Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το Φλεγόμενο Δωμάτιο»: Κερδίστε το νέο βιβλίο του Μάικλ Κόνελι

«Το Φλεγόμενο Δωμάτιο»: Κερδίστε το νέο βιβλίο του Μάικλ Κόνελι

...

Oι εκδόσεις Bell παρουσιάζουν τη νέα συναρπαστική αστυνομική περιπέτεια του Μάικλ Κόνελι με τίτλο Το Φλεγόμενο Δωμάτιο (The Burning Room), σε μετάφραση Παλμύρας Ισμυρίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Χάρι Μπος αναλαμβάνει μια υπόθεση με πολλές σκοτεινές πτυχές και απρόβλεπτες προεκτάσεις…
Δεν είναι πολλά τα θύματα δολοφονίας που πεθαίνουν σχεδόν δέκα χρόνια μετά το έγκλημα. Έτσι, όταν ένας άντρας υποκύπτει εξαιτίας των επιπλοκών ενός παλιού τραυματισμού του από μια αδέσποτη φαινομενικά σφαίρα, ο ντετέκτιβ της Μονάδας Ανοιχτών-Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων της Αστυνομίας του Λος ‘Αντζελες Χάρι Μπος έρχεται αντιμέτωπος με μια υπόθεση όπου το πτώμα είναι ακόμη φρέσκο, αλλά όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Ξεκινώντας από τη σφαίρα που βρισκόταν για πολλά χρόνια σφηνωμένη στη σπονδυλική στήλη του θύματος, ο Μπος και η νεαρή ντετέκτιβ Λουσία Σότο θα ανακαλύψουν ότι ο πυροβολισμός εκείνος κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν, ενώ σύντομα θα οδηγηθούν σε μία ακόμη ανεξιχνίαστη υπόθεση, που αφορά το θάνατο εφτά παιδιών σε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε μια πολυκατοικία πριν από είκοσι περίπου χρόνια.

Όταν, όμως, η έρευνά τους αρχίσει να απειλεί ζωές και καριέρες, οι δύο ντετέκτιβ θα πρέπει να αποφασίσουν αν αξίζει να ρισκάρουν τα πάντα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια ή αν είναι προτιμότερο ορισμένα μυστικά να μένουν θαμμένα για πάντα…

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο «Το Φλεγόμενο Δωμάτιο». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Ο Μάικλ Κόνελι αποφάσισε να γίνει συγγραφέας όταν διάβασε τα βιβλία του Ρέιμοντ Τσάντλερ, γι’ αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.
Μετά την αποφοίτησή του, το 1980, εργάστηκε ως δημοσιογράφος, ασχολούμενος κυρίως με το αστυνομικό ρεπορτάζ. Το 1986 προτάθηκε για το βραβείο Πούλιτζερ για ένα άρθρο που έγραψε μαζί με δύο συναδέλφους του σχετικά με τους επιζήσαντες ενός αεροπορικού δυστυχήματος.
Αυτή η επιτυχία είχε σαν αποτέλεσμα την πρόσληψή του από τους Λος Άντζελες Τάιμς.

Τρία χρόνια αργότερα, άρχισε να γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα, Η Σκοτεινή Ηχώ, με ήρωα τον ντετέκτιβ της Αστυνομίας του Λος Άντζελες Ιερώνυμο Μπος. Το βιβλίο εκδόθηκε το 1992 και απέσπασε το βραβείο Έντγκαρ καλύτερου μυθιστορήματος από πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.
Ακολούθησαν άλλα δεκαέξι μυθιστορήματα που μεταφράστηκαν σε τριάντα μία γλώσσες και τον κατέταξαν ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας.

Έχει τιμηθεί για το έργο του με τα βραβεία Μακάβιτι, Ντίλις, Νίρο Γουλφ, Όντι, Ρίντλεϊ, Το Γεράκι της Μάλτας (Ιαπωνία), .38 Caliber, Grand Prix (Γαλλία) και Μπανκαρέλα (Ιταλία), και έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής. Ζει με την οικογένειά του στη Φλόριντα.

Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού

  • Όλοι οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους ταχυδρομικά από τις Εκδόσεις Bell, τηλ.: 210 3609438, 210 3629723
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 23/09/2016.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024