Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Πάτμος γίνεται σκηνικό για το

Η Πάτμος γίνεται σκηνικό για το «Ιντερλούδιο: Η Πόλη μιας Νεκρής Γυναίκας»

Στις 2 Απριλίου ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας «Ιντερλούδιο: Η Πόλη μιας Νεκρής Γυναίκας» στην Πάτμο, όπου, σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα, Άντζελα Ισμαήλου «το τοπίο λειτουργεί καταλυτικά στην προσωπική, βαθιά απομόνωση που επιζητούν οι πρωταγωνιστές». Πρόκειται για μια παραγωγή της Anisma Films και της DeerJen Productions, σε σκηνοθεσία της Άντζελας Ισμαήλου. Ο τόπος όπου διαδρματίζεται […]

Στις 2 Απριλίου ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας «Ιντερλούδιο: Η Πόλη μιας Νεκρής Γυναίκας» στην Πάτμο, όπου, σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα, Άντζελα Ισμαήλου «το τοπίο λειτουργεί καταλυτικά στην προσωπική, βαθιά απομόνωση που επιζητούν οι πρωταγωνιστές».

Πρόκειται για μια παραγωγή της Anisma Films και της DeerJen Productions, σε σκηνοθεσία της Άντζελας Ισμαήλου.

Ο τόπος όπου διαδρματίζεται η πλοκή είναι το νησί της Πάτμου. Μετά την Άνδρο, που φιλοξένησε εξαιρετικά τη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, είναι η σειρά του νησιού της Αποκάλυψης να αποτελέσει το φυσικό σκηνικό μιας νέας ταινίας.

«Η ταινία μου, «Η Πόλη μια Νεκρής Γυναίκας«, είναι μια σύγχρονη ιστορία αγάπης πίστης και προσωπικής ανάτασης» λέει η Άντζελα Ισμαήλου και προσθέτει: «Ως Ελληνίδα, ως σκηνοθέτις, ως συγγραφέας αυτής της ιστορίας, δεν θα μπορούσα να έχω επιλέξει άλλη πηγή έμπνευσης και δράσης από τον ίδιο τον τόπο που με καθόρισε. Με την ταινία αυτή αποτίνω τον δικό μου φόρο τιμής στην Ελλάδα».

Αναμένοντας με ενδιαφέρον λοιπόν την έναρξη των γυρισμάτων, ας δούμε την υπόθεση της ταινίας.

Η Δάφνη, η ελληνικής καταγωγής ηρωίδα, επιστρέφει στον τόπο των παιδικών της χρόνων για να γιατρευτεί από ένα τραγικό γεγονός και να ανασυγκροτηθεί. Ο Θέοντρικ, προτεστάντης ιερέας, αναζητά στο νησί σπάνια χειρόγραφα της Μονής της Αποκάλυψης. Συναντά τη Δάφνη και απρόσμενα, βρίσκει τον έρωτα και ανακαλύπτει την αγάπη δίχως όρια.
Ο Εστεμπάν, καταφθάνει στο νησί από την Ισπανία και ανακαλύπτει ότι η μητέρα του, την οποία θεωρούσε νεκρή, έχει βρει καταφύγιο στο Θείο.
Συγκλονισμένος από το πνεύμα του Νίκου Καζαντζάκη ο Ρίτσαρντ και η Τζόζεφιν, ζευγάρι ηλικιωμένων Άγγλων, ζουν στην Πάτμο επί 30 χρόνια γράφοντας και ερευνώντας.

Η μοίρα φέρνει όλους τους ήρωες στο νησί, έναν χειμώνα, για να συγκρουστούν με τα όρια και το παρελθόν τους.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Shaun Benson, Bernard Hill, Sarah Miles, Erich Wildpret και Άντζελα Ισμαήλου.

Ο Shaun Benson γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά. Είναι γνωστός από τις συμμετοχές του στις ταινίες K-19: The Widowmaker (2002) της βραβευμένης με Όσκαρ Κάθριν Μπίγκελοου, και Populaire (2012) του Ρεζίς Ρουενσάρ. Έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεοπτική σειρά «The Associates» και συνέχισε με το ρόλο του στο «Just Cause». Έχει καθιερωθεί από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο επί σειρά ετών στο μακροβιότατο σίριαλ της αμερικανικής τηλεόρασης «General Hospital».

Η Άντζελα Ισμαήλου είναι Ελληνίδα σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος. Έκανε την παραγωγή και την αφήγηση του ντοκιμαντέρ «Great Directors», το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στο Φεστιβάλ Βενετίας του 2009, όπου και προβλήθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Ο Bernard Hill κατάγεται από το Manchester της Αγγλίας. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, γνωστός από τους ρόλους του στις τεράστιες εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες «Titanic» (1997) του Τζέϊμς Κάμερον, στο ρόλο του Captain Edward Smith, και «The Lord of the Rings: The Return of the King» (2002) του Πίτερ Τζάκσον, ως King Theodin.
Είναι ένας από τους ελάχιστους ηθοποιούς που έχει πρωταγωνιστήσει σε τρία φιλμ που έχουν τιμηθεί με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας (Γκάντι, Τιτανικός, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών).Έχει προταθεί τρεις φορές για το βραβείο Screen Actors’ Guild Award, δύο φορές για το βραβείο BAFTA, καθώς επίσης και μια φορά για το International Emmy Award.

Ο ρόλος του αγρότη- ποιητή που υποδύεται στην ταινία της Ισμαήλου, απέχει υπερβολικά από τον «Βασιλιά Θέοντιν» που υποδύθηκε στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ο ίδιος ανέφερε ότι μία ταινία σαν την «Πόλη Μία Νεκρής Γυναίκας» «προάγει τον διάλογο και τις ανθρώπινες σχέσεις. Και ιδίως για εμένα τον άθεο, η συζήτηση που γίνεται μέσα στην ταινία γύρω από το θρησκευτικό δίλημμα ήταν πρόκληση. Κατά τα άλλα η διαδικασία μίας μικρού προϋπολογισμού ταινίας σε σχέση με μία υπερπαραγωγή δεν διαφέρει και τόσο. Δεν έχει εφέ, αλλά πάλι είναι κινηματογράφος. Κάμερα, φώτα, ηθοποιοί, σκηνοθέτης».

Η Sarah Miles, αγγλίδα, γεννημένη στο Essex, προτάθηκε για Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου το 1971, για την ταινία του Ντέϊβιντ Λιν, «Η Κόρη του Ράϊαν». Είναι επίσης γνωστή από τη συμμετοχή της στην ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι, Blow-up (1966). Η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας της ήταν όταν ο σύζυγος της και δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, σεναριογράφος Robert Bolt, προσάρμοσε πάνω της τον κύριο ρόλο στην ταινία «Madame Bovary», σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πάσχα στην Ιρλανδία.

Ερωτηθείσα για την πολύχρονη απουσία της από τον κινηματογράφο, η Σάρα Μάιλς απάντησε:

«Δεν ήταν κάτι που είχα σχεδιάσει. Είχα χωρίσει από τον σύζυγό μου (τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο Ρόμπερτ Μπολτ) όταν ο Ρόμπερτ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Εκείνη την εποχή και ενώ γύριζα μία ταινία με τον Κρις Κριστόφερσον, ένιωσα την ανάγκη να εγκαταλείψω όλα όσα θεωρούσα σημαντικά, χρήμα, δόξα, καριέρα, και να αφοσιωθώ στην υπηρεσία του άλλου, να στηρίξω τον πρώην σύζυγό μου. Ενώ είμαι άθεη και χωρίς να παριστάνω την αγία, θεωρώ ότι μου ήρθε κάτι σαν επιφοίτηση. Όπως ο Άγιος Ιωάννης είχε επιφοίτηση στην Πάτμο. Απλώς, άλλαξα τον τρόπο σκέψης μου. Ακολούθησα, λοιπόν, τον ήσυχο δρόμο, παρά τον δρόμο της φιλοδοξίας».

Ο Erich Wildpret γεννήθηκε στη Βενεζουέλα και ζει στο Λος Άντζελες. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα και μεγάλες εμπορικές επιτυχίες στη χώρα καταγωγής του, και έχει συμμετάσχει σε ταινίες όπως το «Zero Hour» (2010) και «Samuel» (2011)

Στην ταινία θα δούμε επίσης τους «δικούς» μας Γιάννη Βόγλη, ως ηγούμενο της μονής, την Ρούλα Πατεράκη ως ηγουμένη, τον Δημήτρη Λιγνάδη ως βιβλιοθηκάριο της μονής, ενώ η κοπέλα που φροντίζει τα τραύματα του ταυρομάχου είναι η Δέσποινα Παπάζογλου.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024