Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι επιλεγμένες ταινίες του πέμπτου «Be there! Corfu Animation Festival»

Οι επιλεγμένες ταινίες του πέμπτου «Be there! Corfu Animation Festival»

To «Be there! Corfu Animation Festival», το διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ animation το οποίο διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2011 στην πόλη της Κέρκυρας, κλείνει τα πέντε έτη και ανακοινώνει τα αποτελέσματα στις τρεις κατηγορίες του διαγωνιστικού του προγράμματος. Σε μια χρονιά με 707 συμμετοχές, η επιτροπή επιλογής επέλεξε 53 ταινίες (διαγωνιστικό μικρού μήκους), 32 […]

To «Be there! Corfu Animation Festival», το διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ animation το οποίο διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2011 στην πόλη της Κέρκυρας, κλείνει τα πέντε έτη και ανακοινώνει τα αποτελέσματα στις τρεις κατηγορίες του διαγωνιστικού του προγράμματος.

Σε μια χρονιά με 707 συμμετοχές, η επιτροπή επιλογής επέλεξε 53 ταινίες (διαγωνιστικό μικρού μήκους), 32 ταινίες στο αντίστοιχο φοιτητικό τμήμα και πέντε ταινίες μεγάλους μήκους, οι οποίες θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ.

Επιπλέον,πέρα από τις 90 ταινίες, μια ομάδα 23 ταινιών θα προβληθούν εκτός διαγωνιστικού τμήματος στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ «Πανόραμα».

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Βασίλη Κρουστάλλη: «Οι φετινές ταινίες του προγράμματος, έξοχες στο σύνολό τους, αντικατοπτρίζουν με τόλμη αλλά και σάτιρα καταστάσεις και γεγονότα που ταιριάζουν σαν γάντι στο θέμα του φετινού φεστιβάλ, τα πολλαπλά προσωπα της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και κουλτούρας».

Ανάμεσα στις προκριθείσες ταινίες συγκαταλέγεται η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ταινία μικρού μήκους «Waves ’98» του Λιβανέζου σκηνοθέτη Ely Dagher, η υποψήφια για Όσκαρ ταινία «A Single Life» (Job, Joris & Marieke, Ολλανδία, 2014), καθώς και η ταινία του Ρώσου Konstantin Bronzit, «We Can’t Live WIthout Cosmos».

Να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ animation της Κέρκυρας έχει τιμηθεί με την ευρωπαϊκή διάκριση EFFE. Μετά από μια εσωτερική αξιολόγηση σε εθνικό επίπεδο και σε δεύτερο επίπεδο από διεθνή κριτική επιτροπή, το «Be there! Corfu Animation Festival» ανήκει πλέον στα 761 φεστιβάλ από όλη την Ευρώπη από 31 χώρες που λαμβάνουν την διάκριση EFFE.

entertainment.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024