Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«The Danish Girl»: Ο Έντι Ρέντμεϊν ως τρανσέξουαλ στο πρώτο τρέιλερ

«The Danish Girl»: Ο Έντι Ρέντμεϊν ως τρανσέξουαλ στο πρώτο τρέιλερ

Ελισάβετ Σταμοπούλου Από τον κόσμο της επιστήμης στον κόσμο των τρανσέξουαλ, και από Στίβεν Χόκινγκ γίνεται Λίλι Έλμπε. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου ηθοποιός, Έντι Ρέντμεϊν, που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια για τη «Θεωρία των πάντων», φλερτάρει ξανά με τη μεταμόρφωση πρωταγωνιστώντας, αυτή τη φορά, στην ταινία «The Danish Girl» του Τομ Χούπερ, που […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Από τον κόσμο της επιστήμης στον κόσμο των τρανσέξουαλ, και από Στίβεν Χόκινγκ γίνεται Λίλι Έλμπε. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου ηθοποιός, Έντι Ρέντμεϊν, που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια για τη «Θεωρία των πάντων», φλερτάρει ξανά με τη μεταμόρφωση πρωταγωνιστώντας, αυτή τη φορά, στην ταινία «The Danish Girl» του Τομ Χούπερ, που κυκλοφορεί από τις 31 Δεκεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες.

To πρώτο τρέιλερ έχει δει το φως της δημοσιότητας, με τα στοιχεία του δράματος, της τόλμης και της αλλαγής να είναι εμφανή.


Η ταινία που ετοιμάζει τις «βαλίτσες» της για τα φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο, βάζει ξανά τον Ρέντμεϊν στην κούρσα των Όσκαρ. Τόσο οι απαιτήσεις του ρόλου όσο και το θέμα, αγγίζουν ευαίσθητες χορδές της Ακαδημίας, που επιλέγει να μη γυρνά την πλάτη σε θέματα που αφορούν στους ΛΟΑΤ.

Το «The Danish Girl» εισδύει με μια αξιοπρόσεχτη ιστορία στη ψυχοσύνθεση των τρανσέξουαλ. Θέμα της ταινίας η Λίλι Ελμπε που γεννήθηκε αγόρι. Συγκεκριμένα, ο ζωγράφος Εϊναρ Βέγκενερ, ο οποίος στα 19 του παντρεύτηκε τη λίγο μεγαλύτερη του, επίσης καλλιτέχνη Γκέρντα, ντύνεται γυναίκα μετά από πρόταση της συζύγου του και αφότου ένα μοντέλο της δεν έχει εμφανιστεί. Το ντύσιμο αυτό όμως αποδεικνύεται τελικά καθοριστικό, αφού η μεταμόρφωση μετρά αντίστροφα.

Μαθήματα κινησιολογίας έκανε για τις ανάγκες του ρόλου ο Ρέντμεϊν, που μετά τον Στίβεν Χόκινγκ καλείται να μάθει να περπατά και να στέκεται με έναν πιο γυναικείο τροπο. Συμπρωταγωνίστριά του η Αλίσια Βικάντερ, ενώ έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς ο Τομ Χούπερ, σκηνοθέτης των αξιομνημόνευτων «Ο Λόγος του Βασιλιά» και «Οι Άθλιοι», θα παρουσιάσει τη φιγούρα που ακούει στο όνομα Λίλι Ελμπε.

Το τολμηρό κομμάτι εντοπίζεται στο ότι ο ζωγράφος ήταν από τους πρώτους άντρες που υπεβλήθη σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, σε μια άλλη εποχή, το 1930.

Το «The Danish Girl» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Εμπερσχοφ που κυκλοφόρησε το 2000.

Να σημειωθεί ότι έτοιμη να εισέλθει στην οσκαρική κούρσα είναι και η ταινία Carol του Τοντ Χέινς, που σήκωσε αυλαία στο Φεστιβάλ Καννών, και πρόκειται για μια καθηλωτική ιστορία, που προσεγγίζει υπό ένα διαφορετικό πρίσμα την ομοφυλοφιλία, με ρομαντισμό και δράμα. Στο πρωταγωνιστικό τιμόνι και με ερμηνείες που κλέβουν τις εντυπώσεις η προ διετίας «Θλιμμένη Τζάσμιν», Κέιτ Μπλάνσετ, και η Ρούνι Μάρα.

entertainment.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024