Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεθ Ρόγκεν και Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ μιλούν για τους «Παρτάκηδες»

Σεθ Ρόγκεν και Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ μιλούν για τους «Παρτάκηδες»

...

Αγγελική Στελλάκη

Μετά την επιτυχημένη τους συνεργασία στο «50/50», ο κωμικός Σεθ Ρόγκεν και ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ συναντιούνται ξανά επί της οθόνης και μάλιστα και πάλι υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζόναθαν Λεβίν.

Στους «Παρτάκηδες» τρεις κολλητοί φίλοι (τον τρίτο της παρέας ερμηνεύει ο Άντονι Μακί) αποφασίζουν να βγουν στους δρόμους μια παραμονή Χριστουγέννων, αναζητώντας το τέλειο πάρτι. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι το μεταξύ τους δέσιμο, αλλά και πολλές καταχρήσεις.

Οι τρεις πρωταγωνιστές (Ρόγκεν, Λέβιτ και Μακί), ο σκηνοθέτης, καθώς και ο παραγωγός -και κολλητός φίλος του Σεθ Ρόγκεν- Έβαν Γκόλντμπεργκ μιλούν στο in.gr για την ταινία, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα σε DVD και Blu-ray.

«Η ιδέα ήταν του Τζόναθαν Λεβίν. Ήθελε να γυρίσει μια ταινία χριστουγεννιάτικη» λέει ο Σεθ Ρόγκεν σε ομάδα δημοσιογράφων στο Κανκούν του Μεξικό, στο πλαίσιο του Summer of Sony.

«Θεώρησα ότι οι χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι η ιδανική αφορμή για να μιλήσεις για τη φιλία και το πώς αυτή εξελίσσεται όταν μεγαλώνεις» λέει ο Λεβίν.

«Βασικά θέλαμε να κάνουμε μια ταινία που ξέραμε ότι θα βλέπαμε ΚΑΘΕ χρόνο στην τηλεόραση (γέλια)» προσθέτει ο Σεθ Ρόγκεν.

Ερωτηθέντες πού προτιμούν να περνούν τα Χριστούγεννα, οι περισσότεροι «ψηφίζουν» Νέα Υόρκη, με τον Ρόγκεν να λέει: «Η Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα είναι φανταστική. Πανέμορφη και πολύ κρύα. Γι’ αυτό γυρίσαμε την ταινία τον Αύγουστο (γέλια)».

Ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ σπεύδει, βέβαια, να πει το αυτονόητο: «Το ξέρετε ότι οι τέσσερις στους πέντε είμαστε εβραίοι, έτσι;»

Ο Έβαν Γκόλντμπεργκ, στενός συνεργάτης και φίλος του Σεθ Ρόγκεν, θυμάται τις εποχές όπου πήγαιναν οι δυο τους σε κινέζικο εστιατόριο κάθε Χριστούγεννα και έπιναν μπίρα από μια τσαγιέρα.

«Βασικά, αυτό κάνει κάθε εβραίος τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη» συμπληρώνει ο Ρόγκεν. «Πηγαίνει σε κινέζικο εστιατόριο ή στις ταινίες. Πας να δεις ταινία τα Χριστούγεννα και συναντάς όλους τους εβραίους της Νέας Υόρκης».

«Τα αγαπημένα μου Χριστούγεννα ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα που πέρασα μόνος μου. Πήρα το δικό μου χριστουγεννιάτικο δέντρο. Βασικά ήθελα να εντυπωσιάσω ένα κορίτσι και γι’ αυτό βγήκα έξω και έκοψα έναν θάμνο (γέλια)» λέει ο Άντονι Μακί.

«Εκεί που μεγάλωσα, στη νότια Καλιφόρνια ο χειμώνας δεν είναι πολύ βαρύς. Την πρώτη μου φορά στη Νέα Υόρκη κατάλαβα τι σημαίνει χειμώνας. Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει τίποτα σαν την Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα. Πήγα και σε μία μεταμεσονύχτια λειτουργία» θυμάται ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ. «Ήταν η πρώτη μου χρονιά στο κολέγιο. Ήθελα να δοκιμάσω πράγματα! (γέλια)».

«Παλιά δεν γιόρταζα τα Χριστούγεννα, αλλά τώρα που τα γιορτάζω με την γυναίκα μου και την οικογένειά της, τα βρίσκω υπέροχα. Είναι η πιο ζεστή και τρυφερή γιορτή» λέει ο παραγωγός της ταινίας Έβαν Γκόλντμπεργκ.

«Ναι, γιατί κάθε εβραϊκή γιορτή τη χαρακτηρίζει η μιζέρια. Είναι σαν να πας να γιορτάσεις και να σου λένε: «Μην ξεχάσεις το Ολοκαύτωμα». Το Χάνουκα οι δικοί σου σού λένε: «Καλά να περάσεις, αλλά να μην ξεχνάς…»» αστειεύεται ο Σεθ Ρόγκεν.

Στόχος της ταινίας δεν είναι, βέβαια, να προσβάλει κανέναν. «Μπορείς να κάνεις πλάκα με τους χριστιανούς. Είναι εντάξει τύποι. Νομίζω, όμως, ότι ο κίνδυνος να προσβάλλουμε κάποιον ήταν πολύ χαμηλός» σημειώνει ο Ρόγκεν.

Υπάρχει υπερβολική σάτιρα; «Δεν νομίζω ότι μπορεί η σάτιρα να είναι υπερβολική. Είναι υπερβολική μόνο όταν είναι χάλια. Αλλά και πάλι δεν τη χαρακτήριζα υπερβολική. Πολύ απλά: εάν ένα αστείο δεν σε κάνει να γελάς, τότε δεν είναι αστείο».

Αυτό για το οποίο μιλά η ταινία είναι το πέρασμα από την ανεμελιά στην ωριμότητα, θέμα που συχνά απασχολεί τον Σεθ Ρόγκεν στις ταινίες του. «Όσο μεγαλώνουμε, τόσο θέλουμε να κάνουμε ταινίες για αυτό που βιώνουμε» λέει απλά ο Ρόγκεν.

Σε μια χρονιά όπου η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στη διαφορετικότητα, πόσο σημαντικό είναι διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες να εκπροσωπούνται στο Χόλιγουντ;

«Νομίζω ότι η διαφορετικότητα είναι κάτι καλό. Δεν ξέρω εάν απαντώ στην ερώτησή σας, αλλά μοιάζει με μία απάντηση που δεν θα μου προκαλέσει μπελάδες (γέλια). Αυτό είναι για μένα προτεραιότητα αυτή τη στιγμή» τονίζει ο Ρόγκεν, αναφερόμενος στη συζήτηση που προκάλεσε η ταινία «The Interview» με πρωταγωνιστή τον ίδιο στον ρόλο ενός Αμερικανού που θέλει να σκοτώσει τον ηγέτη της Βορείου Κορέας.

* Η ταινία «Παρτάκηδες» κυκλοφορεί ήδη σε DVD και Blu-ray από την Feelgood Entertainment.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024