Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα ο Laurent Binet, συγγραφέας του «HHhH - Himmlers Hirn heisst Heydrich»

Στην Αθήνα ο Laurent Binet, συγγραφέας του «HHhH – Himmlers Hirn heisst Heydrich»

...

Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του HHhH – Himmlers Hirn heisst Heydrich (Ο Χάιντριχ είναι ο εγκέφαλος του Χίμλερ), ο Laurent Binet έρχεται στην Αθήνα σε μία βραδιά γνωριμίας με το κοινό.

Ο Binet θα βρεθεί στον Ιανό τη Δευτέρα 16 Μαϊου στις 20.30. Τον συγγραφέα παρουσιάζουν και συζητούν μαζί του ο συγγραφέας και μεταφραστής του βιβλίου Γιώργος Ξενάριος και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα υπάρχει διαδοχική μετάφραση. Με την υποστήριξη του Ιανού, του Γαλλικού Ινστιτούτου και των εκδόσεων Κέδρος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πράγα, 1942. Δύο τσεχοσλοβάκοι παρτιζάνοι σταλμένοι από το Λονδίνο πέφτουν με αλεξίπτωτο κοντά στην Πράγα. Αποστολή τους να δολοφονήσουν τον πιο επικίνδυνο άντρα του Γ’ Ράιχ: τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, δεξί χέρι του Χίμλερ, αρχηγό της Γκεστάπο και των μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για την «Επιχείρηση Ανθρωποειδές», μία από τις πιο τολμηρές και ηρωικές απόπειρες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.

Ο Laurent Binet γεννήθηκε στο Παρίσι το 1972. Γιος ιστορικού, σπούδασε λογοτεχνία στη Σορβόννη. Διδάσκει γαλλικά στο Πανεπιστήμιο του Σεν-Ντενί.

Φιλόλογος, κριτικός και δημοσιογράφος, ο Laurent Binet δημοσιεύει το 2010 το πρώτο του μυθιστόρημα, το HHhH, έργο γεμάτο παλμό και απόλυτα πρωτότυπο, που θα χαιρετιστεί από την κριτική αμέσως μόλις εκδοθεί. Καθώς σκέφτεται για τη μυθοπλασία και την προβληματική της σύνδεση με την ιστορική αλήθεια, γράφει: «Ελπίζω μόνο πως, πίσω από το παχύ στοχαστικό στρώμα εξιδανίκευσης που θα απλώσω πάνω σ’ αυτή την απίθανη ιστορία, ο καθρέφτης της ιστορικής αλήθειας θα είναι ακόμα διαπερατός».

Ο συγγραφέας απέσπασε το Βραβείο Goncourt πρωτοεμφανιζόμενου μυθιστοριογράφου το 2010 και το Βραβείο αναγνωστών βιβλίων τσέπης το 2011.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος (μετάφραση: Γιώργος Ξενάριος).

entertainment.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024