Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδήλωση αφιερωμένη στους Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Εκδήλωση αφιερωμένη στους Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες

...

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Μιγκέλ ντε Θερβάντες και Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 400 χρόνων, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζει και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου με ποικίλες εκδηλώσεις που φιλοδοξούν να προσελκύσουν νέους και παλιούς αναγνώστες σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στους Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες, τους δυο «πατέρες» της παγκόσμιας λογοτεχνίας στις 21 Απριλίου στον Πολυχώρο Arthens.

Για τον Σαίξπηρ θα μιλήσει ο συγγραφέας και κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος και θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κώστας Καστανάς και Μαρία Σκούντζου.

Για τον Θερβάντες θα μιλήσει ο συγγραφέας και μεταφραστής Φίλιππος Δρακονταειδής. Η συγγραφέας και εικαστικός Ηρώ Νικοπούλου θα διαβάσει ιστορίες Μπονζάι από το αφιέρωμα στον Δον Κιχώτη που έγινε από το Ιστολόγιο Πλανόδιον-Ιστορίες Μπονζάι, και την Books’ Journal, ενώ θα προβληθεί οπτικό και ακουστικό υλικό.

Ώρα έναρξης στις 20:00
Πολυχώρος Arthens, Αιόλου 77 & Ευριπίδου, τηλ.: 210-3609633

entertainment.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024