Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβεία Βιβλίου Public 2017: Υποψηφιότες και νέες κατηγορίες

Βραβεία Βιβλίου Public 2017: Υποψηφιότες και νέες κατηγορίες

Tα Βραβεία Βιβλίου Public παρουσιάζουν και μια καινοτομία για φέτος, εισάγοντας μια νέα κατηγορία Βραβείου, αυτή του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου.

Τα Bραβείου Bιβλίου Public πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχή χρονιά, δίνοντας «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε (2016).

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι εκδότες, ακόμη περισσότερα βιβλία. Πιο συγκεκριμένα φέτος, λαμβάνουν μέρος 160 εκδότες, 2.200 τίτλοι βιβλίων και 1.300 συγγραφείς, ενώ για πρώτη φορά το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αναδείξει (από τις 3/04) το αγαπημένο του ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο, γεγονός που είχε αναφερθεί κατά τη διάρκεια της περσινής απονομής των βραβείων.

Στόχος της νέας αυτής κατηγορίας είναι, να προβάλει στο κοινό ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία με χαρακτήρα, που με συνέπεια και συνέχεια αποτελούν εστίες πολιτισμού και στηρίζουν το βιβλίο. Στο νικητήριο βιβλιοπωλείο θα επιχορηγηθούν δράσεις προώθησης και marketing για να στηριχτεί έμπρακτα το έργο τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα Βραβεία Κοινού, προστίθεται επιπλέον η κατηγορία: Ελληνικό Διήγημα. Παράλληλα, στα Βραβεία Βιβλίου Public συμμετέχουν ενεργά για πρώτη φορά τα Public Κύπρου, τα οποία προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό να αναδείξει τις δικές του αναγνωστικές προτιμήσεις

Οι αναγνώστες καλούνται να ψηφίσουν από τις 20 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου αποκλειστικά μέσα από το microsite των βραβείων και η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.

  • 1η φάση έως 20 Απριλίου 2017:

Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίου μέσα από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public αλλά και τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που πρότειναν εκδοτικοί οίκοι και έλεγξε τετραμελής μελής επιτροπή ότι τηρούν τα κριτήρια του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.

  • 2η φάση έως 21 Μαΐου 2017:

Το κοινό στη δεύτερη φάση του θεσμού (από τις 21 Απριλίου και έως τις 21 Μαΐου) θα ψηφίσει ανάμεσα στα δέκα δημοφιλέστερα βιβλία, όπως αυτά θα έχουν προκύψει από τις ψήφους του κοινού σε κάθε κατηγορία, ώστε να αναδείξει τους νικητές του 2017.

Η τελετή απονομής των βραβείων βιβλίου Public 2017 θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου σε μια μοναδική βραδιά στο θέατρο Παλλάς.

Βραβεία κοινού

Οι 10 κατηγορίες για τις οποίες θα ψηφίσει το κοινό:

1. Ελληνικό μυθιστόρημα
2. Ελληνικό διήγημα
3. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα/διήγημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα)
4. Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία, ψυχολογία)
5. Ελληνική σύγχρονη ποίηση
6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία
7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
8. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
9. Κατηγορία «έκπληξη» Ήρωας/ Ηρωίδα -Έμπνευση
10. Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς

Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό, υπάρχουν και 4 Ειδικά Βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές που θα απαρτίζονται από επαγγελματίες του κλάδου του βιβλίου. Τα ειδικά βραβεία είναι:

1. Καλύτερη Εικονογράφηση σε παιδικό βιβλίο (Ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς, εικονογράφους & γραφίστες θα επιλέξει το παιδικό βιβλίο με την καλύτερη εικονογράφηση)

2. Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα (Σε αυτήν την κατηγορία θα συμπεριληφθούν όλοι οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2017 και συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα)

3. Τιμώμενη χώρα (Ιταλία) – Οι τίτλοι που έχουν κατατεθεί έχουν μεταφραστεί από την ιταλική γλώσσα πρωτοτύπου στην ελληνική και έχουν κυκλοφορήσει το 2016.

4. Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public (Για τα συγκεκριμένα Βραβεία ψηφίζουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public από Ελλάδα και Κύπρο. Στις κατηγορίες αυτές συμπεριλαμβάνονται ως υποψήφια τα βιβλία που κατατίθενται και στις αντίστοιχες κατηγορίες κοινού)

  • Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελλάδας και Κύπρου Ελληνικό Μυθιστόρημα/ Διήγημα/ Non-Ficition/ Ποίηση
  • Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελλάδας και Κύπρου Ελληνικό Παιδικό βιβλίο

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024