Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συζήτηση στη Στέγη για τη διαχείριση σώματος και φύλου

Συζήτηση στη Στέγη για τη διαχείριση σώματος και φύλου

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μέσα από μια σειρά συζητήσεων αναζητά τη θέση του σώματος στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Εξετάζει το πώς γίνεται το σώμα και το φύλο πεδίο πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής διεκδίκησης και το πώς αλλάζει η κοινωνική και πολιτική διαχείριση σώματος και φύλου μέσα από τις νέες συνθήκες βιοτεχνολογίας και επικοινωνίας. Για τα […]

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μέσα από μια σειρά συζητήσεων αναζητά τη θέση του σώματος στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Εξετάζει το πώς γίνεται το σώμα και το φύλο πεδίο πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής διεκδίκησης και το πώς αλλάζει η κοινωνική και πολιτική διαχείριση σώματος και φύλου μέσα από τις νέες συνθήκες βιοτεχνολογίας και επικοινωνίας.

Για τα ζητήματα αυτά θα μιλήσουν την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 19:00, στη Μικρή Σκηνή, η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αλεξάνδρα Χαλκιά, η υποψήφια διδάκτορας Πολιτισμικών Σπουδών και Σπουδών Φύλου στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, Σοφία Οικονομίδου, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, ο λέκτορας Γαλλικών Σπουδών στο King’s College του Λονδίνου, Έκτορας Κόλλιας, και ο αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Δημήτρης Παπανικολάου.

Οι κεντρικοί ομιλητές στη σκηνή της Στέγης, ξεκινώντας από διαφορετικές επιστημονικές και καλλιτεχνικές αφετηρίες, θα ανοίξουν μια συζήτηση καίρια, ενώ η συμμετοχή στο κοινό εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων, ακτιβιστών, συγγραφέων και θεωρητικών, που έχουν ήδη ασχοληθεί με το θέμα, θα είναι σημαντική.

Πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Συγγρού 107
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800
Μικρή Σκηνή/ Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 19:00

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

Σχεδιασμός-concept: Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Ελισάβετ Πανταζή, Πάσκουα Βοργιά
Επιμέλεια- συντονισμός: Δημήτρης Παπανικολάου
Επόμενες συζητήσεις
Σώμα, θάνατος και ανάσταση (στο πλαίσιο του Hypnos Project)

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024