Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κερδίστε το βραβευμένο με Πούλιτζερ «Όλο το φως που δεν µπορούµε να δούµε»

Κερδίστε το βραβευμένο με Πούλιτζερ «Όλο το φως που δεν µπορούµε να δούµε»

...

Το βιβλίο τουΆντονυ Ντορ, Όλο το φως που δεν µπορούµε να δούµε τιµήθηκε µε το βραβείο λογοτεχνίας Πούλιτζερ το 2015, καθώς και µε το Andrew Carnegie Medal την ίδια χρονιά. Το βιβλίο, που είναι για σχεδόν 100 εβδοµάδες συνεχώς στις πρώτες θέσεις της λίστας των µπεστ σέλερ των New York Times, µεταφράζεται σε 39 γλώσσες και στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Νίνας Μπούρη.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο Όλο το φως που δεν µπορούµε να δούµε. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Μαρί Λορ Λεµπλάν ζει µε τον πατέρα της στο Παρίσι, σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου εκείνος εργάζεται ως κλειθροποιός. Στα έξι της χρόνια τυφλώνεται κι ο πατέρας της φτιάχνει την τέλεια µινιατούρα της γειτονιάς τους για να της µάθει τον δρόµο για το σπίτι τους. Όταν εισβάλλουν οι Γερµανοί στη χώρα, τον Ιούνιο του 1940, πατέρας και κόρη φεύγουν για το Σαιν Μαλό, µεταφέροντας ένα επικίνδυνο µυστικό.

Ο Βέρνερ Πφέννιχ είναι ένα ορφανό αγόρι από τη Γερµανία που προορίζεται να δουλέψει στο ίδιο ανθρακωρυχείο που σκοτώθηκε ο πατέρας του. Όµως βρίσκει και επιδιορθώνει ένα χαλασµένο ραδιόφωνο και ξαφνικά η ζωή του γεµίζει καινούριες δυνατότητες. Χάρη στο ταλέντο του κερδίζει µια θέση σε µια από τις καλύτερες στρατιωτικές ακαδηµίες, µπορεί όµως να κυνηγήσει το όνειρό του όποιο κι αν είναι το τίµηµα;

Εκατοντάδες χιλιόµετρα µακριά, σε µια οχυρωµένη πόλη δίπλα στη θάλασσα, ένας γέρος ακούει µια φωνή χαµένη από καιρό και ανακαλύπτει νέους κόσµους χωρίς ποτέ να βγαίνει από το σπίτι του. Αλλά ο επικείµενος κίνδυνος δε θα του επιτρέψει να µείνει κλεισµένος µέσα για πάντα.

Με φόντο µια Ευρώπη που την καταπίνει σιγά σιγά ο Β΄ Παγκόσµιος πόλεµος, στην οποία οι ζωές συγκρούονται απρόβλεπτα, το Όλο το φως που δεν µπορούµε να δούµε φωτίζει το πώς, παρά τις αντιξοότητες, οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν το καλό. Πρόκειται για µια συναρπαστική ιστορία θάρρους και θυσίας και για µια συγκλονιστική ελεγεία της αθωότητας.

Διαβάστε ένα απόσπασμα

Ο Άντονυ Ντορ γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Έχει γράψει ακόµη τις συλλογές διηγηµάτων The Shell Collector και Memory Wall, το αυτοβιογραφικό Four Seasons in Rome και το µυθιστόρηµα About Grace. Ο Ντορ ζει στο Μπόισι του Άινταχο µε τη σύζυγό του και τους δύο γιους τους.

Όροι και προϋποθέσεις του διαγωνισμού

  • Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη: Ακαδημίας 65, Αθήνα, τηλέφωνο 210.38.11.850, e-mail bookstore@patakis.gr
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 24/06/2016.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024