Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Το Ημερολόγιο του Διαβόλου»: Ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ και τα κλεμμένα μυστικά του Γ' Ράιχ

«Το Ημερολόγιο του Διαβόλου»: Ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ και τα κλεμμένα μυστικά του Γ’ Ράιχ

...

Το πολυαναμενόμενο «Ημερολόγιο του Διαβόλου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πεδίο» είναι μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία γύρω από το ημερολόγιο που κρατούσε, από το 1934 έως το 1944, ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, στενός συνεργάτης του Χίτλερ, θεωρητικός του Γ΄ Ράιχ και αρχιτέκτονας της ναζιστικής ιδεολογίας, ιθύνων νους του Ολοκαυτώματος και υπουργός των κατεχόμενων προς Ανατολάς περιοχών.

Το ημερολόγιο ανακαλύφθηκε στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα βαυαρικό κάστρο, αλλά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης, όπου ο συγγραφέας του καταδικάστηκε και τελικά εκτελέστηκε για εγκλήματα πολέμου. Παρέμεινε χαμένο για τρία σχεδόν τέταρτα του αιώνα, μέχρι που ο πρώην ειδικός πράκτορας του FBI και ιδρυτής της Ομάδας κατά των Πολιτιστικών Εγκλημάτων, Robert K. Wittman (συγγραφέας του βιβλίου, μαζί με τον δημοσιογράφο David Kinney), το ανακάλυψε μετά από δεκαετή αναζήτηση.

Μια οδυνηρή ματιά στο μυαλό του ανθρώπου που εμπνεύστηκε το Ολοκαύτωμα, το ημερολόγιο φωτίζει μεγάλης σημασίας ιστορικά γεγονότα: από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, την ισχυροποίηση του ενθικοσοσιαλιστικού κόμματος, τις εσωτερικές συναντήσεις του Φύρερ με τους στενούς συνεργάτες του, τις εντάσεις στα ανώτατα κλιμάκια, τον πόλεμο και την εισβολή στην ΕΣΣΔ, την κλοπή έργων τέχνης και βιβλίων στην κατεχόμενη Ευρώπη, μέχρι την «τελική λύση» του εβραϊκού ζητήματος που οδήγησε στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους.

Η διαδρομή του ημερολογίου, ο μύθος γύρω από την εξαφάνισή του, η δεκαετής «κινηματογραφική» αναζήτησή του και η πρόσφατη ανεύρεσή του μοιάζουν βγαλμένα σαν από σενάριο του Χόλυγουντ, κάνοντας αυτό το ιστορικό βιβλίο να διαβάζεται σαν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024