Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Comicdom Con: Μια ολόκληρη γειτονιά γεμάτη κόμικ

Comicdom Con: Μια ολόκληρη γειτονιά γεμάτη κόμικ

...

Μπαίνοντας στη δεύτερη δεκαετία του, το Comicdom Con Athens γεμίζει με δράσεις μία ολόκληρη γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, φέρνοντας κοντά τους λάτρεις των κόμικ.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, το Comicdom Con Athens επιστρέφει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και επεκτείνεται σε δυο νέους χώρους: το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31) και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Δράσεις, εκδηλώσεις, bazaar, προβολές και street events θα πραγματοποιηθούν στη μεγαλύτερη γιορτή των κόμικ.

Διεθνούς εμβέλειας προσκεκλημένοι από όλες τις γεωγραφικές και καλλιτεχνικές σχολές της Ένατης Τέχνης θα είναι παρόντες. Ανάμεσά τους, οι:

  • Ο Βρετανός Τσάρλι Αντλάρντ, επί 12 χρόνια σχεδιαστής του The Walking Dead, της σειράς κόμικ που ενέπνευσε ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα της σύγχρονης ποπ κουλτούρας και πυροδότησε την παγκόσμια zombie-mania.
  • O Τεντ Μπενουά, διάσημο γάλλο δημιουργό, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με σημαντικά έντυπα, όπως το À Suivre και το Metal Hurlant, ενώ είναι και ένας από τους καλλιτέχνες που αναβίωσαν τη θρυλική σειρά του Έντγκαρ Π. Τζέικομπς, Blake & Mortimer.
  • O Αλ Έγουινγκ, βρετανό συγγραφέα κόμικ, που αυτή την περίοδο γράφει τους δημοφιλείς τίτλους της Marvel, Ultimates, New Avengers και Contest of Champions.
  • O Γκόραν Σούτζουκα, βραβευμένος με Eisner Award Κροάτης σχεδιαστής κόμικ και εικονογράφος, με συνεργασίες που εκτείνονται από τη γαλλική Delcourt, μέχρι την αμερικανική DC Comics.
  • Ο Π.Τζ.Χόλντεν, Βορειοϊρλανδός σχεδιαστής, γνωστός για τη δουλειά του στο 2000AD, ο οποίος έχει σχεδιάσει ιστορίες με τους Judge Dredd, Rogue Trooper, κ.ά.
  • Η Κριστίν Πλάκα, πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης manga της Γερμανίας, και κάτοχος του πρώτου παγκοσμίως master στις «Σπουδές Manga».
  • Ο Mysh, Ισραηλινός δημιουργός comics και animator, σκηνοθέτης και σχεδιαστής μιας πλειάδας τηλεοπτικών σειρών, ταινιών μικρού μήκους, μουσικών βίντεο κλιπ και comics.
  • Η Σουκγιάνγκ Γιού, Νοτιοκορεάτισσα mangaka και ερευνήτρια, με αντικείμενο την οπτική έκφραση των manga, και τα manga για γυναίκες.
  • Η Μαντλέν ΝτΜιλ, γαλλίδα colorist, εικονογράφος και δημιουργός, ευρύτερα γνωστή για το χρώμα της στη σειρά Blake et Mortimer, και τα άλμπουμ Le Journal D’ Henriette, Le Voleur De Ballarines και Les Aventures D’ Herge.
  • Οι τρεις ιδρυτές της πρώτης κυπριακής comics ανθολογίας, Current Comic Book Anthology, Τάσο Αναστασιάδη, Νέαρχο Κωνσταντίνου και Άννα Φωτιάδου, οι οποίοι και θα συστήσουν την ανερχόμενη υπριακή σκηνή comics.

Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης φέτος, ο Tomek, επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2016.

Άλλες εκδηλώσεις:

Εκθέσεις

– Manga Pioneers: Η διεθνής έκθεση του CCA2016 πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Kyoto Seika University International Manga Research Center και το Kyoto International Manga Museum, και παρουσιάζει, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, μια έκθεση manga με έργα των Hideko Mizuno και Hiroshi Hirata, από τους πρωτοπόρους στο είδος.

– Εν Αιθρία 7: Η ιστορική έκθεση comics και εικονογράφησης, εντάσσεται από φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, συγκεντρώνοντας 44 αδημοσίευτα έργα, περισσότερων από 50 καταξιωμένους, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους Έλληνες δημιουργούς, καταγράφοντας την εγχώρια σκηνή των comics.

– Ανοιχτά Σύνορα: Τα Ευρωπαϊκά Comics Σήμερα. Η 9η Τέχνη ενώνει καλλιτέχνες και από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία έκθεση που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.

– Spotlight on Tomek: Ο τιμώμενος καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης ανθολογεί ορισμένες από τις καλύτερες δουλειές του, σε μία μικρή, αλλά άκρως αντιπροσωπευτική έκθεση.

Προβολές:

Σε συνεργασία με τη Fox, το Comicdom Con παρουσιάζει σε avant-premiere, την αποκλειστική προβολή του πρώτου επεισοδίου της νέας τηλεοπτικής σειράς Outcast, από τον Ρόμπερτ Κέρκμαν, δημιουργό του The Walking Dead. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Tanweer θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ειδικό αφιέρωμα με τίτλο DC Films Presents: Dawn Of The Justice League, στο οποίο ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος και ισόβιος fan των comics, Κέβιν Σμιθ, παρουσιάζει σκηνές από το Batman V. Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης, αλλά και ένα sneak peak από την standalone ταινία της Wonder Woman. Παράλληλα, θα προβληθεί η ταινία Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν – Πίνατς η Ταινία, η οποία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, το πιο επιτυχημένο comic strip όλων των εποχών, για πρώτη φορά με τη χρήση CGI. Το πρόγραμμα των προβολών ολοκληρώνουν animation (τόσο από την πλούσια ταινιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου, όσο και σε συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, Animasyros), η μικρού μήκους, cult anime περιπέτεια δράσης με πολλή ροκ μουσική, The Rockin’ Dead – Enter Popacalypse, και το Comicdom: The Documentary, με θέμα το ίδιο το Φεστιβάλ, και την ελληνική σκηνή comics.

  • Street Events: Φέτος το Comicdom Con Athens, βγαίνει για πρώτη φορά στους δρόμους, με πολλές εκπλήξεις, αλλά και ένα street party, με ροκ μουσικές, εμπνευσμένες από διάσημους ήρωες comics, και σχετικές κινηματογραφικές μεταφορές.
  • Παρουσιάσεις – Ανοιχτές Συζητήσεις: Παρουσιάσεις νέων τίτλων, αλλά και ανοιχτές συζητήσεις (panels) με θέματα από την Ιστορία της 9ης Τέχνης στην Ελλάδα, μέχρι τις σύγχρονες τάσεις στα υπερηρωικά comics.
  • Workshops για τις τεχνικές του σεναρίου και της εικονογράφησης, από διεθνείς προσκεκλημένους, και τους διεθνούς φήμης Έλληνες δημιουργούς Μιχάλη Διαλυνά, Ηλία Κυριαζή, καθώς και ένα masterclass του βετεράνου Τάσου Αποστολίδη, ευρύτερα γνωστού, μεταξύ άλλων για τις best-seller, πολυμεταφρασμένες μεταφορές του στις Κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός Comicdom Cosplay, sketch event με θέμα το pop culture φαινόμενο The Walking Dead, απονομή Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών.

Επίσης, οι μικροί φίλοι της 9ης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια εξοικείωσης με τα comics μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, καθώς και να παρακολουθήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Διοργάνωση:

Comicdom Press, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

Πότε:

Παρασκευή 15, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου, 11:00 – 21:30

Πού:

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Κολωνάκι

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024