Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με Σορεντίνο και «Νιότη» ανοίγουν αυλαία οι Νύχτες Πρεμιέρας

Με Σορεντίνο και «Νιότη» ανοίγουν αυλαία οι Νύχτες Πρεμιέρας

Δύο χρόνια μετά τη βραβευμένη με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας «Τέλεια Ομορφιά», ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει με τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του, «Νιότη» (Youth), που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, και ανοίγει το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. Η πρεμιέρα της ταινίας «Νιότη» (Youth) θα γίνει την Τετάρτη […]

Δύο χρόνια μετά τη βραβευμένη με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας «Τέλεια Ομορφιά», ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει με τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του, «Νιότη» (Youth), που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, και ανοίγει το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Η πρεμιέρα της ταινίας «Νιότη» (Youth) θα γίνει την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις), και η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Με φόντο τις γλυκόπικρες διακοπές ενός 80άχρονου μαέστρου παγκοσμίου φήμης μαζί με το σκηνοθέτη φίλο του, σε ένα πολυτελές ελβετικό θέρετρο, ο Πάολο Σορεντίνο αφήνει το σκηνοθετικό του δαιμόνιο ελεύθερο και μας ξεναγεί στα στάδια της ζωής μέσα από μία σειρά ποιητικών εικόνων «τέλειας ομορφιάς».

Επιστρατεύοντας ένα εντυπωσιακό καστ αποτελούμενο από τους Μάικλ Κέιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρέιτσελ Βάις, Τζέιν Φόντα και Πολ Ντέινο, το ιταλικό ταμπεραμέντο του βραβευμένου σκηνοθέτη ενώνεται με την χολιγουντιανή λάμψη για να παραδώσει μία ακόμα εκθαμβωτική δημιουργία υψηλής αισθητικής.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Φρεντ και ο Μικ, δύο φίλοι κοντά στη δύση της ζωής τους, παραθερίζουν σε ένα όμορφο ξενοδοχείο στους πρόποδες των Άλπεων. Ο Φρεντ είναι συνθέτης και συνταξιούχος επικεφαλής ορχήστρας πια, έχοντας εγκαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, ενώ ο Μικ, ένας σκηνοθέτης εν ενεργεία, που προσπαθεί να τελειώσει το ύστατο –κατ’ αυτόν– σενάριό του. Ο χρόνος κυλά ήρεμα, με τους δύο φίλους να παρατηρούν με τρυφερότητα τις μπερδεμένες ζωές των παιδιών τους, τα κραυγαλέα νιάτα των σεναριογράφων που δουλεύουν με τον Μικ και τους άλλους ενοίκους του ξενοδοχείου. Αντίθετα με εκείνους, κανείς δεν μοιάζει να ανησυχεί για τον χρόνο που περνά.

Η ρουτίνα τους όμως θα διαταραχθεί όταν ένας απεσταλμένος της Βασίλισσας της Αγγλίας θα τους επισκεφθεί, προκειμένου να πείσει τον Φρεντ να είναι ο μαέστρος ενός κονσέρτου προς τιμήν του πρίγκιπα Φίλιπ, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πληροφορίες
Προπώληση εισιτηρίων και καρτών διαρκείας
Η προπώληση των καρτών διαρκείας του φεστιβάλ ξεκινά την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, 1ος όροφος), 11.00 – 16.00.
Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου (απόδειξη αγοράς).

Η προπώληση των μεμονωμένων εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου

Εισιτήρια:
Πρωινές προβολές: 4€
Απογευματινές προβολές, πριν τις 19:55: 5€
Βραδινές προβολές, από τις 20.00: 6 €

Κάρτες Διαρκείας:
Κάρτα 5 προβολών: 20€
Κάρτα 10 προβολών: 35€
Κάρτα 20 προβολών: 60€

Οι κάτοχοι καρτών 20 προβολών έχουν τη δυνατότητα κράτησης μίας ατομικής πρόσκλησης για την Τελετή Έναρξης. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η κράτηση θεωρείται έγκυρη μόνο εφόσον ο κάτοχος προμηθευτεί την πρόσκληση της Τελετής Έναρξης κατά την αγορά της κάρτας. Η είσοδος στην Τελετή Έναρξης μπορεί να γίνει μόνο με την επίδειξη της κάρτας και της ατομικής πρόσκλησης.

entertainment.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024