Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Μάνα» της Βάλερυ Κοντάκου στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Κόσοβο

Το «Μάνα» της Βάλερυ Κοντάκου στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Κόσοβο

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Βαλκανικού Ντοκιμαντέρ του Dodufest, το οποίο διεξάγεται από τις 8 έως τις 16 Αυγούστου στην πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου, συμμετέχει το «Μάνα» της Βάλερυ Κοντάκου. Εδώ και 14 χρόνια το Dokufest, το οποίο φιλοξενείται στην πόλη Πρίζρεν – δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Κοσόβου- συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κινηματογραφιστών από τα Βαλκάνια, […]

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Βαλκανικού Ντοκιμαντέρ του Dodufest, το οποίο διεξάγεται από τις 8 έως τις 16 Αυγούστου στην πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου, συμμετέχει το «Μάνα» της Βάλερυ Κοντάκου.

Εδώ και 14 χρόνια το Dokufest, το οποίο φιλοξενείται στην πόλη Πρίζρεν – δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Κοσόβου- συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κινηματογραφιστών από τα Βαλκάνια, και όχι μόνο, καθώς φιλοξενεί κάθε χρόνο παραπάνω από 250 ταινίες ντοκιμαντέρ στο πρόγραμμά του, ενώ πλαισιώνεται με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας κλπ. Τόσο οι προβολές όσο και οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ λαμβάνουν χώρο σε κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά και σε υπαίθριους χώρους οι οποίοι αναδεικνύουν το πολιτιστικό παρελθόν της περιοχής.

Το «Μάνα» θα προβληθεί στο Dokufest στις 11 και 13 Αυγούστου, στο πλαίσιο του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος Βαλκανικού Ντοκιμαντέρ.

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο 18o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το Μάρτιο, παίχτηκε στο 29o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πάρνου (Pärnu International Film Festival) στην Εσθονία τον Ιούλιο και θα παιχτεί σε μια ειδική βραδιά στο Johns Hopkins Carey Business School στη Βαλτιμόρη το φθινόπωρο, όπου θα συγκεντρωθούν χρήματα για την αδερφότητα του Λυρείου.

Το 1962 μια παρέα ανήλικων κοριτσιών έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της εποχής, καθώς έφυγαν απ’ το σπίτι για να κλειστούν σε μοναστήρι. Όμως κάθε φορά που το έσκαγαν, οι γονείς τους τις έφερναν πίσω με το ζόρι, μέχρι που τα κατάφεραν στην τρίτη τους απόπειρα. Σκοπός τους ήταν, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, να δημιουργήσουν ένα Ίδρυμα στα πρότυπα του Ιδρύματος Πεσταλότσι (Ελβετία) ώστε να προσφέρουν καταφύγιο σε παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά. Μισό αιώνα αργότερα, οι πρωτεργάτιδες του Λυρείου Παιδικού Χωριού συνεχίζουν να περιθάλπουν και να φροντίζουν παιδιά χωρίς βοήθεια από το κράτος και την Εκκλησία. Το Μάνα είναι μια διαφορετική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης που έχει αλλάξει τις ζωές εκατοντάδων παιδιών ως τώρα, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του όρου οικογένεια.

entertainment.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024