Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η Δίψα»: Κερδίστε το νέο βιβλίο του Jo Nesbo

«Η Δίψα»: Κερδίστε το νέο βιβλίο του Jo Nesbo

...

Ο Χάρι Χόλε, ο αγαπημένος ήρωας του Jo Nesbo και εκατομμυρίων αναγνωστών σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει με τη νέα και ενδέκατη περιπέτεια του.

Η Δίψα (Τhe Thirst), όπως τιτλοφορείται το νέο βιβλίο, κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση από τα νορβηγικά της Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη.

Η Δίψα αποτελεί τη συνέχεια του μπεστ σέλερ Αστυνομία (του δέκατου βιβλίου στη σειρά Χάρι Χόλε), στο οποίο ο βετεράνος επιθεωρητής παλεύει να προστατέψει τους συναδέλφους του από έναν δολοφόνο που επιζητά εκδίκηση από την αστυνομία. Στη Δίψα ο Χάρι θα ξαναενταχθεί στις τάξεις της αστυνομίας του Όσλο, για να εντοπίσει έναν σίριαλ κίλερ που σκοτώνει χρήστες του κοινωνικού δικτύου γνωριμιών Tinder. Ο τρόπος του και η μέθοδος του δολοφόνου θα οδηγήσουν τον Χάρι στο κυνήγι μιας νέμεσης από το παρελθόν.

Ο Χάρι Χόλε είναι ο καλύτερος επιθεωρητής της νορβηγικής αστυνομίας και ο χειρότερος δημόσιος υπάλληλος όλων των εποχών. Ψηλός, ξανθός με κοντοκουρεμένο μαλλί και στα πρόθυρα του αλκοολισμού, φιλοδοξεί να αντιληφθεί τη φύση του κακού αλλά και την ουσία της αγάπης, και βρίσκεται συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού.

Διαβάστε εδώ την ιστορία της σειράς Χάρι Χόλε, όπως την αφηγείται ο Jo Nesbo.

Όπως δηλώνει ο συγγραφέας:
«Πάντα επέστρεφα στον Χάρι, είναι η αδελφή ψυχή μου. Βέβαια είναι ψυχή χαμένη στο σκοτάδι, οπότε η εμπειρία της κατάδυσης σ’ αυτήν είναι μεν συναρπαστική αλλά και συναισθηματικά εξαντλητική. Όμως ο Χάρι και η ιστορία του αξίζουν τις άγρυπνες νύχτες μου».

Παράλληλα, το 2017 θα είναι η χρονιά του Jo Nesbo, αφού συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία της Νυχτερίδας του πρώτου βιβλίου της σειράς Χάρι Χόλε, ενώ το φθινόπωρο θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Χιονάνθρωπο με τον Michael Fassbender στον ρόλο του Χόλε.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο «Η Δίψα». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Σύνοψη
Ο ήχος του ταιριάσματος στο Tinder είναι ο τελευταίος που θα ακούσει η Ελίζε Χέρμανσεν πριν πέσει θύμα δολοφονίας μες στο διαμέρισμά της. Το νεκρό κορμί της θα βρεθεί από την αστυνομία σημαδεμένο και στραγγισμένο από το αίμα.
Όταν μια ακόμα γυναίκα δολοφονείται, τα αντανακλαστικά του πρώην επιθεωρητή και νυν καθηγητή στην Αστυνομική Ακαδημία Χάρι Χόλε, θρυλικού διώκτη σίριαλ κίλερ, ενεργοποιούνται…
Άλλωστε ένας επαναλαμβανόμενος εφιάλτης στοιχειώνει τον ύπνο του, φωνές κατακλύζουν κάθε τόσο το μυαλό του: υπάρχει ένας δολοφόνος που ο Χάρι δεν κατάφερε να συλλάβει. Μήπως ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν ξανά;

«Σιωπηλές κραυγές φούντωναν μες στο κεφάλι του, κατέκλυζαν το δωμάτιο και το κορμί του. Κραυγές που ήθελαν να δραπετεύσουν, που έπρεπε να δραπετεύσουν. Μήπως αποτρελαινόταν; Σήκωσε το βλέμμα προς το τζάμι του παραθύρου. Το μόνο πράγμα που φαινόταν στο σκοτάδι ήταν η αντανάκλασή του. Ήταν εκείνος. Εκεί έξω ήταν εκείνος. Τους περίμενε. Τραγουδώντας. Βγείτε να παίξουμε!
Ο Χάρι έκλεισε τα μάτια του.
Όχι, δεν τους περίμενε. Τον περίμενε. Περίμενε τον Χάρι. Βγες να παίξουμε!»

• Περισσότερα από 33 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο
• Έχει μεταφταστεί σε 50 γλώσσες

Λίγα λόγια για το νορβηγό συγγραφέα Jo Nesbo.
Ο Jo Nesbo, ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικού στη Νορβηγία, θεωρείται σήμερα ο βασιλιάς της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως. Βραβευμένος με τα πιο έγκυρα βραβεία και με μοναδικά ρεκόρ πωλήσεων, τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 30.000.000 αντίτυπα, εκδίδονται σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ ακόμη κι ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει τη μεγάλη επιτυχία του. Θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, του πάθους του να διηγείται ιστορίες, ενδεχομένως και λίγης τύχης και –ελπίζει– κάποιου ταλέντου.

Τα βιβλία
Τα δέκα βιβλία της σειράς Χάρι Χόλε που κυκλοφορούν στη χώρα μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι:
1. Η νυχτερίδα
2. Οι κατσαρίδες
3. Ο κοκκινολαίμης
4. Νέμεσις – κυκλοφορεί και σε pocket
5. Το αστέρι του διαβόλου – κυκλοφορεί και σε pocket
6. Ο λυτρωτής – κυκλοφορεί και σε pocket
7. Ο χιονάνθρωπος – κυκλοφορεί και σε pocket
8. Η λεοπάρδαλη- κυκλοφορεί και σε pocket
9. Ο φαντομάς
10. Αστυνομία

Κυκλοφορούν επίσης:
Κυνηγοί κεφαλών, Ο γιος, η διλογία Αίμα στο χιόνι και Περισσότερο αίμα, η σειρά παιδικών βιβλίων του ίδιου με ήρωα τον Δόκτορα Πορδαλό, Τα αστυνομικά του βιβλία κυκλοφορούν και σε e-book (e-pub).

Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού

  • Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο: Ιπποκράτους 118, Αθήνα (καθημερινά 10.00-17.00, Σάββατο 09.30-14.30).
  • Οι νικητές εκτός Αττικής θα παραλάβουν το αντίτυπό τους ταχυδρομικώς.
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 8/06/2017.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024