Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το 57ο ΦΚΘ τιμά την μνήμη του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Το 57ο ΦΚΘ τιμά την μνήμη του Νίκου Παναγιωτόπουλου

...

Με την προβολή του «Αυτή η νύχτα μένει» και μια συναυλία – έκπληξη του Σταμάτη Κραουνάκη τιμά την μνήμη του Νίκου Παναγιωτόπουλου το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου το Φεστιβάλ διοργανώνει προβολή της ταινίας «Αυτή η νύχτα μένει» -από τις σημαντικότερες στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη-, όχι σε μια παραδοσιακή κινηματογραφική αίθουσα, αλλά σε ένα νυχτερινό κέντρο, παρόμοιο με αυτά που βλέπουμε στο φιλμ.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Barbarella Live (Βασιλέως Ηρακλείου 43, Θεσσαλονίκη), ενώ αμέσως μετά, ο Σταμάτης Κραουνάκης σε μια συναυλία-έκπληξη, θα ταξιδέψει το κοινό στις αξέχαστες μουσικές του φιλμ, που υπέγραψε ο ίδιος.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε γράψει για το Αυτή η νύχτα μένει («Από το καλάθι των αχρήστων», Εκδόσεις Πατάκη, 2010): «…είναι η μόνη ταινία που έχω κάνει που δεν φοβάμαι να μπω στην αίθουσα μετά την προβολή. Οι θεατές είναι σε κατάσταση ευφορίας, και πρέπει να ομολογήσω ότι όχι μόνον δεν μου είναι δυσάρεστο, αλλά αισθάνομαι και φοβερά κολακευμένος, παρ’ όλες τις γνωστές θέσεις μου για το «κοινό», για την «κοινή γνώμη», την «κοινή λογική» και την «κοινή ηθική»…»

Η ταινία με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κουρή και Αθηνά Μαξίμου αφηγείται την ιστορία ενός έρωτα: του έρωτα του Ανδρέα και της Στέλλας. Ένας πολύμορφος κόσμος παρελαύνει μπροστά τους. Aπό τις EBΓEΣ και τις ταράτσες της Aθήνας, στα χιονισμένα βουνά και τα σκυλάδικα της επαρχίας. Tρένα, λεωφορεία, σταθμοί, παγωμένα δωμάτια ξενοδοχείων, νύχτες με αλκοόλ και μουσικές μπουζουκιών, με τραγουδίστριες-κονσοματρίς και απαιτητικούς πελάτες, με ρωσίδες χορεύτριες, με μποξέρ-συγγραφείς και γαλατάδες-φιλοσόφους, αλλά και με αληθινούς δολοφόνους και πραγματικά όπλα.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 6 ευρώ.

Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Parthenών Film Festival που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στον Παρθενώνα Χαλκιδικής.

Ταινίες για τα 40 χρόνια της ΠΕΚΚ

Το 57 ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τις προβολές 6 αγαπημένων ταινιών τις οποίες ψήφισαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, με αφορμή τα 40 χρόνια της.

Έλληνες κριτικοί, με αφορμή την επέτειο της ένωσης, ψήφισαν τις καλύτερες ελληνικές και ευρωπαϊκές ταινίες, παραγωγής από το 1975 έως το 2015. Κατέληξαν στα 10 καλύτερα ελληνικά και τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά φιλμ.

Από αυτά, στο φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά έξι:

Γλυκιά συμμορία του Νίκου Νικολαΐδη

Οι απέναντι του Γιώργου Πανουσόπουλου

Η εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων του Δήμου Αβδελιώδη

Ένας Αμερικανός φίλος του Βιμ Βέντερς

Επάγγελμα ρεπόρτερ του Μικελάντζελο Αντονιόνι

Κρυμμένος του Μίκαελ Χάνεκε

Τις ταινίες θα παρουσιάσουν στο κοινό του 57ου Φεστιβάλ τα μέλη της Π.Ε.Κ.Κ., ενώ στη διάρκεια της διοργάνωσης θα ανακοινωθούν οι 10 καλύτερες ελληνικές και οι 10 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024