Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «Γευστικές Αναμνήσεις» του Δημήτρη Ψυχογιού

Οι «Γευστικές Αναμνήσεις» του Δημήτρη Ψυχογιού

...

Οι Γευστικές Αναμνήσεις του Δημήτρη Ψυχογιού είναι δεκατέσσερις μικρές ιστορίες που έχουν να κάνουν με φαγητά, γλυκά και ποτά.

Πικρές, γλυκές και επώδυνες αναμνήσεις από τη δεκαετία του ’50 ως σήμερα. Οι γεύσεις που δοκίμασε και θυμάται, συνδέουν τον αφηγητή με παγκόσμιες μητροπόλεις και ταπεινά χωριά· με πολυτελή ξενοδοχεία και καλύβες τσοπαναραίων· με πανίσχυρους πολιτικούς και αλλοπαρμένους μυστικιστές· με αγαπημένα πρόσωπα, εξυπηρετικούς προαγωγούς και ξωτικά.

Τι γεύση έχει το σπαγγέτι πέστο αλά Γκουίντο Γκράμσι; Γιατί τα αυγά είναι σημαντικότερα από τα περιοδικά; Πώς σχετίζονται τα στραγάλια με τους έρωτες της Μεγάλης Παρασκευής; Κονιάκ, πίτες, ντόμινο, τσάι, μελομακάρονα και πούρα, αποτελούν τα συνδετικά στοιχεία γλυκόπικρων βιωμάτων, ανακαλούν αναμνήσεις για τις γεύσεις και τους ανθρώπους που τις ένιωσαν.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο.

Ο Δημήτρης Ψυχογιός γνωρίζει ανάγνωση, γραφή, λίγη αριθμητική· υπήρξε καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ερευνητής στο ΕΚΚΕ, αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφημερίδες. Αγκυροβόλησε στο Βήμα, όπου επί 25 χρόνια σχολιάζει κάθε Κυριακή την επικαιρότητα, αρχικά ως «Βοκκάκιος», μετά ως «Διόδωρος Κυψελιώτης». Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την ελαιοκομία, την οινοποιΐα, την μπακαλική,την πολιτική. Παντρεμένος, πατέρας πολλών παιδιών, γεννήθηκε το 1948 στα Λεχαινά Ηλείας.

Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Η πολιτική βία στην ελληνική κοινωνία», «Στιγμές της μεταπολίτευσης (1974-1984)», “Il neige calment sur Agriolefkes”.

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024