Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ - Η δική του εξιστόρηση»: Ξεφυλλίστε το βιβλίο

«Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ – Η δική του εξιστόρηση»: Ξεφυλλίστε το βιβλίο

«Καθετί πραγματικά κακό ξεκινά ως κάτι αθώο». Έρνεστ Χέμινγουεϊ Ο Χέμινγουεϊ όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί: ταπεινός, μετανιωμένος και γεμάτος ενοχές. «Για πρώτη φορά καταλαβαίνουμε πλήρως τον άντρα πίσω από το συγγραφέα… ένα πολύ σημαντικό βιβλίο.» Library Journal Το 1966, λίγα χρόνια μετά το θάνατο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ο συγγραφέας Άαρον Έντουαρντ Χότσνερ δημοσίευσε ένα […]

«Καθετί πραγματικά κακό ξεκινά ως κάτι αθώο».

Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Ο Χέμινγουεϊ όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί: ταπεινός, μετανιωμένος και γεμάτος ενοχές.

«Για πρώτη φορά καταλαβαίνουμε πλήρως τον άντρα πίσω από το συγγραφέα… ένα πολύ σημαντικό βιβλίο.»

Library Journal

Το 1966, λίγα χρόνια μετά το θάνατο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ο συγγραφέας Άαρον Έντουαρντ Χότσνερ δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Papa Hemingway όπου κατέγραψε τις περιπέτειες, ευχάριστες ή δυσάρεστες, που έζησε επί δεκατέσσερα χρόνια στο πλάι του φίλου του. Μερικά τμήματα από το αρχικό χειρόγραφο δεν δημοσιεύτηκαν τότε, καθώς αρκετοί από τους πρωταγωνιστές ήταν ακόμα εν ζωή και υπήρξαν φόβοι για νομικά προβλήματα. Ωστόσο, ο Χότσνερ φύλαξε όσα τμήματα του χειρογράφου είχαν περικοπεί. Είκοσι χρόνια μετά, πρόσθεσε σε αυτά πολύ περισσότερες αναμνήσεις του διάσημου συγγραφέα, όπως τις είχε καταγράψει στα ημερολόγια του και το δημοσιογραφικό του μαγνητόφωνο και δημιούργησε ένα νέο, αποκαλυπτικό και συγκινητικό βιβλίο.

Τον Ιούνιο του 1961 ο Χότσνερ επισκέφθηκε έναν παλιό του φίλο στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Σεντ Μέρι. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που θα μιλούσαν: λίγες εβδομάδες αργότερα ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ επέστρεψε στο σπίτι του, όπου και αυτοκτόνησε. Η τελευταία τους συζήτηση αποτέλεσε το καταληκτικό κεφάλαιο σε μια ιστορία που ο Χέμινγουεϊ είχε αφηγηθεί σταδιακά μέσα σε μια δεκαετία.

Ο Χέμινγουεϊ διηγήθηκε στον Χότσνερ τις λεπτομέρειες της εξωσυζυγικής σχέσης του με την Πολίν που κατέστρεψε τον πρώτο του γάμο: όλη την αλήθεια για τη ρομαντική ζωή στο Παρίσι και για το πώς, χωρίζοντας τη Χάντλεϊ, έχασε το «αληθινό μέρος κάθε γυναικείου χαρακτήρα που θα πρωταγωνιστούσε στα βιβλία του», όπως και τη μεγάλη αγάπη που μάταια θα αναζητούσε ξανά στην υπόλοιπη ζωή του.

Μέσα από τα λόγια του ίδιου του Χέμινγουεϊ ο αναγνώστης θα μάθει και για τις σχέσεις του μεγάλου συγγραφέα με την τρίτη και τέταρτη σύζυγό του και τους τρεις γιους του, λεπτομέρειες για την έντονη σχέση που είχε με τον συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ αλλά και ανέκδοτες ιστορίες και περιστατικά από τη διαμονή του στο Παρίσι την δεκαετία του ’20.

Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο

Ο συγγραφέας
O Aaron Edward Hotchner γεννήθηκε το 1920 στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Σπούδασε ιστορία και νομικά στο Washington University στο Σεντ Λούις, αλλά σύντομα τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Άρθρα του δημοσιεύτηκαν στα καλύτερα περιοδικά της εποχής. Έγραψε επίσης βιογραφίες, μυθιστορήματα και θεατρικά έργα. Το 1948 γνώρισε τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ και μεταξύ τους αναπτύχθηκε μια βαθιά φιλία που κράτησε μέχρι το θάνατο του τελευταίου το 1961. Έχει γράψει 18 βιβλία, με πιο γνωστό ανάμεσά τους το Papa Hemingway (1966), στο οποίο καταγράφει τις αναμνήσεις του από τα κοινά τους ταξίδια με τον μεγάλο νομπελίστα. Το 1982, ο Hotchner ίδρυσε μαζί με το φίλο και γείτονά του Πολ Νιούμαν την εταιρεία προϊόντων Νewman’s Own Inc., τα κέρδη της οποίας διατίθενται αποκλειστικά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σήμερα κατοικεί στο Γουέστπορτ του Κόνεκτικατ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος (σειρά Βιογραφίες), σε μετάφραση Μαρίας Φακίνου.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024