Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
57ο ΦΚΘ: Η κινηματογραφική πολιτική της ΕΡΤ

57ο ΦΚΘ: Η κινηματογραφική πολιτική της ΕΡΤ

...

Αγγελική Στελλάκη

Εν μέσω κινητικότητας τους τελευταίους μήνες για τη στήριξη του ελληνικού σινεμά από την ΕΡΤ -και μετά από τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε το κλείσιμό της στον συγκεκριμένο τομέα-, ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης παρουσίασε την κινηματογραφική πολιτική της ΕΡΤ.

Είπε ότι μέσα στο 2016 έχουν ήδη δοθεί 3,4 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των ελληνικών ταινιών και απομένει να δοθεί ακόμα 1,3 εκατ. ευρώ μέσα στο έτος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για το «1,5%». Σημείωσε ότι μόνο η ΕΡΤ και τα συνδρομητικά κανάλια εφαρμόζουν τον νόμο για το 1,5% και ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής που διαχειρίζονται τα χρήματα αυτά.

«Ελπίζουμε ότι το 2017 το ποσό αυτό θα είναι μεγαλύτερο και έχει ήδη ληφθεί υπόψη στον προϋπολογισμό» πρόσθεσε ο κ. Ταγματάρχης. Ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκε σήμερα και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ η προκήρυξη για ταινίες μυθοπλασίας και κάλεσε τους έλληνες κινηματογραφιστές να ανταποκριθούν.

Μίλησε, επίσης και για το βραβείο που δίνει φέτος για πρώτη φορά η ΕΡΤ σε ελληνική πρεμιέρα του Φεστιβάλ. Το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το βραβείο είναι 3.000 ευρώ, ενώ φέτος η ΕΡΤ έδωσε -όπως είπε ο κ. Ταγματάρχης- 17.000 ευρώ για τη στήριξη του Φεστιβάλ.

Αναφέρθηκε στα προγράμματα Μικροφίλμ και στη στήριξη του ντοκιμαντέρ, ενώ μίλησε και για τους στόχους της ΕΡΤ όσον αφορά το πρόγραμμά της. «Καλή η «Μουρμούρα», αλλά η ΕΡΤ θέλει να κάνει άλλα πράγματα» είπε.

Αναφερόμενος γενικότερα στην ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι δεν επιδοτείται από το κράτος, αντιθέτως υπάρχει δέσμευση να δίνονται χρήματα από το ανταποδοτικό τέλος για την κάλυψη του δανειακού ελλείμματος. «Πέρυσι δόθηκαν 70 εκατ. ευρώ και φέτος 50 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Ταγματάρχης.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες το σήμα της ΕΡΤ να μεταδοθεί και στο εξωτερικό. Είπε ότι ήδη στην Ευρώπη αυτό έχει επιτευχθεί, ενώ τις επόμενες ημέρες το ίδιο πρόκειται να γίνει σε Αυστραλία και Καναδά. «Πιο σύνθετη είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ, προσπαθούμε να βρούμε λύση» σημείωσε.

«Η τηλεόραση είναι ακριβό σπορ. Φυσικά υπάρχουν προβλήματα. Δεν μπορεί η χώρα να αντιμετωπίζει πρόβλημα και εμείς να μην αντιμετωπίζουμε. Δεν θα ήταν σωστό» είπε, τονίζοντας, πάντως, ότι μετά το άνοιγμά της, η ΕΡΤ δεν έχει εγκαταλείψει τις δράσεις που είχε πριν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024