Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οικογενειακή γιορτή» στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

«Οικογενειακή γιορτή» στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

...

Αγγελική Στελλάκη

Μια έκπληξη περίμενε τους θεατές που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι, όπου βρίσκεται η «καρδιά» του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το σινεμά συνάντησε δημιουργικά το θέατρο σε ένα 20λεπτο δρώμενο στο οποίο συμμετείχαν ηθοποιοί της παράστασης «Οικογενειακή Γιορτή» που ανεβάζει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος και το ΚΘΒΕ.

Η ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ «Festen» έσκασε σαν βόμβα στο κινηματογραφικό τοπίο, υπήρξε από τις γνωστότερες ταινίες του δανέζικου «Δόγματος 95» και έχει υπάρξει έμπνευση για δεκάδες άλλες ταινίες. Παράλληλα, η θεατρική του διασκευή έγινε από τον Ντέιβιντ Έλντριτζ το 2004.

Σε ένα αρχοντικό στην Δανία, ο Χέλγκε γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια μαζί με τη σύζυγο, τα παιδιά του και τους φίλους του. Η οικογενειακή αυτή γιορτή θα πάρει απρόσμενα σκοτεινή τροπή, όταν ο Κρίστιαν, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, θα εξαπολύσει μία σειρά κατηγοριών εναντίον του πατέρα του.

Ένα μέρος της «γιορτής» αυτής παρουσιάστηκε στο κοινό του 57ου ΦΚΘ. Καρέκλες στήθηκαν, οι ηθοποιοί ήπιαν σούπα και κρασί και ύψωσαν τα ποτήρια τους στην «υγεία» του Χέλγκε.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Παρασκευόπουλου, ενώ η μετάφραση είναι της Αλίκης Δανέζη Κνούτσεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024