Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέιτ Γουίνσλετ: «Οι πλαστικές επεμβάσεις αντιτίθενται στον ηθικό μου κώδικα»

Κέιτ Γουίνσλετ: «Οι πλαστικές επεμβάσεις αντιτίθενται στον ηθικό μου κώδικα»

Μαρία Πετροπούλου Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης για το πώς την επηρέασε η επιτυχία του Τιτανικού, για το πόσο περήφανη αισθάνεται που πρωταγωνιστεί στην ταινία Steve Jobs, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για τις νέες γυναίκες και τα λανθασμένα πρότυπα ομορφιάς που λαμβάνουν. Η Κέιτ Γουίνσλετ παρότρυνε τις […]

Μαρία Πετροπούλου

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης για το πώς την επηρέασε η επιτυχία του Τιτανικού, για το πόσο περήφανη αισθάνεται που πρωταγωνιστεί στην ταινία Steve Jobs, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για τις νέες γυναίκες και τα λανθασμένα πρότυπα ομορφιάς που λαμβάνουν.

Η Κέιτ Γουίνσλετ παρότρυνε τις νεαρές κοπέλες να είναι πιο καλοπροαίρετες με τις φίλες τους, κατά τη διάρκεια δείπνου που πραγματοποιήθηκε προς τιμή της, στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

«Είναι λυπηρό να μην ακούμε νεαρά κορίτσια να λένε μεταξύ τους ‘είσαι πολύ όμορφη’» δήλωσε η ηθοποιός, ενώ επεσήμανε ότι οι νεαρές γυναίκες σήμερα είναι τόσο εκτεθειμένες στην έντονη κριτική που ασκούν τα μέσα ενημέρωσης, που αυτόματα κριτικάρουν τις φίλες τους, αλλά και τον εαυτό τους. «Είναι αλλόκοτο».

Η Γουίνσλετ είναι γνωστή για τη μάχη που δίνει ενάντια στα ψεύτικα και τεχνητά πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονται. Είναι εντελώς αντίθετη με τις πλαστικές επεμβάσεις, αφού «δεν ταυτίζονται με τους ηθικούς μου κώδικες». Μάλιστα, το 2003 η τοποθέτηση της ηθοποιού είχε γίνει πρωτοσέλιδο, όταν διαμαρτυρήθηκε για την επεξεργασία που πέρασαν φωτογραφίες της, στο πλαίσιο φωτογράφησης σε περιοδικό, και έκανε τα πόδια της να φαίνονται πιο λεπτά από ότι είναι στην πραγματικότητα.

«Όποτε βλέπω την εικόνα μου παραποιημένη με οποιοδήποτε τρόπο, διαμαρτύρομαι. Δεν θέλω να βλέπουν οι κόρες μου αυτές τις φωτογραφίες και να θεωρούν ότι είμαι έτσι. Δεν είναι ειλικρινές όλο αυτό και δεν μπορώ να το διαχειριστώ».

Η ηθοποιός εξήγησε ότι ζούμε σε μια εποχή όπου τα μέσα ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα διευρυμένα, εξαιτίας της ανάπτυξης του ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Τα νέα κορίτσια θέλουν να είναι όμορφα, θέλουν να αγαπηθούν και συχνά κοιτούν εικόνες ‘τέλειων’ ανθρώπων που δεν είναι απαραίτητα υγιείς. Και με ενοχλεί πολύ που θέλουν να μοιάσουν σε αυτούς τους ανθρώπους».

Η Κέιτ Γουίνσλετ πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Ντάνι Μπόιλ, Steve Jobs, μαζί με τον Μάικλ Φασμπέντερ, που υποδύεται τον πρωτοπόρο της τεχνολογίας και ιδρυτή της Apple. Από την πρώτη προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Telluride, η ταινία θεωρήθηκε φαβορί για τα φετινά Όσκαρ.

«Είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή τιμή για εμένα, να μιλώ για μια ταινία που πραγματικά αγαπώ. Όταν την είδα με τον σύζυγό μου για πρώτη φορά, συγκινήθηκα. Ένιωσα περήφανη που αποτελώ μέρος της».

Παράλληλα, η ηθοποιός εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τον σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον, ο οποίος της έδωσε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στην ταινία Heavenly Creatures το 1994. «Ήταν η μεγαλύτερη τύχη στην καριέρα μου. Όχι μόνο κλήθηκα να υποδυθώ έναν ασυνήθιστο ρόλο σε μια πραγματική ιστορία, αλλά η ταινία άρεσε πολύ στο κοινό. Είναι από τις ταινίες που ο κόσμος μιλά ακόμη για αυτές».

Ο ρόλος της στο Heavenly Creatures, άνοιξε τον δρόμο για την Λογική κι ευαισθησία το 1995 για να έρθει το 1997, η ταινία που την καθιέρωσε ως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες σταρ παγκοσμίως, ο Τιτανικός.

«Η τεράστια επιτυχία του Τιτανικού με βρήκε απροετοίμαστη. Μπορείτε να με πείτε αφελή, αλλά πραγματικά δεν είχα ιδέα ότι θα γινόταν όλο αυτό με την ταινία και με τη ζωή μου. Κοιτώ πίσω και θυμάμαι να σκέφτομαι ‘δεν ξέρω πώς να ανταποκριθώ σε όλο αυτό’».

Η ηθοποιός ανέφερε ότι ήταν μόλις 21 ετών και ακόμη μάθαινε τη δουλειά της υποκριτικής. «Ήξερα ότι αν αφεθώ στην επιτυχία-καταπέλτη της ταινίας, θα ήμουν δυστυχισμένη μετά. Ήξερα ότι πρέπει να συνεχίσω να υποδύομαι και να μαθαίνω».

Μετά τον Τιτανικό, η Γουίνσλετ ακολούθησε αντίθετο δρόμο από αυτόν του συμπρωταγωνιστή της, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, συμμετέχοντας για αρκετά χρόνια μόνο σε ανεξάρτητες ταινίες, χαμηλού κόστους. «Βρισκόμουν στη θέση να μπορώ να επιλέγω και επέλεξα να κάνω μικρότερες ταινίες. Ήθελα να μείνω προσγειωμένη και να μάθω πράγματα. Επίσης, δεν ήθελα να εκτεθώ τόσο ώστε να ‘καώ’. Κοιτώντας πίσω, νομίζω ότι ήταν η σωστή επιλογή».

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024