Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το 4o Bazaar Βιβλίου του Μουσείου Μπενάκη

Το 4o Bazaar Βιβλίου του Μουσείου Μπενάκη

...

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα τρία προηγούμενα χρόνια, το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει και φέτος το 4ο Bazaar βιβλίων, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 19 μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα υπάρχει τμήμα με second hand βιβλία σε χαμηλές τιμές.

Στο φετινό Bazaar θα διατεθούν 240 τίτλοι βιβλίων, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Παράλληλα, για πρώτη φορά και για όσους βρίσκονται εκτός Αθήνας, το Μουσείο «μεταφέρει» το Bazaar βιβλίων και διαδικτυακά στη διεύθυνση www.bazaar.benaki.gr.

To κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το baaar στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00), ενώ κατά τη διάρκειά του οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν online όλους τους τίτλους που θα διατίθενται στο bazaar, με έκπτωση 50% και 70%.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν φέτος είναι: Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου / Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες / Βασίλης Φωτόπουλος / Ελληνικές θάλασσες / Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση / Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις / Κριεζώτου 3. Το σπίτι, το εργαστήρι και η Πινακοθήκη του Ν. Χατζηκυριάκου Γκίκα / Κώστας Μπαλάφας. Η χώρα μου κ.ά.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια του Bazaar βιβλίων, το Μουσείο Μπενάκη θα συνεργαστεί με την ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας, www.praksis.gr), η οποία έχει ως κύριο στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να προσφέρουν με τον τρόπο τους στην κάλυψη βασικών αναγκών και αγαθών των προσφύγων και των ασυνόδευτων παιδιών, συμβάλλοντας έτσι στη δράση της Οργάνωσης. Τα αναγκαία είδη που θα συγκεντρωθούν στο χώρο του Μουσείου είναι τα παρακάτω:

1. Παιδικές Πάνες (όλων των μεγεθών)
2. Βρεφικά & Παιδικά ρούχα (0-5 ετών)
3. Βρεφικά Γάλατα (κυρίως 1ης & 2ης βρεφικής ηλικίας)

Μαζί με τα παραπάνω αναγκαία είδη, το κοινό μπορεί να προσφέρει και ένα παιδικό βιβλίο, σε καλή κατάσταση, με όμορφες εικόνες, σε οποιαδήποτε γλώσσα ή και χωρίς λόγια, ως δώρο στους μικρούς πρόσφυγες.

Την τελευταία ημέρα του Bazaar, Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 11.00 έως τις 14.00, τα παιδιά και οι νέοι επισκέπτες του Κτηρίου της οδού Πειραιώς μπορούν ελεύθερα να συμμετάσχουν στη δημιουργική δράση «Χαρτογράφηση της επιθυμίας: Η εμπειρία του τόπου και των διαδρομών». Πρόκειται για μια δημιουργική δράση για παιδιά και νέους στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων -«Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».

entertainment.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024