Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το δωρεάν σινεμά συνεχίζεται τον Ιούλιο

Το δωρεάν σινεμά συνεχίζεται τον Ιούλιο

Ελισάβετ Σταμοπούλου Συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν σινεμά και να αποτελεί ολιγόωρη απόδραση από την ανησυχία. Η μεγάλη κινηματογραφική «γιορτή», το 5ο Athens Open Air Film Festival, δεν σταματά, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, για τον Ιούλιο The Rocky Horror Picture Show» και «Μπάρι Λίντον» Με τη θρυλική ταινία «Ας την Κρίνει ο […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν σινεμά και να αποτελεί ολιγόωρη απόδραση από την ανησυχία. Η μεγάλη κινηματογραφική «γιορτή», το 5ο Athens Open Air Film Festival, δεν σταματά, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, για τον Ιούλιο The Rocky Horror Picture Show» και «Μπάρι Λίντον»

Με τη θρυλική ταινία «Ας την Κρίνει ο Θεός» (1945), στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα του Ιουλίου σε ένα φεστιβάλ που ο Μπάστερ Κίτον «επικοινωνεί» με τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη, το Χόλιγουντ «βρίσκεται» κάτω από την Ακρόπολη και πλήθος κόσμου συρρέει σε ιστορικούς χώρους για να «γευτεί» την έβδομη τέχνη.

Στις 10 Ιουλίου, «ανεβαίνει» στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού η πολυβραβευμένη ταινία του Γουίλιαμ Φρίντκιν, «Ο ‘Ανθρωπος από τη Γαλλία».

Τρεις ημέρες αργότερα παρουσιάζεται το «Φίλησε με Θανάσιμα» του Ρόμπερτ Όλντριτζ (αντί για «Τα Παραμύθια του Χόφμαν») στην Πειραιώς 260. Η ταινία άλλαξε το είδος των αστυνομικών ταινιών, και άνοιξε το δρόμο σε μετέπειτα αναρχικά φιλμ όπως το «Fight Club» του Ντέιβιντ Φίντσερ.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται το «The Rocky Horror Picture Show» κάτω από τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα του Άλσους Πετραλώνων, όπως και το «Μπάρι Λίντον» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, μια ταινία που θεωρήθηκε σταθμός καινοτομίας στο αμερικανικό σινεμά της δεκαετίας του 1970.

Το πρόγραμμα του Ιουλίου ολοκληρώνεται με την «Ωραία και Το Κτήνος», που εκτυλίσσεται στα χολιγουντιανά κυκλώματα και έχει λάβει έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ σε σκηνοθεσία Βινσέντε Μινέλι, στο Βυζαντινό Μουσείο.

Μιλώντας για το φεστιβάλ αυτό του κινηματογράφου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ορέστης Ανδρεαδάκης είχε δηλώσει στο in.gr:

«Η ιδέα γεννήθηκε στα ταξίδια που έκανα στην Ευρώπη, όπου διαπίστωσα ότι σε πολλές χώρες, στο πλαίσιο φεστιβάλ, κάνουν προβολές παρόλο που βρέχει. Εδώ, σκέφτηκα, είναι ντροπή με αυτόν καιρό να μην έχουμε ένα τέτοιο σινεμά. Και γι’αυτό το λόγο ιδρύσαμε το Athens Open Film Festival».

Η «γέννηση» της κινηματογραφικής αυτής «γιορτής» γυρνά το χρόνο πίσω στο 2011 όταν η πρώτη προβολή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τότε που «φιλοξενούσε» μόνο ένα μπαρ.

Η υλοποίηση της ιδέας δεν ήταν όμως απλή υπόθεση. «Έπρεπε να βρούμε, χώρους, προμηθευτές, μηχανήματα, οθόνες, προτζέκτορες. Τώρα έχουμε πάρει το κολάι», είχε πει ο καλλιτεχνικός διευθυντής.

Η μαγεία δεν έγκειται μόνο στην πληθώρα προβολών, αλλά στους χώρους που αυτές «εδράζονται».

«Ψάξαμε να βρούμε άγνωστους χώρους, όχι προφανείς όπως είναι η πλατεία Συντάγματος και Ομονοίας. Χώρους που να κρύβουν μυστικά, ιστορίες και να μας κάνουν να ονειρευόμαστε, όπως συμβαίνει με την αυλή του Βυζαντινού Μουσείου, του Νομισματικού Μουσείου, την πλατεία Μεσολογγίου», είχε αναφέρει ο κ. Ανδρεαδάκης.

Παράλληλα, τονίζοντας την ιστορική οντότητα του Φεστιβάλ είχε δηλώσει: «Πρόκειται για μια συνομιλία αιώνων. Η αρχαία παράδοση , η διεθνής πολιτιστική εμπειρία και η σύγχρονη ελληνική δημιουργία όλες μαζί επικοινωνούν».

entertainment.in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024