: Κάποιες σε κάνουν να θέλεις να ταξιδέψεις στο διάστημα (Star Trek: Beyond), άλλες σε κάνουν να θες να ξεπεράσεις τα εμπόδια στον έρωτα (ακόμα και αν αυτά αφορούν το ύψος – «Στάσου στο Ύψος Σου»), άλλες σε φέρνουν αντιμέτωπο με τους κινδύνους που υπάρχουν «Σε Ρηχά Νερά». Και κάποιες σε μεταφέρουν πολλά χρόνια πίσω και δίνουν νέο νόημα στον όρο «Άγρια» Δύση. Μερικές από αυτές τις περιπέτειες περιλαμβάνει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά την Πέμπτη.

Τσεκούρι από Κόκκαλο (Bone Tomahawk)

(3/5)

Όταν μια φυλή άγριων κανίβαλων Ινδιάνων που ζουν σε κάποια απομακρυσμένα σπήλαια, απαγάγει την όμορφη Σαμάνθα από την μικρή πόλη Bright Hope (Λαμπρή Ελπίδα), μια ετερόκλητη ομάδα καθοδηγούμενη από τον Σερίφη Φράνκλιν Χαντ (Κερτ Ράσελ), ξεκινά να τη φέρει πίσω, πριν πέσει θύμα των ορέξεων των Ινδιάνων. Όμως οι εχθροί τους είναι πιο τρομακτικοί και απρόβλεπτοι από όσο κανείς μπορεί να φανταστεί, και έτσι η αποστολή και η επιβίωση της ομάδας μπαίνουν σε σοβαρό κίνδυνο. Μία ταινία που ο Κουέντιν Ταραντίνο πιθανότατα θα λάτρευε για τον συνδυασμό έξυπνων διαλόγων, σκληρών χαρακτήρων και μπόλικης βίας. Ένας γοητευτικός συνδυασμός γουέστερν και τρόμου από τον πρωτοεμφανιζόμενο Κρεγκ Ζάλερ.

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Ζάλερ
Πρωταγωνιστούν: Κερτ Ράσελ, Πάτρικ Γουίλσον, Μάθιου Φοξ, Λίλι Σίμονς

Σε Ρηχά Νερά

(2,5/5)

Ένα κορίτσι φτάνει σε μία παραλία του Μεξικού για να απολαύσει τον ήλιο, τα κύματα και το σερφ. Μόνο που εκεί, στα ρηχά νερά, την περιμένει ένας θανάσιμος κίνδυνος. Ένας καρχαρίας κυνηγά ένα κορίτσι. Αυτή η απλή υπόθεση γίνεται στα χέρια του Ζομ Κολέ – Σερά ένα απολαυστικό θριλεράκι που διαρκεί λιγότερο από μιάμιση ώρα. Στο πρώτο μέρος ο Σερά καταφέρνει να χτίσει την αγωνία του να πρέπει να επιβιώσεις από ένα επικίνδυνο κήτος. Το δεύτερο μέρος, αν και πολύ πιο εντυπωσιακό από το πρώτο, στερείται αληθοφάνειας και βρίθει υπερβολής.

Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέ – Σερά
Πρωταγωνιστούν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Άντζελο Τζόσουε

Star Trek: Beyond

(2/5)

Μετά από αρκετές περιπέτειες, ο Κάπτεν Κερκ μοιάζει να έχει χάσει τον ενθουσιασμό του για τα ταξίδια του Enterprise. Όταν παρουσιάζεται μπροστά του η ευκαιρία για τη διάσωση ενός πληρώματος διαστημοπλοίου που κινδυνεύει, δεν διστάζει να την αρπάξει. Εκεί όπου νομίζει ότι θα βοηθήσει στη διάσωση άλλων όμως, καλείται να φροντίσει για τη διάσωση του πληρώματος του Enterprise. Πρόσφατα ο σεναριογράφος – πρωταγωνιστής Σάιμον Πεγκ δήλωσε ότι όλο το πλήρωμα του Enterprise θα ψήφιζε «Bremain». Δεν είναι μια τυχαία φράση, καθώς η ταινία ασχολείται με τη σημασία του να ανήκεις σε μια Ομοσπονδία πολιτισμών και κρατών έναντι του να είσαι μόνος σου. Όλα αυτά με τρόπο μάλλον αφελή, καθώς το δυνατό σημείο της ταινίας -και πιθανότατα το μοναδικό- που σκηνοθετεί ο Τζάστιν Λιν (των Fast and Furious) είναι μάλλον μια παλιομοδίτικη αίσθηση ανάλαφρης περιπέτειας.

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Λιν
Πρωταγωνιστούν: Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Ζόι Σαλντάνα, Άιντρις Έλμπα, Σοφία Μπουτέλα

Ένας Προδότης Ανάμεσά Μας

(2/5)

Βασισμένη σε μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, η ταινία της Σουζάνα Γουάιτ αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού από τη Βρετανία που βρίσκεται μπλεγμένο σε μία περιπέτεια, όταν ένας ρώσος μαφιόζος τούς ζητά βοήθεια για να καταφέρει να φυγαδεύσει την οικογένειά του από τη Ρωσία. Μυστικές υπηρεσίες, συμφέροντα και κρυφές ατζέντες μπλέκονται στο παιχνίδι, σε μία περιπέτεια που παρακολουθείται ευχάριστα, αλλά σίγουρα δεν είναι από τις καλύτερες μεταφορές έργου του Λε Καρέ στην μεγάλη οθόνη.

Σκηνοθεσία: Σουζάνα Γουάιτ
Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ντέμιαν Λούις, Ναόμι Χάρις




Στάσου στο Ύψος Σου

(2/5)

Ρομαντική κομεντί γαλλικής προέλευσης, αλλά χολιγουντιανής αισθητικής. Η Ντιάν ερωτεύεται τον Αλεξάντρ, έναν άνδρα με ύψος 1,36. Και ενώ εκείνη είναι διατεθειμένη να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, το περιβάλλον της δεν της το επιτρέπει. Οι συνέπειες μερικές φορές σοβαρές, άλλες φορές αστείες. Χαριτωμένη κομεντί με εφέ που μερικές φορές λειτουργούν, άλλες όχι και με μία γεμάτη φρεσκάδα ερμηνεία από την Βιρζινί Εφιρά.

Σκηνοθεσία: Λορέν Τιράρ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ντιζαρντέν, Βιρζινί Εφιρά, Σεντρίκ Καν

Η Γιορτή της Μπαμπέτ

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο ψαροχώρι της Δανίας. Εκεί ζουν δύο ανύπαντρες αδελφές παπαδοκόρες κάνοντας αγαθοεργίες και προσφέροντας φαγητό στους ανήμπορους. Οι δύο αδελφές – Μαρτίνα και Φιλίππα- υπήρξαν πολύ όμορφες στα νιάτα τους και παρότι είχαν ερωτικές αλλά και επαγγελματικές προτάσεις, αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό τους κοντά στον πάστορα πατέρα τους και να συνεχίσουν το ενάρετο έργο του. Η Μπαμπέτ εμφανίζεται μία μέρα στην πόρτα τους και ζητάει καταφύγιο, καθότι είναι πρόσφυγας του εμφυλίου πολέμου της Γαλλίας. Οι δύο αδελφές δίνουν τροφή και στέγη στην Μπαμπέτ, η οποία γίνεται η οικονόμος τους σπιτιού. Μετά από 14 χρόνια κοινής ζωής, η Μπαμπέτ ενημερώνεται πως κέρδισε στο λαχείο 10.000 φράγκα. Όλοι σκέφτονται πλέον ότι θα φύγει για να φτιάξει και πάλι τη ζωή της. Η Μπαμπέτ όμως ζητάει μία και μοναδική χάρη από της δύο αδελφές, να ετοιμάσει ένα δείπνο για αυτές και τα μέλη της εκκλησίας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του πάστορα.

Σκηνοθεσία: Γκάμπριελ Αξελ
Πρωταγωνιστούν: Στεφάν Οντράν, Γιαρλ Κιούλε, Μπίμπι Άντερσον

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024