Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«House of Cards»: Kερδίστε το βιβλίο όπου βασίστηκε η τηλεοπτική σειρά

«House of Cards»: Kερδίστε το βιβλίο όπου βασίστηκε η τηλεοπτική σειρά

...

Το βιβλίο όπου βασίστηκε η ομώνυμη και επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά House of Cards, με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέισι, κυκλοφορεί πλέον και σε ελληνική έκδοση από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Το βραβευμένο bestseller του Μάικλ Ντομπς είναι ένα πολιτικό θρίλερ στην Αγγλία της Θάτσερ που κυκλοφόρησε το 1989 και παραμένει επίκαιρο.

«Τον Σέβονταν Όλοι Όσοι τον Γνώριζαν». Να μία ακόμη μνημειώδης γελοιότητα. Δεν είναι ο σεβασμός, αλλά ο φόβος το κίνητρο του ανθρώπου. Έτσι οικοδομούνται αυτοκρατορίες, έτσι ξεσπούν επανα­στάσεις. Ο φόβος είναι το μυστικό των σπουδαίων ανθρώπων. Όταν ο άλλος φοβάται πως θα τον συνθλίψεις, θα τον κονιορτοποιήσεις, είναι βέβαιο πως θα σε σεβαστεί. Ο ωμός φόβος είναι μεθυστικός, σαρωτικός, απελευθερωτικός. Και πάντοτε ισχυρότερος από τον σεβασμό. Πάντοτε.
Φράνσις Έρκχαρτ

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο House of Cards. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Η δύναμη του Έρκχαρτ δεν πήγαζε απευθείας από το δημόσιο αξίωμά του. Η αποστολή του ήταν απρόσωπη, κόπιαζε διαρκώς παρασκηνιακά. Ήταν ένας άνθρωπος που κινούνταν στη σκιά. Προκειμένου να εξασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα στις ψηφοφορίες, έπρεπε να γνωρίζει τα μυστικά των βουλευτών. Αυτά, με όλες τις αιχμη­ρές προεκτάσεις τους, συγκεντρώνονταν και διαφυλάσσονταν σε ένα μαύρο σημειωματάριο, κλειδωμένο σε χρηματοκιβώτιο, στο οποίο δεν είχε πρόσβαση ούτε καν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Μια σκοτεινή ιστορία για την απληστία, τη διαφθορά και την ακόρεστη φιλοδοξία. Το House of Cards αποκαλύπτει ότι σε κάθε χώρα οι ίντριγκες και τα πάθη βασιλεύουν στους διαδρόμους της εξουσίας.

Μια μοναχική χιονονιφάδα έπεσε από τον ουρανό. Όπως την ακολουθούσε με το βλέμμα του, ο Έρκχαρτ θυμήθηκε μια κουβέντα που του είχε πει ένας παλιός, πικρόχολος συνάδελφος, την εποχή που εκείνος πρωτοέμπαινε στη Βουλή, πως η ζωή στην πολιτική ήταν εξίσου ανώφελη με το να επενδύεις τις φιλοδοξίες σου πάνω σε μια χιονονιφάδα. Ένα πράγμα πανέμορφο. Που χανόταν στη στιγμή.

«Αν κατανοήσεις την εξουσία, θα καταλάβεις πως κάποιες φορές απαιτεί και θυσίες», της είπε. «Αν καταλάβεις κι εμένα, θα αντιληφθείς πως έχω τη δυνατότητα να γίνω ένας εξαιρετικός ηγέτης, ένας ηγέτης που μια μέρα θα συγκαταλέγεται στους μεγάλους της Ιστορίας. Κι αν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αγάπη, Μάτι, εσύ ειδικά, περισσότερο από κάθε άλλον, θα μου δώσεις αυτή την ευκαιρία…»

Ο συγγραφέας
Ο Μάικλ Ντομπς, λόρδος του Γουάιλι, γεννήθηκε το 1948 στο Χέρντφορσαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας. Σπούδασε στη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, και αποφοίτησε με ΜΑ, MALD και PhD.

Το 1977 επέστρεψε στην Αγγλία και άρχισε να εργάζεται στο Λονδίνο για το Συντηρητικό Κόμμα. Ήταν συνεργάτης της Μάργκαρετ Θάτσερ καθώς και του διαδόχου της Τζον Μέιτζορ.

Εκτός από το House of Cards (1989), έχει γράψει τα Play the King (1992) και The Final Cut (1994), με πρωταγωνιστή επίσης τον Φράνσις Έρκχαρτ.

Όροι και προϋποθέσεις

  • Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τις εκδόσεις Λιβάνη: Σόλωνος 98, Αθήνα.
  • Οι νικητές εκτός Αττικής θα παραλάβουν το αντίτυπό τους ταχυδρομικώς.
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 10/6/2016.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024