Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρόμος από όλο τον κόσμο στο διαγωνιστικό του 4ου Horrorant

Τρόμος από όλο τον κόσμο στο διαγωνιστικό του 4ου Horrorant

...

Στις τέσσερις γωνιές του κόσμου μάς ταξιδεύει το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 4ου Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Τρόμου» που ξεκινά την Πέμπτη 4 Μαΐου.

Δεκατρείς ταινίες θα διεκδικήσουν φέτος τα Horrorant Awards, δεκατρείς ταινίες που καλύπτουν διαφορετικά είδη του τρόμου: από τον ψυχολογικό παραφυσικό τρόμο και τα found-footage survival horror, μέχρι τα slasher και τις αιματοβαμμένες κωμωδίες.

Οι δεκατρείς ταινίες θα προβληθούν σε πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα, ενώ μία από αυτές θα κάνει στο Φεστιβάλ το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο.

Το ταξίδι ξεκινάει από τη παγωμένη Ρωσία, απ’ όπου έρχεται σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα η ταινία «Βρυκόλακες» (Vamps) του Σεργκέι Γκίντσμπουργκ, μια φανταστική περιπέτεια τρόμου που αφηγείται την ιστορία του Αντρέι, ενός νεαρού άνδρα που βρίσκεται εξόριστος στα Καρπάθια του 18ου αιώνα και έρχεται αντιμέτωπος με υπερφυσικές δυνάμεις που απειλούν εκείνον και την αγαπημένη του.

Από το μακρινό Περού έρχεται ο «Σκοτεινός Κύκλος» (Sinister Circle) του Ντόριαν Φερνάντες- Μόρις, μία ταινία υπερφυσικού τρόμου στο οποίο μια δύσπιστη ψυχολόγος και ο μικρός γιος της γίνονται μάρτυρες περίεργων φαινομένων που σχετίζονται με ένα αρχαίο ouija board.

Παραμένουμε στην αμερικάνικη ήπειρο αλλά πάμε πιο βόρεια, στις ΗΠΑ, με τους «Νυχτοφύλακες» (The Night Watchmen) του Μίτσελ Αλτιέρι να υπόσχονται χορταστικό splatter και άφθονα γέλια με τις γεμάτες δράση περιπέτειες μιας παρέας νυχτοφυλάκων που έρχονται αντιμέτωποι με ορδές πεινασμένων βρυκολάκων.

Περνάμε τον Ειρηνικό και επιστρέφουμε στη Ρωσία με τον Τίχον Κορνέβ να μας παρουσιάζει «Το Μετρό του Θανάτου» (Diggers), ένα κλειστοφοβικό αγωνιώδες θρίλερ που ακολουθεί παρέα φίλων που εξερευνούν τον υπόγειο σιδηρόδρομο της Μόσχας για να βρουν τους αγνοούμενους επιβάτες ενός τραίνου φάντασμα.

Ώρα όμως να κατεβούμε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία, με την επίσημη καλεσμένη του φεστιβάλ Πάολα Μποντέμπι, να βρίσκεται παγιδευμένη σε μια πολυτελή λιμουζίνα, θύμα μιας άγνωστης φωνής, στο «Γυάλινο Φέρετρο» (El Ataúd de Cristal) του Χαρίτζ Τσουμπιλάγκα.

Παραμένουμε στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, με τον Κάρλες Τζόφρε να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «Κόκκινο Καλοκαίρι» (Verano Rojo), ένα gory slasher που φέρνει μια παρέα τεσσάρων φίλων που κάνουν διακοπές στη Μαγιόρκα αντιμέτωπους με αδίστακτους ντόπιους που τους κάνουν τη ζωή αληθινή κόλαση.

Από την Ισπανία έρχεται και «Το Παιχνίδι του Ρόδου» (Bajo la Rosa) του Χόσουε Ράμος, ένα μυστηριώδες θρίλερ, στο οποίο δύο γονείς έρχονται αντιμέτωποι με τις αναπάντεχες απαιτήσεις του απαγωγέα της κόρης τους.

Από τη Γαλλία έρχεται η δεύτερη ταινία του 17χρονου Νατάν Αμπροσιόνι «Θεραπείες» (Therapy), μια μίξη αστυνομικού θρίλερ με found-footage horror, στο οποίο δύο νεαροί αστυνομικοί γίνονται μάρτυρες των τρομακτικών περιπετειών μιας ομάδας κατασκηνωτών που πέφτουν θύματα ενός μανιακού δολοφόνου.

Με την προσφυγική κρίση ασχολείται η ταινία του Κρίστοφ Ζλάτνικ από τη Γερμανία. Η ταινία «Μετανάστες: The Game» είναι ένα δυστοπικό θρίλερ επιβίωσης σύμφωνα στο οποίο μετανάστες γίνονται παίκτες ενός απάνθρωπου real-life αγώνα δρόμου με αντιπάλους κάθε Γερμανό πολίτη που έχει το ελεύθερο να τους σταματήσει με όποιο τρόπο θέλει, και έπαθλο… την υπηκοότητα!

Από τη Σουηδία έρχεται το δίδυμο Αντρέας Κλίμεντ και Αντρέ Χέντετοφτ που κάνουν το ντεμπούτο τους με μια νέα εκδοχή μιας κλασσικής ιδέας, την κόντρα επιστήμης και φύσης, με το «Origin» να φέρνει στο επίκεντρο δύο φοιτήτριες που προσπαθούν με μια θαυματουργή φόρμουλα να σώσουν τον μελλοθάνατο φίλο τους, με εξαιρετικά επικίνδυνες όμως παρενέργειες.

Από την Ισλανδία έρχεται ο Έρλινγκουρ Θόροντσεν με το βραβευμένο boogeyman horror «Παιδοφάγος» (Child Eater), μετατρέποντας σε εφιάλτη τη βραδιά μιας babysitter που θα πρέπει να σώσει ένα μικρό αγόρι από τα νύχια ενός μυθικού πλάσματος.

Από τη Ρουμανία έρχεται ο «Επισκέπτης» (The Visitor) του Τζαμίλ Χέντι που μάς βάζει στο σπίτι ενός νεαρού ζευγαριού, η ζωή του οποίου που κλονίζεται όταν η σύζυγος μυστηριωδώς εξαφανίζεται, οι υποψίες πέφτουν στον σύζυγο, όμως η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο το σπίτι.

Η αποκάλυψη του προγράμματος ολοκληρώνεται εκεί ακριβώς που άρχισε, στη Ρωσία με το θρίλερ «Η Νύφη» (The Bride) του Σβάτοσλαβ Ποντγκαγιέβσκι για τα τρομακτικά οράματα (;) μιας μέλλουσας νύφης που επισκέπτεται το πατρικό του αρραβωνιαστικού της.

Πληροφορίες

4ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Horrorant «Νύχτες Τρόμου»

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Λάρισα, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Κως

Τιμές εισιτηρίων: Απλό 6 ευρώ, Ημερήσιο 10 ευρώ, Full Pass 40 ευρώ.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

ΙΝΤΕΑΛ: Πανεπιστημίου 46 (στάση μετρό Πανεπιστήμιο) Τηλ.: 2103826720

ΌΣΚΑΡ Digital: Αχαρνών 330 (ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια) Τηλ.: 2102281563

ΒΑΚΟΥΡΑ: Μιχαήλ Ιωάννου 10 (Περιοχή Καμάρας) Τηλ.: 2310233665

ΠΑΛΛΑΣ: Δημοκρατίας 13, Ρόδος Τηλ.: 2241 070670

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024