Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε δυνατές στιγμές στην καριέρα της Αν Χάθαγουεϊ

Πέντε δυνατές στιγμές στην καριέρα της Αν Χάθαγουεϊ

Ελισάβετ Σταμοπούλου Από ανεκτική υπάλληλος μέχρι τοξικομανής και από το γλυκό ρομαντισμό στο δράμα, η Αν Χάθαγουεϊ έχει αποδείξει πως δεν φοβάται να τσαλακώθει ενισχύοντας παράλληλα την άποψη που τη θέλει σταρ παντός καιρού. H βραβευμένη με Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, ηθοποιός, για το μιούζικαλ, Οι Άθλιοι, πρωταγωνιστεί στον Αρχάριο με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Από ανεκτική υπάλληλος μέχρι τοξικομανής και από το γλυκό ρομαντισμό στο δράμα, η Αν Χάθαγουεϊ έχει αποδείξει πως δεν φοβάται να τσαλακώθει ενισχύοντας παράλληλα την άποψη που τη θέλει σταρ παντός καιρού.

H βραβευμένη με Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, ηθοποιός, για το μιούζικαλ, Οι Άθλιοι, πρωταγωνιστεί στον Αρχάριο με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ταινία που κυκλοφορεί στις αίθουσες και περιστρέφεται γύρω από έναν 70χρονο χήρο, ο οποίος ανακαλύπτει ότι η σύνταξη δεν είναι αυτό που περίμενε.

Είναι εμφανές ότι η γκάμα των ρόλων της Χάθαγουεϊ έχει μεγαλώσει, με τους ρόλους να εναλλάσσονται και μαζί τους να πραγματοποιούνται μεταβάσεις από την κωμωδία στο δράμα και από το δράμα στην κωμωδία.

Το μυστικό του Brokeback Mountain

Μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της να αποτινάξει από πάνω της την ταμπέλα της «κουλτούρας» της συμμορίας που της «κόλλησε» ο Σκοτεινός κόσμος (2005), η Χάθαγουεϊ εξασφάλισε ένα μικρό ρόλο στο βραβευμένο με Όσκαρ έργο του Ανγκ Λι, Το μυστικό του Brokeback Mountain (2005). Ο ρόλος της ως αναιδής και βασανισμένη σύζυγος ήταν πολλά υποσχόμενος.

Ο Διάβολος Φοράει Prada

Βρέθηκε απέναντι στη βετεράνο ηθοποιό Μέριλ Στριπ, που αναμφισβήτητα έκλεψε τις εντυπώσεις ως αφεντικό – «διάβολος» που «μαστιγώνει» με τις απαιτήσεις της τους υπαλλήλους του περιοδικού. Σε αυτό το βαρύ εργασιακό κλίμα, η Αν Χάθαγουεϊ εισέρχεται ως νέα υπάλληλος που με χαριτωμένο τρόπο σκοντάφτει στα λάθη που μπορεί να κάνει κάθε αρχάριος. Στην πορεία, όμως, τα πράγματα αλλάζουν και καταφέρνει να τραβήξει με τις ικανότητές της τη προσοχή.

Η Ρέιτσελ παντρεύεται

Το επιτυχημένο δράμα του Τζόναθαν Ντεμ, Η Ρέιτσελ παντρεύεται, έδωσε στην Χάθαγουεϊ την ευκαιρία να τσαλακωθεί και να «αμαυρώσει» την εικόνα της υποδυόμενη την τοξικομανή στην ταινία, που της χάρισε την υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή

Άλλη μια ταινία, Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή, αμερικανική περιπέτεια παραγωγής 2012 σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, έδωσε τη δυνατότητα στη Χάθαγουεϊ να «αποσυνδεθεί» από την εικόνα της γλυκιάς κινηματογραφικής περσόνας. Αμφιβολίες είχαν, αρχικά, επισκιάσει το ρόλο της ως Κατ-γούμαν, αλλά κατάφερε να διαψεύσει τα αρνητικά σενάρια με τη σκοτεινή και ερωτική, χωρίς δισταγμούς, παρουσία της.

Οι Άθλιοι

Της χάρισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου και κατάφερε να χαραχθεί βαθιά στην κινηματογραφική μνήμη. Ο λόγος για τους Άθλιους, το βρετανικό δραματικό μιούζικαλ παραγωγής 2012, το οποίο βασίζεται στο μυθιστόρημα Οι Άθλιοι του Βίκτορα Ουγκώ, με τη σκηνοθεσία να ανήκει στον Τομ Χούπερ και με ένα εξαιρετικό καστ να πλαισιώνει την Χάθαγουεϊ.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024