Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «Νυχτερινοί Περίπατοι» του Τσαρλς Ντίκενς: Κερδίστε το βιβλίο

Οι «Νυχτερινοί Περίπατοι» του Τσαρλς Ντίκενς: Κερδίστε το βιβλίο

...

Μια γοητευτική και άκρως αποκαλυπτική περιπλάνηση του Τσαρλς Ντίκενς στο Λονδίνο των μέσων του 19ου αιώνα, μέσα από τα δημοσιογραφικά του κείμενα. Συναντήσεις με άστεγους, μέθυσους, μικροπαραβάτες και προλετάριους στα έσχατα στάδια της ένδειας, αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, στοχασμοί, οξεία κοινωνική παρατήρηση συνθέτουν ένα εξαιρετικά ζωντανό πορτρέτο ενός μοναχικού, ευάλωτου και βαθιά ανθρώπινου συγγραφέα, και συνάμα την εικόνα ενός Λονδίνου συναρπαστικού αλλά και ερεβώδους.

Ο Ντίκενς συνήθιζε να περπατά μετά τα μεσάνυχτα στους σκοτεινούς δρόμους για να καταπολεμήσει τις βασανιστικές του αϋπνίες και το βιβλίο περιλαμβάνει επτά αφηγήματά του, τα οποία δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά που διηύθυνε ο ίδιος (Household Words, 1850-1859 και All the Year Round, 1859-1895). Για τα κείμενα αυτά, ο ίδιος σημειώνει: Είμαι ταξιδιώτης της πόλης και της εξοχής, και βρίσκομαι πάντοτε στους δρόμους. Μεταφορικά μιλώντας, ταξιδεύω για λογαριασμό του Οίκου «Ανθρώπινο ενδιαφέρον και Σία» και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα είδη πολυτελείας που συναντώ καθ’ οδόν. Κυριολεκτικά μιλώντας, πάντα περιπλανιέμαι εδώ κι εκεί, με αφετηρία το σπίτι μου στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου, και βλέπω πολλά μικρά πράγματα και ορισμένα σπουδαία πράγματα, τα οποία, επειδή με ενδιαφέρουν, νομίζω ότι ίσως ενδιαφέρουν και άλλους.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο «Νυχτερινοί Περίπατοι». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

  • Η σειρά «Μικρά Διαχρονικά» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μπορεί ένα βιβλίο να αλλάξει τον κόσμο; Και ναι και όχι. Σίγουρα, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Μπορεί να διαφωτίσει, να εξοργίσει, να προκαλέσει, να παρηγορήσει. Μπορεί να εμπνεύσει συζητήσεις, διαφωνίες, ακόμη και πολέμους ή επαναστάσεις. Μπορεί να πλουτίσει τη ζωή – αλλά μπορεί και να την καταστρέψει. Η σειρά «Μικρά Διαχρονικά» φέρνει στις βιβλιοθήκες του αναγνωστικού κοινού σημαντικά κείμενα μεγάλων στοχαστών, πρωτοπόρων, ριζοσπαστών και οραματιστών που οι ιδέες τους συγκλόνισαν τις κοινωνίες, αναστάτωσαν τα πολιτισμικά δεδομένα της εποχής τους και διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον ζούμε σήμερα. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει Εισαγωγή από την κριτικό λογοτεχνίας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά, η οποία διευθύνει τη σειρά.

  • Ο συγγραφέας

O Charles Dickens (1812-1870) γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, η επίσημη εκπαίδευσή του περιορισμένη, όμως η θητεία του στις εφημερίδες ανέδειξε τη σπάνια συγγραφική του φλέβα. Τα άρθρα του για την καθημερινή ζωή στο Λονδίνο με τίτλο «Σκίτσα του Μποζ» εκδόθηκαν το 1836, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός με το μυθιστόρημά του Όλιβερ Τουίστ (1838). Έγραψε δώδεκα και πλέον σημαντικά μυθιστορήματα, πολλά αφηγήματα, θεατρικά έργα και δημοσιογραφικά κείμενα, συγκροτώντας ένα μοναδικό στην επιρροή του συγγραφικό έργο στο οποίο εγκλήματα, αθλιότητα, κτηνωδία και θάνατος συνυπάρχουν με κωμική εφευρετικότητα, ζωντάνια και τρυφερότητα. Μεταξύ των σημαντικότερων μυθιστορημάτων του συγκαταλέγονται τα Ζοφερός Οίκος (1853), Δύσκολα χρόνια (1854), Ιστορία δύο πόλεων (1859), Μεγάλες προσδοκίες (1861), ενώ οι επιφυλλίδες του θεωρούνται υπόδειγμα δημοσιογραφικής εντιμότητας και τόλμης.

  • Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού

-Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Παπαδόπουλος: Μασσαλίας 14, Αθήνα. Τηλ.: 210 3615334.
-Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 18/04/2017.
-Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
-Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024