Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σταμάτης Πολενάκης παρουσιάζει τη νέα του ποιητική συλλογή στον Ιανό

Ο Σταμάτης Πολενάκης παρουσιάζει τη νέα του ποιητική συλλογή στον Ιανό

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20.30, στον Ιανό (Σταδίου 24), την νέα ποιητική συλλογή του Σταμάτη Πολενάκη, «Η Ένδοξη Πέτρα». Follow @ingrBook!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=»//platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»); Για την «Ένδοξη Πέτρα» και την ποίηση του Σταμάτη Πολενάκη, θα μιλήσουν η Τιτίκα Δημητρούλια, (επ. καθηγήτρια ΑΠΘ, κριτικός λογοτεχνίας) και η Ευγενία Κριτσέφσκαγια, (φιλόλογος, μεταφράστρια). Θα […]

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20.30, στον Ιανό (Σταδίου 24), την νέα ποιητική συλλογή του Σταμάτη Πολενάκη, «Η Ένδοξη Πέτρα».
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=»//platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»);

Για την «Ένδοξη Πέτρα» και την ποίηση του Σταμάτη Πολενάκη, θα μιλήσουν η Τιτίκα Δημητρούλια, (επ. καθηγήτρια ΑΠΘ, κριτικός λογοτεχνίας) και η Ευγενία Κριτσέφσκαγια, (φιλόλογος, μεταφράστρια).

Θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο η ηθοποιός Ντομένικα Ρέγκου και ο ποιητής.

Τα ποιήματα της «Ένδοξης πέτρας», αφηγούνται την ιστορία μιας αέναης περιπλάνησης. Από τη Ρώμη στην Καζαμπλάνκα και στα νησιά Άραν της Ιρλανδίας μέχρι τα σκοτεινά τοπία των μαχών και τα χαρακώματα του πρώτου μεγάλου πολέμου, ο ποιητής αναζητεί τα χαμένα ίχνη ενός άλλου ποιητή, τα ίχνη του ίδιου του Οδυσσέα «που πέθανε νέος και τ’ όνομά του ήταν γραμμένο στο νερό». Η ένδοξη πέτρα θα μπορούσε να είναι η ζωή μας. Αυτό το ταξίδι δεν έχει τέλος.

Ο Σταμάτης Λ. Πολενάκης (εγγονός του γνωστού Σιφνιού γελοιογράφου Σταμάτη Πολενάκη και γιος του Λέανδρου Πολενάκη), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε στο τμήμα Ισπανικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης. Είναι ποιητής και θεατρικός συγγραφέας.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Το χέρι του χρόνου, Όμβρος, 2002, Τα γαλάζια άλογα του Φραντς Μαρκ, Οδός Πανός, 2006, και Νοτρ Νταμ, Οδός Πανός, 2008, Τα σκαλοπάτια της Οδησσού, Μικρή Άρκτος, 2012.

Ο θεατρικός του μονόλογος «Το τελευταίο όνειρο της Έμιλυ Ντίκινσον» παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2008 με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ομώνυμο ρόλο, μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον Richard Pierce και παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2012 στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Το μονόπρακτο με τίτλο Ψαρόσουπα παρουσιάστηκε στο θεατρικό αναλόγιο του Εθνικού Θεάτρου την άνοιξη του 2009. Το επόμενο θεατρικό του έργο, Βερολίνο, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Στούρνα, παίχτηκε το φθινόπωρο του 2010 στο θέατρο Φούρνος, από τον θίασο «Ωκύπους». Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024