Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρώτες ταινίες του Ντενί Βιλνέβ στο En Lefko Film Festival

Οι πρώτες ταινίες του Ντενί Βιλνέβ στο En Lefko Film Festival

Στο ξεκίνημα της κινηματογραφικής καριέρας του Ντενί Βιλνέβ ρίχνει φως το 1ο En Lefko Film Festival. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι τρεις πρώτες ταινίες του καναδού δημιουργού, 32 Αυγούστου, Η Δίνη και Πολυτεχνείο. Υπεύθυνος για κάποιες από τις πιο καθοριστικές κινηματογραφικές εικόνες της τελευταίας εικοσαετίας, από το υποψήφιο για Όσκαρ «Μέσα από τις Φλόγες», μέχρι το […]

Στο ξεκίνημα της κινηματογραφικής καριέρας του Ντενί Βιλνέβ ρίχνει φως το 1ο En Lefko Film Festival. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι τρεις πρώτες ταινίες του καναδού δημιουργού, 32 Αυγούστου, Η Δίνη και Πολυτεχνείο.

Υπεύθυνος για κάποιες από τις πιο καθοριστικές κινηματογραφικές εικόνες της τελευταίας εικοσαετίας, από το υποψήφιο για Όσκαρ «Μέσα από τις Φλόγες», μέχρι το «Prisoners» που τον καθιέρωσε στη συλλογική συνείδηση ως μια από τις πιο ξεχωριστές φωνές του Χόλιγουντ, κι από το υπαρξιακό, σκοτεινό θρίλερ μυστηρίου «Άνθρωπος Αντίγραφο», μέχρι την «Άφιξη» του 2016, ο Ντενί Βιλνέβ είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της εποχής μας.

Ο Βιλνέβ έχει βραβευθεί στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ του πλανήτη και έχει αναλάβει την κινηματογραφική εξέλιξη του Χρυσού Δισκοπότηρου του Sci-Fi -την σκηνοθεσία της κινηματογραφικής συνέχειας του «Blade Runner».

32 Αυγούστου (UN 32 AOÛT SUR TERRE)

Καναδάς / 1998 / 88΄

3/5/2017 | ΔΑΝΑΟΣ | 19:00

Μετά από ένα ατύχημα που παραλίγο να της στοιχίσει την ζωή, η νεαρή Σιμόν αποφασίζει να αναθεωρήσει τις αξίες της και να αλλάξει τα πάντα. Αφού εγκαταλείψει την καριέρα της στο μόντελινγκ, θα ζητήσει από τον αιωνίως ερωτευμένο μαζί της, Φιλίπ να την αφήσει έγκυο. Στο ντεμπούτο του, ο Ντενί Βιλνέβ θα τους στείλει στην έρημο της Γιούτα, όπου μέσα από χίλιους κινδύνους και αναποδιές θα ψάξουν ένα happy end για τον έρωτά τους. Πτώματα, απειλητικοί ταξιτζήδες κι ένας Αύγουστος που δεν λέει να τελειώσεισε μια ρομαντική ταινία τρόμου

Η Δίνη (MAELSTRÖM)

Καναδάς / 2000 / 87΄

29/4/2017 |ΙΝΤΕΑΛ | 18:00

Μια μέχρι πρότινος επιτυχημένη γυναίκα βλέπει τη ζωή της να στροβιλίζεται σε μια δίνη εκτρώσεων, επαγγελματικών αποτυχιών και αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων. Καθώς βρίσκεται στο χείλος της αυτοκτονίας, η μοίρα αποφασίζει να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Ντενί Βιλνέβ μετουσιώνει τα παθήματα της ηρωίδας του σε μια συναρπαστική κινηματογραφική δίνη, που ανακατεύει την τραγωδία με την κωμωδία και το μυστικισμό με τον απόλυτο ρομαντισμό. Ίσως η μοναδική ταινία όπου κεντρικός αφηγητής είναι ένα ψάρι, που μοιάζει να έρχεται από τα έγκατα του χρόνου και να γνωρίζει τα μυστικά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Πολυτεχνείο (POLYTECHNIQUE)

Καναδάς / 2009 / 77΄

27/4/2017 | ΙΝΤΕΑΛ | 18:00

Τον Δεκέμβριο του 1989, ένας αντι-φεμινιστής φοιτητής μπήκε στο Πολυτεχνείο του Μόντρεαλ κουβαλώντας ένα ημιαυτόματο όπλο, σκότωσε δεκατέσσερις γυναίκες κι έπειτα έστρεψε την κάνη προς τον εαυτό του. Εμπνευσμένος από το παραπάνω περιστατικό, ο Ντενί Βιλνέβ στήνει την κάμερά του στον πραγματικό τόπο του εγκλήματος και φιλοτεχνεί έναν ασπρόμαυρο εφιάλτη. Θυμίζοντας αρκετά το στιλ και τη φόρμα του «Ελέφαντα» του Γκας Βαν Σαντ, αλλά ακολουθώντας ακόμα πιο τολμηρές διαδρομές, ο Καναδός σκηνοθέτης επινοεί εκ νέου το χρονικό της τραγωδίας – κι αν αφήνει συχνά την βία εκτός κάδρου, είναι για να τη σφηνώσει ακόμα πιο έντονα στο μυαλό του θεατή.

Ντενί Βιλνέβ – Φιλμογραφία

2016 Άφιξη / Arrival

2015 Sicario: Ο Εκτελεστής / Sicario

2013 Ο Άνθρωπος Αντίγραφο / Enemy

2013 Prisoners

2010 Μέσα από τις Φλόγες / Incendies

2009 Πολυτεχνείο / Polytechnique

2000 Η Δίνη / Maelström

1998 32 Αυγούστου / Un 32 août sur terre

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024